Aktualizováno 11. 4. 2024

Recenze Wonderinterest Zkušenosti s brokerem, trading, poplatky, diskuze

Hodnocení:
70%
Hledáte nejlepšího brokera?
SROVNÁNÍ BROKERŮ

V této recenzi se zaměříme na brokerskou firmu Wonderinterest Trading, která se snaží zaujmou zelenými investicemi a individuálním přístupem ke svým klientům. Pojďme zjistit, co všechno Wonderinterest nabízí, jaké si účtuje poplatky a zda se investování přes tohoto brokera vyplatí.

Recenze Wonderinterest ve zkratce

Wonderinterest (celým jménem Wonderinterest Trading Ltd.) je kyperská společnost, která nabízí investice do reálných akcií nebo spekulativní obchodování s CFD.

Reálné akcie jsou vhodné zejména pro dlouhodobé investice. Broker nabízí americké a evropské tituly, přičemž objednávky lze zadávat od 1 kusu. Nevýhodou jsou ale vysoké poplatky (1 % z objemu objednávky, minimálně však 500 Kč).

Broker Wonderinterest

Broker Wonderinterest

Druhou část nabídky tvoří CFD kontrakty. Pomocí CFD můžete spekulovat na růst nebo pokles různých instrumentů, aniž byste je reálně kupovali. Nejde tedy o klasické obchodování na burze, ale spíše o formu sázení. I v tomto případě ale narazíte na vysoké poplatky.

Výhodou brokera Wonderinterest je podpora češtiny a možnost vedení účtu v korunách. Obchodování si navíc můžete nezávazně vyzkoušet pomocí demo účtu. Zásadní nevýhodou jsou ale již zmiňované poplatky, takže obchodování se může hodně prodražit. Více v následující části recenze Wonderinterest.

Výhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí reálné akcie i CFD
  • Podporuje češtinu a CZK platby

Nevýhody

  • Vyšší poplatky za obchodování
  • Vysoký poplatek za neaktivitu
  • Nepodporuje zlomkové akcie
  • Minimální vklad 10 000 Kč

Hodnocení Wonderinterest: 70%

Základní informace o Wonderinterest

Název Wonderinterest
Provozovatel Wonderinterest Trading Ltd (Kypr)
Založeno 2016
Licence pro EU CySEC (Kypr)
Nabízené produkty CFD (akcie, měny, komodity, ETF, indexy)
fyzické akcie
Obchodní platformy MetaTrader 5 (mobilní, webová, desktop)
Wonderinterest (mobilní)
Poplatek za obchodování → srovnat s konkurencí
za držení reálných akcií (2 % p.a.)
za neaktivitu (89 EUR měsíčně)
Platební metody bankovní převod
platební karty
Měna účtu CZK, USD, EUR, HUF
Minimální vklad 1 000 EUR (bankovní převod)
500 EUR (platební karta)
Minimální obchod Reálné akcie – od 1 kusu
CFD kontrakty – 0.01 lotu
Demo účet Ano (na 30 dní)
Čeština Ano
Speciální funkce a služby

Nabídka Wonderinterest

Wonderinterest Trading nabízí 2 typy obchodních instrumentů – CFD kontrakty a reálné akcie.

 wonderinterestXTBeToroRobomarkets
AkcieUS vlajkaEU vlajkaUS vlajkaEU vlajkaCZ vlajkaUS vlajkaEU vlajkaUS vlajka
ETF--
Dluhopisy----
Futures a opce----
Kryptoměny---
CFD
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze Robomarkets

Reálné akcie

Nejprve se podíváme na reálné akcie, které jsou ideální pro dlouhodobé investice. Pokud koupíte reálné akcie, stáváte se skutečným akcionářem společnosti a získáte nárok na vyplacení dividendy. Broker bohužel neuvádí, jakou sazbou dividendy daní.

Broker nabízí stovky akciových titulů z amerických i evropských burz. Samozřejmostí jsou akcie technologických gigantů – Meta, Amazon, Apple, Microsoft nebo Alphabet (Google).

Obchodování CFD

POZOR

Obchodování s CFD je vysoce rizikové a není vhodné pro začátečníky! Většina obchodníků končí ve ztrátě (viz studie).

Pomocí CFD kontraktů můžete spekulovat na růst nebo pokles různých instrumentů, aniž byste dané instrumenty reálně kupovali. Nejde tedy o klasické obchodování na burze, ale spíše o formu sázení.

Prostřednictvím CFD můžete u Wonderinterest obchodovat stovky různých instrumentů:

CFD kontrakty jsou ideální pro krátkodobé spekulace, ale jen za předpokladu, že produktu rozumíte a znáte rizika CFD. Pro dlouhodobé investování se CFDčka nehodí kvůli finanční páce (vyšší riziko) a kvůli swapům (vyšší poplatky).

Pozor na finanční páku

Při CFD tradingu se využívá finanční páka, takže obchodníci financují jen zlomek z celkové objednávky. Zbylé prostředky jim vypůjčí broker.

Finanční páka 1:10 například znamená, že obchodní pozice je 10x větší než vaše vlastní investice. Zisky nebo ztráty z takové transakce budou tedy 10x větší než při obchodování bez finanční páky. Zjednodušeně lze tedy říct, že finanční páka zvyšuje zisky nebo ztráty z vašich transakcí.

Velikost pákového efektu je fixní a nelze měnit:

Obchodování s pákou je lákavé, protože během krátké chvíle můžete dosáhnout vysokých výnosů. Stejně tak ale můžete během chvilky ztratit celý vklad. Pákové obchodování je zkrátka vysoce rizikové a není vhodné pro začátečníky!

Platforma Wonderinterest Trading

Platforma Wonderinterest Trading

Poplatky u Wonderinterest

Poplatky u Wonderinterest jsou poměrně vysoké – zvlášť komisní poplatek za zprostředkování obchodu, swapové poplatky a poplatek za neaktivitu.

Výpis poplatků ani ceník jsme na webu brokera nenašli. Dohledali jsme ale zmínky o těchto poplatcích:

Poplatky za obchodování fyzických akcií

  • Poplatek za nákup/prodej akcií – Za každý nákup nebo prodej akcií si broker účtuje komisní poplatek. Velikost poplatku je 1 % z objednávky, minimálně však 500 korun za každý obchod. Menší objednávky se tedy hodně prodraží (pokud koupíte akcie za 5 000 Kč, poplatek bude 10 %).
  • Poplatek za uložení akcií – Pokud akcie držíte po uzavření trhu, broker si naúčtuje poplatek za držení fyzických akcií. Zmínku o tomto poplatku najdete na webu brokera v dokumentu KID nebo v sekci Podmínky obchodováníSpráva portfolia. Velikost poplatku je 2 % ročně, ale broker si jej účtuje postupně formou denních swapů (cca 0.0055 % denně).

Srovnání komisních poplatků

Jak si stojí broker Wonderinterest v porovnání s ostatními akciovými brokery? Níže naleznete srovnání komisních poplatků při nákupu vybraných českých, amerických, německých a britských akcií:

 wonderinterestXTBeToroDegiro
ČEZ za 20,000 Kč
Nenabízí
CZ akcie
0
Nenabízí
CZ akcie
40
Apple za 1,000 $20 $
0 $
0 $
2.00
Allianz za 1,000 €20
0
0
4.90
Tesco za 1,000 £15 £
0 £
0 £
4.90
Komisní poplatky ze dne 16.8.2022, výše
poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze DEGIRO
Komisní poplatky ze dne 16.8.2022, výše poplatku se může měnit.

Poplatky za obchodování CFD

  • Rozdíl nákupní a prodejní ceny (spread) – U každého instrumentu uvidíte dvě ceny – nákupní (vyšší) a prodejní (nižší). Jejich rozdíl je v podstatě malý poplatek, který zaplatíte za oboustranný obchod (otevření a uzavření CFD pozice). Velikost spreadů pro vybrané instrumenty najdete v tabulce níže.
  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise) – Tento poplatek se týká pouze akcií a ETF fondů. Poplatek budete platit při otevření i při uzavření obchodní pozice. Velikost poplatku je 0.10 až 0.30 % z objemu objednávky, minimálně však $25 / €25 / 500 Kč za transakci!

    Komise

    Komise

  • Poplatek za držení pozice přes noc (swap) – Swap neboli noční poplatek je malý úrok, který zaplatíte za držení CFD pozice „přes noc“. Poplatek se platí jednou denně u každé CFD pozice, kterou necháte otevřenou po uzavření trhu. Swapy u Wonderinterest jsou hodně vysoké, konkrétní hodnoty najdete zde.

Srovnání spreadů

Jak si stojí broker Wonderinterest v porovnání s prověřenými brokerskými společnostmi? Níže naleznete podrobné srovnání spreadů u vybraných instrumentů:

 wonderinterestXTBPlus500eToro
EUR/USD
0.5 PIP
0.9 PIP0.8 PIP1.0 PIP
S&P 5000.10 %
0.01 %
0.02 %0.02 %
Bitcoin
Nelze
obchodovat
0.28 %
0.30 %2.00 %
Tesla0.08 %0.05 %
0.04 %
0.30 %
Zlato0.22 %
0.02 %
0.03 %0.03 %
Revize 16.8.2022, výše poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze Plus500Recenze eToro
Revize 16.8.2022, výše poplatku se může měnit.

Ostatní poplatky

  • Poplatek za vklad/výběr – Není.
  • Poplatek za převod měn – Během obchodování může docházet k převodu měn. Typickým příkladem je třeba nákup amerických akcií (USD) přes korunový účet (CZK). Většina brokerů si za převod měn účtuje poplatek, ale Wonderinterest se o žádném takovém poplatku nezmiňuje. Těžko tedy říct, jestli je poplatek nulový nebo netransparentní.
  • Poplatek za neaktivitu – V případě, že je obchodní účet neaktivní nebo nečinný po dobu 1 měsíce, naúčtuje si broker poplatek za údržbu ve výši 89 EUR. Poplatek se platí měsíčně. Je-li zůstatek na účtu nižší než 89 EUR, broker vám účet vynuluje.

Registrace, vklady a výběry

Registrace obchodního účtu je opravdu rychlá a jednoduchá. Stačí vyplnit jméno, emailovou adresu a telefonní číslo. Heslo vám broker zašle spolu s aktivačním odkazem na emailovou adresu.

Po registraci lze obchodovat pouze v testovacím demo režimu. Pokud byste chtěli obchodovat s reálnými penězi, musíte vyplnit osobní a kontaktní údaje, informace o financích a krátký investiční test.

Klientská zóna

Klientská zóna

Jakmile vyplníte všechny potřebné formuláře, můžete na platformu vložit peníze začít obchodovat. Abyste ovšem mohli peníze také vybrat, musíte do systému nahrát kopie 2 osobních dokumentů.

Proč musím posílat osobní dokumenty? Verifikaci klientů vyžadují evropské směrnice a zákon proti praní špinavých peněz. Ověřování vás tedy nemine u žádného regulovaného brokera.

Vklady i výběry peněz lze provádět bankovním převodem nebo kartou přes platební bránu TrustPay. Minimální vklad bankovním převodem je 20 000 Kč (1 000 EUR). Pokud vkládáte peníze kartou, minimální vklad je 10 000 Kč (500 EUR).

Verifikace

Verifikace

O společnosti

Službu provozuje kyperská společnost Wonderinterest Trading Ltd, která funguje od roku 2016. Společnost sídlí Kypru a podléhá regulacím kyperské komise CySEC. Portál WikiFX ovšem v roce 2020 upozornil, že společnost na oficiální adrese reálně nesídlí.

Za zmínku stojí, že společnost Wonderinterest Trading Ltd provozuje hned několik brokerských značek. Například ZETANO nebo Investago. Oba tito brokeři ale nabízejí prakticky stejné služby jako Wonderinterest.

V České republice broker působí prostřednictvím vázaného zástupce, kterým je brněnská společnost Wonderinterest Trading s.r.o.

Zabezpečení prostředků

Společnost je členem kyperského kompenzačního fondu ICF, takže prostředky klientů jsou pojištěné proti případnému úpadku společnosti. Pojistný limit je 20 000 EUR na osobu.

Účty klientů jsou zajištěné proti zápornému zůstatku, takže klienti mohou ztratit jen tolik peněz, kolik na obchodní účet vloží.

Zkušenosti s Wonderinterest

V internetových recenzích má broker převážně kladná hodnocení. Téměř žádná recenze ale nezmiňuje vysoké poplatky, které hrají při investování klíčovou roli.

Dále na internetu dohledáte několik stížností na nevyžádané marketingové hovory [1, 2, 3]. Stejné kritice čelí také broker Investago [1, 2], kterého provozuje stejná společnost. A to navzdory skutečnosti, že nevyžádaný telemarketing je v Česku zakázaný (porušení lze nahlásit na ČTU).

Přehlédnout nelze ani kritiku brokera na webu FXstreet.

Na co si dát pozor?

  • Povinné ověřování totožnosti – Abyste mohli vybírat peníze z obchodního účtu, musíte do systému nahrát kopie osobních dokumentů.
  • Střet zájmů při CFD tradingu – CFD kontrakty se neobchodují na regulovaných burzách. CFD funguje spíše jako sázka mezi obchodníkem a brokerem, takže CFD brokeři mohou profitovat na ztrátě svých klientů. Vždy obchodujete sami za sebe a nedovolte, aby vaše rozhodování ovlivňovali obchodní manažeři!
  • Vysoké poplatky – Některé poplatky u Wonderinterest jsou opravdu vysoké. Zejména komisní poplatek za nákup nebo prodej akcií, poplatek za držení reálných akcií, poplatek za neaktivitu nebo swapové poplatky u CFD.

Shrnutí recenze Wonderinterest Trading

Wonderinterest je kyperský licencovaný broker, který nabízí obchodování reálných akcií a CFD kontraktů.

Broker se snaží zaujmout individuálním přístupem ke klientům a ekologicky zodpovědným investováním. Výhodou pro české obchodníky je také podpora češtiny a možnost vedení obchodního účtu v korunách. Nic z toho ale nezastíní vysoké poplatky.

Poplatky jsou vysoké zejména u akcií. Broker si účtuje jednorázový poplatek za každý obchod (minimálně 500 Kč) a průběžný poplatek za uložení akcií (2 % ročně). Existuje přitom řada brokerů, kteří vám umožní obchodovat akcie téměř zadarmo (například XTB).

Další nevýhodou je, že broker nepodporuje zlomkové akcie, nenabízí populární ETF fondy a neuvádí některé důležité informace (jak a kde jsou akcie uložené, jaké je zdanění dividend, jaké jsou poplatky za převody měn a podobně).

A jak nabídku brokera hodnotíte vy? Máte zkušenosti s Wonderinterest Trading? Napište nám do diskuse pod článkem!

Populární online brokeři
Přehled nejlepších online brokerů:
ZPŮSOB ŘAZENÍ
1

XTB

Broker roku
95
Instrumenty
Akcie, ETF, CFD
Měna účtu
CZK, USD, EUR
Minimální vklad
0 Kč ($0)
Čeština
ANO
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Nízké nebo nulové poplatky
  • Zlomkové akcie (investice od €1)
  • Podporuje češtinu a platby v CZK
  • Poplatek za výběry pod 3 000 Kč
  • Vyšší zdanění českých dividend
Recenze
Vyzkoušet XTB
4000+ našich čtenářů si vybralo XTB
Služba CFD. 76% ztrácí peníze
2

eToro

90
Instrumenty
Akcie, ETF, kryptoměny, CFD
Měna účtu
USD
Minimální vklad
$100
Čeština
Částečně
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF, krypto a CFD
  • Reálné akcie a ETF bez poplatků
  • Zlomkové akcie (investice od $10)
  • Kopírování ostatních obchodníků
  • Čeština není kompletní
  • Účet je vedený v dolarech
  • Nepodporuje výběry v CZK
  • Složité výběry kryptoměn
Recenze
Vyzkoušet eToro
2000+ našich čtenářů si vybralo eToro
51% maloobchodních účtů CFD ztrácí peníze
Instrumenty
Akcie, ETF, CFD
Měna účtu
CZK, EUR, USD…
Minimální vklad
1 Kč
Čeština
Částečně
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Klasické akcie bez poplatků
  • Zlomkové akcie
  • Klasické akcie i pákové produkty
  • Podporuje češtinu a CZK
  • Nenabízí české akcie
  • Smluvní dokumenty v angličtině
Recenze
Služba CFD. 78% ztrácí peníze
Našli jste v textu chybu či nepřesnost? Dejte nám vědět.
Upozornění: CFD (rozdílové smlouvy) jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem vzniku finanční ztráty. U 68 - 89% účtů retailových investorů došlo při obchodování s CFD ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků. Informace na screenshotech z platforem jsou pouze ilustrativní.

Diskuze

  • Anonym
    21.2.2024 14:44
    Anonym
    Autor

    Dobrý den, taktéž mám obchodní účet u společnosti Wonderinterest a dnes jsem si hledala recenze, protože stále nejsem v investování v plusu jak mi před půl rokem jejich odborný poradce slíbil a úplně si mi obchody, které mi doporučuje nezdají výhodné. Pořád volá a mluví o tom abych vydržela, že se všechno spraví a nebo chtějí další peníze, ale ty já už nemám, tak čekám jak to dopadne…. moc šancí tomu nedávám. Dá se někam obrátit na nějaký úřad, aby se to třeba prošetřilo? Vidím, že lidí jako já je víc a nechce se mi přijít úplně o všechny peníze.

    • Radek
      21.2.2024 15:37
      Radek
      Autor

      Prošetřilo co přesně? Pokud jste obchodovala dle jejich rad a tyto obchody jste činila dobrovolně, pak je to samozřejmě jen a pouze Váš “problém”. Došlo-li z jejich strany k protiprávnímu jednání, pak se obraťte na finančního arbitra, ČNB (tuzemský regulátor), CySEC (regulátor provozovatele) či PČR.

  • MM
    16.2.2024 15:37
    MM
    Autor

    erDrich
    dobrý den, můžete mi sdělit,jak jste dokázal skončit s tak malou ztrátou? Osobně teď s pomocí jejich makléře obchoduji, a jsem ve 3/4 finanční ztrátě. Takže vše přesně, jak uvádíte.

  • Anonym
    13.2.2024 14:21
    Anonym
    Autor

    Já si teda nemůžu stěžovat, pan makléř se o mě stará dobře, informace sedí a když řeknu že nechci, něco co se mi nelíbí, tak mě nenutí.
    Řekl bych že záleží jakého člověk dostane makléře.
    Ano poplatky nejsou “nulové” jak u XTB ale pokud ani nevím do čeho investovat, k čemu mi jsou “nulové” poplatky když nemám informace??

    • Steiner
      13.2.2024 17:08
      Steiner
      Autor

      XTB nemá makléře, kteří by lidem “radili”, do čeho investovat. To je pravda. Má to ale své opodstatnění. Zjednodušeně řečeno – role “radícího” makléře je v případě CFD obchodování dost sporná. Půjdu-li do extrému, motivací makléře totiž může být i ztráta klienta. O možném střetu zájmů se ostatně píše i v recenzi výše:

      “Brokeři do vašich obchodů mohou vstupovat jako protistrana, takže mohou získat peníze, které v průběhu obchodování ztratíte. Funguje to ale i obráceně, takže pokud vyděláte, bude to na úkor brokera. Myslete na to, až vám budou obchodní manažeři radit, co a jak máte obchodovat.”

      Osobně bych žádnému makléři (nejen z Wonderinterest) nevěřil ani nos mezi očima. Ale ty si dělej co chceš, jsou to tvoje peníze. Zatím :)

  • Mathias
    13.2.2024 11:05
    Mathias
    Autor

    Zdravím, obchodníci! Ze zákona musí regulovaní brokeři na webu uvádět risk-warning a kvartálně aktualizovat auditovaný údaj o procentuálním počtu retailových účtů se ztrátou. Za poslední kvartál to je 83% u tohoto online brokera. Konkurencí je známější broker Plus500 (82% ztrátových ůčtů), XTB (76% ztrátových), nebo eToro (76% ztrátových ). Toto je snadno ověřitelné na jejich webech a dokládá to, co je tzv. market standard. Na Wonderu moc neobchoduju, využívám ho spíš na Forex a zdá se mi to OK. Jak čtu komentáře – pozor na zbytečnou chamtivost, a nepoužíval bych moc páku! Good luck!

    • Steiner
      13.2.2024 17:11
      Steiner
      Autor

      Na základě uvedených informací lze tedy konstatovat, že z jmenovaných brokerů ma nejvíce klientů ve ztrátě právě Wonderinterest. A to i přesto, že jako jediný z těch zmíněných brokerů dává svým klientům k dispozici makléře, kteří jim radí s obchody! To je ale překvapení :)

  • Marcel
    12.2.2024 13:25
    Marcel
    Autor

    Wonderinterest Trading je velmi neseriózní společnost. Byli mi nabídnutí prostřednictvím skolaobchodovani.com, jako broker vhodný pro začátečníky, s tím že má podporu v češtině (čímž veškeré výhody končí). Moje zkušenost je obdobná jako u komentářů uvedených výše. Směřují Vás do riskantních transakcí, vedoucích do ztráty a snaží se Vás udržet co nejdéle, dokud se tak říkajíc nevyswapujete… Asistence makléře je prakticky k ničemu, jeho informace jsou přímo zavádějící, v podstatě vás uvádí cíleně v omyl.

    • Steiner
      13.2.2024 17:15
      Steiner
      Autor

      Výše v textu je uvedeno:

      “Brokeři do vašich obchodů mohou vstupovat jako protistrana, takže mohou získat peníze, které v průběhu obchodování ztratíte. Funguje to ale i obráceně, takže pokud vyděláte, bude to na úkor brokera. Myslete na to, až vám budou obchodní manažeři radit, co a jak máte obchodovat.”

      Fakt čekáš, že ti bude makléř pomáhat?

  • Alžbeta Lozovská
    15.1.2024 11:34
    Alžbeta Lozovská
    Autor

    MORÁLNA, FINANČNÁ alebo iná INSUFICIENCIA?
    Dobrý deň, dovoľte mi podeliť sa s negatívnou skúsenosťou s firmou Wonderinterest Trading. V marci 2023, keď ešte fungovali ako BCM Begin Capital Market, som niekoľkým ich zamestnancom začala poskytovať online lekcie anglického jazyka (dve skupiny, dvakrát do týždňa). Keď došlo k zmene názvu na Wonderinterest Trading, pre mňa sa reálne nič nezmenilo, účastníci kurzu ostali viac-menej tí istí. Problém ale bol, že od začiatku spolupráce firma uhrádzala moje faktúry neskoro. Bolo mi to od veľmi nepríjemné a trápne, musieť sa neustále pripomínať. Oneskorenia sa predlžovali, až to došlo v decembri 2023 do bodu, keď som spoluprácu prerušila, kým mi neuhradia faktúry za 4 MESIACE. Samozrejme, že som sa pripomínala, v podstate sa mi dostali buď odpovede typu „áno, zistím, čo sa deje“ od office manažérky alebo absolútne nulová reakcia. Skúšala som písať oficiálne maily, dovolať sa na telefónne číslo z ich webu sa mi nepodarilo ani na 30x v priebehu 4 dní (nepreháňam). Som nanajvýš znechutená a považujem za férové, aby o tomto správaní sa mali ich klienti a ostatní obchodní partneri informáciu. Ďakujem

    • Alžbeta Lozovská
      23.1.2024 6:59
      Alžbeta Lozovská
      Autor

      Neviem, či mám byť nadšená zo sily verejného online priestoru alebo znechutená, že nestačí normálna obchodná slušnosť, ale za tri dni sa podarilo to, čo sa nepodarilo za štyri mesiace. Post očividne zafungoval, kontaktoval ma človek z firmy, ospravedlnil sa mi za “nedorozumenie” a ubezpečil ma, že okamžite posiela peniaze na úhradu. Bola som skeptická, ale platba skutočne na druhý deň dorazila na účet. Mrzí ma, že to došlo až do tohto bodu a verím, že firma si nastaví interné komunikačné procesy tak, aby k podobným “nedorozumeniam” viac nedochádzalo.

  • ErDicht
    31.10.2023 12:34
    ErDicht
    Autor

    Rámcově za měsíc obchodování s touto společností jsem na poplatcích zaplatil 25% z vložené částky. A sám, a s odřenými zády, vyvázl ze ztrátou 5% z vložených zdrojů. Spolupráci nedoporučuji.

    • Henry
      3.2.2024 0:01
      Henry
      Autor

      Tak to jste velmi úspěšný obchodník, obvyklá ztráta může být 80 až 100 procent, takže gratulace. Mne otravují telefonáty ale po zkušenostech s podobnými je posílám někam.

  • Zdenka
    12.10.2023 14:39
    Zdenka
    Autor

    Dobrý deň.
    S Wonderinteres mám veľmi negatívnu osobnú skúsenosť.
    Obchodovala som na platforme Wonderinterst a všetko čo píšete je úplna pravda. Obchodníci Vás nabádajú a radia Vám, aby ste dlhodobo nechali otvorené obchody, aj keď Vám neprinášajú zisk, ale stratu. Radia Vám preto tak, aby získali vysoké poplatky za otvorené obchody. Pod vedením týchto obchodníkov som 90% vložených finančných prostriedkov stratila na poplatkoch. A v konečnom výsledku som prišla takmer o všetky finančné prostriedky. Ak mi viete poradiť, ako žalovať túto spoločnosť, rada to využijem.

    • Anonym
      4.1.2024 12:36
      Anonym
      Autor

      Dobrý den už jste to nějak řešila právní cestou?. Mám stejnou zkušenost stím že já přišel o veškere vložene finance. Michal

      • Anonym
        13.1.2024 17:21
        Anonym
        Autor

        Dobrý den,
        rovněž mám velmi negativní zkušenost.
        Možná by bylo dobré zvážit kontaktování médií – např. investigativní novinář p. Klíma apod. (Seznam.cz, p. Kubík). Ti jsou jistě schopni oslovit i právníky a další subjekty, aby se zjistilo, co se s tím dá dělat. Také by se po zveřejnění v médiích ozvalo více lidí, které mají s touto firmou negativní zkušenosti a případná hromadná žaloba by měla větší potenciál na úspěch.

        • Dana
          21.2.2024 16:24
          Dana
          Autor

          Mám stejnou zkušenost (přišla jsem o celoživotní úspory), navíc mně makléř (Lukáš Ku***) a “naháněč” (Martin Vá***) přestali brát telefon a jakkoli komunikovat.
          Dana

    • JT
      17.1.2024 1:25
      JT
      Autor

      Úplný súhlas.
      Je nás dosť takých čo pripravili o značné čiastky.

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář