Aktualizováno 23. 4. 2024

Recenze ADMIRALS Zkušenosti s brokerem Admiral Markets, nabídka, poplatky

Hodnocení:
80%
Služba CFD. 78% ztrácí peníze
OTEVŘÍT ÚČET

Admirals (dříve Admiral Markets) je známá brokerská společnost, která několik let patřila mezi přední forexové brokery na českém trhu. Jak je to ale dnes? Dokáže Admirals stále konkurovat nejlepším brokerům? Nejen to vám prozradí naše recenze Admirals!

Recenze Admirals ve zkratce

Admirals je původem estonský broker, který nabízí investování do cenných papírů (reálné akcie a ETF) nebo pákové obchodování s CFD kontrakty.

Pokud chcete investovat do cenných papírů, broker vám zpřístupní přes 4 000 akcií a 210 ETF fondů. Investovat můžete od pouhého dolaru, takže kupovat můžete i zlomky akcií. Poplatky za obchodování reálných akcií jsou poměrně nízké a jeden obchod denně máte dokonce zdarma.

Druhou část nabídky tvoří CFD kontrakty, které se hodí zejména pro krátkodobé spekulace. Pomocí CFD můžete spekulovat na růst nebo pokles různých instrumentů – třeba měn, kryptoměn, akcií nebo komodit. Při obchodování se ale využívá finanční páka, takže obchodování je vysoce rizikové.

Broker Admirals

Broker Admirals

Mezi hlavní výhody patří relativně nízké poplatky a podpora CZK. Nevýhodou je naopak absence českých akcií, občasné výpadky platformy nebo třeba zrušení české pobočky, což mělo negativní dopad na kvalitu zákaznické linky.

Aktuálně broker sídlí na Kypru a na jeho činnost dohlíží komise CySEC. Účty klientů jsou pojištěné proti úpadku brokera a chráněné proti zadlužení. Více se dozvíte v následující recenzi Admirals!

Výhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Konkurenceschopné poplatky
  • Zlomkové akcie (investice od $1)
  • Podporuje češtinu a CZK platby

Nevýhody

  • Nenabízí české akcie
  • Smluvní dokumenty v angličtině
  • Výpadky platformy

Hodnocení Admirals: 80%

Základní informace o Admirals

Název Admirals / ex. Admiral Markets
Provozovatel Admirals Europe Ltd (Kypr)
Licence pro EU Ano (CySEC)
Založeno 2001 (Estonsko)
Nabízené produkty CFD (akcie, ETF, forex, indexy, komodity, krypto)
cenné papíry (akcie, ETF)
Obchodní platformy MetaTrader 4 (desktop, mobilní)
MetaTrader 5 (desktop, mobilní)
MetaTrader WebTrader (webová)
Admirals Platform (webová, mobilní)
Poplatky Za obchodování → srovnat s konkurencí
za převod měn (0.30 %)
za výběr (1x měsíčně zdarma)
za neaktivitu ($10 měsíčně)
Platební metody bankovní převod
platební karty
Skrill
Měna účtu 5 (CZK, USD, EUR a další)
Demo účet Ano
Minimální vklad 1 000 Kč (účet pro CFD trading)
25 Kč (účet pro reálné akcie)
Minimální velikost objednávky Reálné akcie & ETF – 1 EUR / 1 USD
CFD kontrakty – 0.01 lotu
Čeština Ano
Speciální funkce a služby Možnost nakupovat zlomky akcií
Reálné akcie a ETF bez poplatků
Platforma pro správce aktiv
Mobilní peněženka Admirals Wallet
Platební karta Admirals Card

Co nabízí Admirals

Broker Admirals (dříve Admiral Markets) nabízí 2 typy investičních produktů: Tím prvním jsou reálné cenné papíry (akcie & ETF fondy), které se hodí zejména pro dlouhodobé investování. Druhou část nabídky tvoří CFD kontrakty, které se používají naopak pro krátkodobé spekulace.

 admiralsXTBeToroRobomarkets
AkcieUS vlajkaEU vlajkaUS vlajkaEU vlajkaCZ vlajkaUS vlajkaEU vlajkaUS vlajka
ETF-
Dluhopisy----
Futures a opce----
Kryptoměny---
CFD
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze Robomarkets

Obchodování probíhá přes webovou, počítačovou nebo mobilní aplikaci. Klienti mohou využívat platformy MetaTrader (MT4, MT5, WebTrader) nebo vlastní platformu brokera Admirals Platform. Obchodní podmínky na jednotlivých platformách se mohou lišit.

Typy účtů

Broker rozlišuje 3 typy obchodních účtů. Z toho 2 účty jsou určené pro CFD trading (Trade & Zero) a jeden účet slouží pro obchodování cenných papírů (Invest).

Účet Trade Zero Invest
Instrumenty CFD měny (forex)
CFD komodity
CFD akcie a ETF
CFD futures
CFD dluhopisy
CFD indexy
CFD měny (forex)
CFD komodity
CFD indexy
reálné akcie a ETF
Struktura poplatků Spread (od 0.5 pip)
Komise jen u akcií / ETF
Spread (od 0 pip)
Komisní poplatek
Spread (od 0 pip)
Komisní poplatek
Minimální vklad 100 USD
100 EUR
1 000 CZK
100 USD
100 EUR
1 000 CZK
1 EUR
1 USD
Platforma MetaTrader 4
MetaTrader 5
Admirals Platform
MetaTrader 4
MetaTrader 5
Admirals Platform
MetaTrader 5
Admirals Platform

Kolik peněz budu potřebovat?

Pokud si vytvoříte účet pro CFD trading, musíte na něj vložit alespoň 1 000 korun. Bude to ale stačit k obchodování?

To záleží.

Minimální velikost objednávky je 0.01 lotu, což je mezi CFD brokery standard. Prakticky to znamená, že k vytvoření CFD pozice budete potřebovat přibližně 600 až 3 000 korun (v závislosti na zvoleném instrumentu a finanční páce).

Pokud se přesuneme k reálným akciím, podmínky jsou přehlednější. Minimální velikost vkladu je pouze $1 nebo €1. Objednávky lze zadávat od stejné částky, takže nakupovat můžete i zlomky akcií nebo ETF fondů (minimálně však 1/100 akcie).

Demo účet a studijní materiály

Obchodování u Admirals si můžete nezávazně a bez rizika vyzkoušet pomocí demo účtu. Z jednoho profilu si můžete vytvořit hned několik demo účtů s různými podmínkami, protože velikost páky, typ účtu i velikost fiktivního vkladu jsou volitelné. Nevýhodou je, že testovací účet je dostupný pouze na 30 dní. Pokud si ale založíte souběžně i reálný účet, tak vám demo účet zůstane i po uplynutí 30denní lhůty.

Demo účet lze zřídit přes kabinet tradera

Demo účet lze zřídit přes kabinet tradera

Na webu brokera najdete výukové materiály a návody. Klienti s reálným účtem mají navíc přístup do portálu Premium analytika, který obsahuje tržní zprávy, technické analýzy, ekonomický kalendář a ukazatele sentimentu od předních finančních společností (Dow Jones, Trading Central a Acuity).

Portál Premium analytika

Portál Premium analytika

Reálné akcie & ETFs

Broker vám zpřístupní více než 4 000 akcií z 18 světových burz (NASDAQ, NYSE, Xetra, Euronext, LSE a další). Přes Admirals tak pořídíte například akcie technologických gigantů (Google, Facebook, Apple, Amazon, Microsoft) nebo akcie známých automobilek (Tesla, BMW, Daimler, Volkswagen). České akcie ale broker nenabízí.

Nabídku akcií doplňuje přes 200 ETF fondů z evropských burz. Pomocí nich můžete investovat například do burzovních indexů (DAX, S&P 500, Nasdaq 100) nebo do komodit (zlato, stříbro).

Dividendy u Admirals

Akcie a ETF se ukládají v elektronické podobě a případné dividendy vám broker připíše již zdaněné přímo na investiční účet. Dividendy z USA se daní standardní sazbou 15 %, aniž by klienti museli vyplňovat formulář W-8BEN. Tuto informaci nám potvrdila i zákaznická podpora Admirals.

Nevýhodou je, že zakoupené akcie ani ETF nemůžete převést k jinému brokerovi.

Obchodování s CFD

POZOR

Obchodování s CFD je vysoce rizikové a není vhodné pro začátečníky! Většina obchodníků končí ve ztrátě (viz studie).

Vedle cenných papírů broker nabízí také CFD kontrakty neboli rozdílové smlouvy. Pomocí CFD můžete spekulovat na růst nebo pokles různých aktiv, aniž byste je reálně vlastnili. Nejedná se tedy o klasické obchodování na burze, ale spíše o formu sázky, kterou mezi sebou uzavírá broker a obchodník.

Aplikace Admirals nabízí CFDčka na bezmála 4 000 instrumentů:

České akcie ani český akciový index PX v seznamu instrumentů nenajdete. Jediné instrumenty s přímou vazbou na Česko jsou měnové páry USDCZK a EURCZK.

Finanční páka

Při obchodování s CFD se využívá finanční páka, která znásobí zisky i ztráty z vašich obchodů až 30násobně. Vlivem toho může i malý pohyb na trhu vést k vysokému zisku nebo k vysoké ztrátě.

Maximální velikost pákového efektu vychází z nařízení evropského úřadu ESMA:

Finanční páka je fixní a nelze změnit (možnost snížit finanční páku nabízí například eToro). Profesionální obchodníci však mohou zažádat o navýšení pákového efektu až na 500x.

Poplatky u Admirals

Poplatky u brokera Admirals jsou transparentní a relativně nízké. Každý typ účtu má ale odlišný ceník, takže zorientovat se v poplatcích je trochu složitější.

Pokud obchodujete reálné akcie (účet Invest), do nákladů se promítne zejména komisní poplatek a poplatek za převod měn. Držení akcií je zdarma. CFD obchodníkům broker nabízí 2 poplatkové struktury: Zero (nízké spready + komisní poplatek) nebo Trade (vyšší spready + nulové komise).

Kompletní přehled poplatků najdete na webu brokera. Klíčové poplatky si ale podrobně rozebereme níže:

Poplatky – reálné akcie & ETFs

  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise) – Jeden obchod denně máte zdarma, ale za každý další nákup nebo prodej zaplatíte komisní poplatek. Pro americké akcie je poplatek 0.02 USD za akcii (minimálně 1 USD za obchod) a pro evropské akcie je poplatek v závislosti na burze 0.10 % až 0.15 % (minimálně 1 EUR za obchod).
  • Konverzní poplatek – Pokud kupujete nebo prodáváte cenné papíry denominované v jiné měně, než je základní měna vašeho účtu, tak zaplatíte poplatek za převod měny ve výši 0.30 %. Jako příklad můžeme uvést situaci, kdy nakupujete americké akcie přes korunový účet (dochází k převodu CZK na USD).

Srovnání komisních poplatků

Jak si stojí broker Admirals v porovnání s ostatními akciovými brokery? Níže naleznete srovnání komisních poplatků při nákupu vybraných českých, amerických, německých a britských akcií:

 admiralsXTBeToroDegiro
ČEZ za 20,000 Kč
Nenabízí
CZ akcie
0
Nenabízí
CZ akcie
40
Apple za 1,000 $
*0/1 $
0 $
0 $
2.00
Allianz za 1,000 €
*0/1
0
0
4.90
Tesco za 1,000 £
*0/1 £
0 £
0 £
4.90
Komisní poplatky ze dne 14.2.2024, výše
poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze DEGIRO
Komisní poplatky ze dne 14.2.2024, výše poplatku se může měnit.

*jeden obchod denně je u Admirals bez komisního poplatku

Poplatky – Obchodování s CFD

U CFD tradingu je to s poplatky trochu složitější. Velikost poplatků totiž závisí na tom, jaký účet si zvolíte. Na obou účtech se ale setkáte s těmito poplatky:

  • Rozdíl nákupní a prodejní ceny (spread) – Nákupní a prodejní ceny CFD kontraktů určuje broker. Nákupní cena je vždy nepatrně vyšší než prodejní cena, a jejich rozdíl (spread) je v podstatě poplatek, který zaplatíte za oboustranný obchod (tj. otevření a uzavření pozice).
    Na účtu TRADE jsou spready vyšší (od 0.5 pips), na účtu ZERO jsou spready nižší (od 0 pips). Přehled spreadů pro vybrané instrumenty najdete v tabulce níže.
  • Poplatek za obchodování přes noc (swap) – Pokud držíte CFD pozici přes noc (přesněji řečeno po uzavření trhu), broker si naúčtuje swapový poplatek. Pokud pozici ukončíte před uzavřením trhu, swap neplatíte. Denní swapy u Admirals jsou srovnatelné se swapy konkurenčních brokerů.
  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise) – Na účtu TRADE se komisní poplatek platí pouze při obchodování akcií a ETF. Sazby jsou stejné jako u reálných akcií, ale až 6 obchodů denně můžete mít zdarma (viz podmínky). Pokud máte účet typu ZERO, komisní poplatek budete platit za každý zrealizovaný obchod. Aktuální sazby najdete zde.
  • Konverzní poplatek – Pokud kupujete nebo prodáváte CFD na akcie nebo CFD na ETF denominované v jiné měně, než je základní měna vašeho účtu, tak zaplatíte poplatek za převod měny ve výši 0.30 % z objemu transakce.

Srovnání spreadů u CFD

Abyste získali lepší představu o velikosti spreadů, máme pro vás krátké srovnání. V něm porovnáváme spready na platformě Admirals se spready konkurenčních brokerů. Uvádíme vždy spready na bezkomisních účtech (v případě Admirals jde o účet TRADE):

 admiralsXTBPlus500eToro
EUR/USD
0.8 PIP
0.9 PIP
0.8 PIP
1.0 PIP
S&P 500
0.01 %
0.01 %
0.01 %
0.02 %
Bitcoin0.30 %
0.28 %
0.30 %2.00 %
Tesla0.35 %0.05 %
0.04 %
0.30 %
Zlato
0.01 %
0.01 %
0.02 %0.02 %
Revize 14.5.2023, výše poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze Plus500Recenze eToro
Revize 14.5.2023, výše poplatku se může měnit.

Ostatní poplatky

  • Poplatek za vklady a výběry:
  • Poplatek za vklad Poplatek za výběr
    Bankovní převod Zdarma 1x měsíčně zdarma
    jinak 1 EUR, 150 CZK …
    Platební karty Zdarma 1x měsíčně zdarma
    jinak 1 % (min. 1 EUR, 1 CZK …)
    Skrill Zdarma 1x měsíčně zdarma
    jinak 1 % (min. 1 EUR, 1 USD)
  • Poplatek za neaktivitu – Je-li účet 24 měsíců neaktivní (žádné obchody / žádné otevřené pozice), tak si broker začne účtovat €10 měsíčně. Poplatek se účtuje jen tehdy, když máte na účtu nějaké peníze.
  • Poplatek za převod měny – Pokud převádíte peníze mezi dvěma obchodními účty s odlišnou měnou, tak zaplatíte poplatek 1 %.

Registrace, vklady a výběry

Abyste mohli využívat služby Admirals, musíte si nejprve vytvořit obchodní účet, ověřit svoji totožnostposlat na účet peníze, se kterými budete obchodovat. Pojďme se tedy podívat, jak registrace a financování účtu funguje.

Návod Jak probíhá registrace u Admirals?

  1. Nejprve vás čeká registrační formulář, do kterého zadáte email, telefon a libovolné heslo. Broker vám obratem zašle ověřovací email, pomocí kterého účet aktivujete.
  2. Po prvním přihlášení musíte vyplnit osobní a kontaktní údaje, DIČ (rodné číslo) a informace o vašich příjmech a zaměstnání. Broker si zkontroluje také vaše telefonní číslo pomocí SMSky s kódem.
Registrace u Admirals

Registrace u Admirals

  1. Následně si broker ověří vaši totožnost. K tomu si připravte 2 dokumenty (viz níže), které nafotíte a nahrajete do systému. Ověření můžete provést přes mobilní aplikaci nebo webkameru, případně lze kopie dokumentů vložit do systému manuálně.
Ověření totožnosti

Ověření totožnosti

  1. Hotovo! Jakmile broker vaši žádost schválí, můžete začít obchodovat.
Otevřít účet u Admirals Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Jaké dokumenty musím poskytnout?

  • Platný doklad totožnosti. Využít můžete občanský průkaz nebo pas.
  • Doklad pro ověření adresy starý maximálně 3 měsíce. Projít by mělo vyúčtování za energie, zboží nebo služby, dopisy od státních orgánů atd.
  • Pokud budete využívat platební kartu, tak broker může vyžadovat také kopie obou stran použité karty. Z bezpečnostních důvodů na kopiích začerněte prvních 12 číslic na přední straně a CVV kód na zadní straně.

Proč musím posílat osobní dokumenty? Verifikaci klientů vyžadují evropské směrnice a zákon proti praní špinavých peněz. Ověřování vás tedy nemine u žádného regulovaného brokera.

Vklady a výběry

Vedení obchodního účtu je možné v různých měnách včetně CZK, USD nebo EUR. Vklady a výběry peněz lze realizovat bankovním převodem, platební kartou nebo přes peněženku Skrill.

Zpracování vkladu bankovním převodem může zabrat až 3 pracovní dny. Vklady kartou se připisují prakticky ihned. Zpracování výběrů zabere trochu déle, protože broker musí žádost o výběr nejprve schválit. Zpravidla ale netrvá déle než 3 pracovní dny.

Obchodní platformy

Broker pro uživatele připravil 3 obchodní platformy, které si nyní ve stručnosti představíme:

  • MetaTrader 4 – MT4 je jeden z nejznámějších systémů pro obchodování forexu. Platforma je rychlá a obsahuje řadu pokročilých nástrojů. Umožňuje ale jenom obchodování s CFD a pro začátečníky může být trochu složitá. Platforma je dostupná pro stolní počítače nebo pro smartphony.
  • MetaTrader 5 – Nástupce populární platformy MT4, která nabízí ještě více funkcí a pokročilých nástrojů. Platforma je dostupná pro stolní počítače a mobilní telefony. Přes platformu lze obchodovat CFD i reálné akcie.
  • MetaTrader WebTrader – Odlehčená verze MetaTraderu, která nevyžaduje stahování ani instalaci. Platformu spustíte v běžném internetovém prohlížeči. Přes platformu lze obchodovat cenné papíry i CFD kontrakty.
  • Admirals Platform – Jednoduchá a intuitivní platforma pro nenáročné investory. Platformu spustíte přes webový prohlížeč nebo si můžete stáhnout verzi pro smartphony. Přes platformu lze obchodovat cenné papíry i CFD kontrakty.

Objednávky lze zadávat pomocí tržního pokynu (objednávka se zrealizuje ihned po odeslání za nejlepší dostupnou cenu) nebo přes limitní pokyn (objednávka se zrealizuje až ve chvíli, kdy cena vzroste nebo klesne na vámi nastavenou úroveň).

Nastavení objednávky

Nastavení objednávky

U každé objednávky můžete aktivovat dvě funkce pro automatické ukončení obchodu: Take Profit (ukončí obchod při dosažení určitého zisku) nebo Stop Loss (ukončí obchod při překročení určité ztráty).

Návod Jak obchodovat u Admirals?

Vyberte požadovaný instrument ze seznamu v levé části obrazovky 1 a dvojklikem na něj otevřete okno objednávky. V něm zadejte typ obchodního příkazu a objem investice 2. Zapnout můžete i příkazy pro automatické ukončení obchodu.

Návod: Jak obchodovat u Admirals?

Návod: Jak obchodovat u Admirals?

Objednávku potvrďte kliknutím na tlačítko BUY (očekáváte růst ceny) nebo SELL (očekáváte pokles) 3.

Probíhající obchody najdete v záložce Obchod, kde uvidíte aktuální zisk nebo ztrátu. Každou transakci můžete kdykoliv ukončit kliknutím na symbol křížku.

Otevřít účet u Admirals Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Zkušenosti s Admirals

Kdo stojí za Admirals?

Služby pro evropské klienty zajišťuje kyperská společnost Admirals Europe Ltd (dříve Admiral Markets Cyprus Ltd), která je členem estonské skupiny Admirals Group AS.

Admirals Europe Ltd podléhá regulacím CySEC a v Česku broker působí na základě notifikace (viz registr ČNB). To znamená, že ČNB na činnost brokera neodhlíží, ale díky evropské licence zde broker působí přeshraničně.

V minulosti měl broker českou pobočku se sídlem v Praze (Admiral Markets AS, organizační složka). Ta ovšem v roce 2018 ukončila činnost a o dva roky později zanikla. Ukončení činnosti bylo na vlastní podnět společnosti (nikoliv kvůli ztrátě licence, jak internetem jednu dobu kolovalo).

Zabezpečení prostředků

Prostředky klientů jsou pojištěné v rámci kompenzačního fondu ICF proti úpadku společnosti. Pojistný limit je 20 000 EUR na osobu, což je mezi evropskými CFD brokery standard.

Prostředky klientů se ukládají odděleně od prostředků brokera a obchodní účty jsou chráněné proti zápornému zůstatku. Pokud se tedy kvůli finanční páce dostanete do záporných čísel, broker vám dluh odpustí. Ochrana účtu proti zápornému zůstatku se ale vztahuje pouze na retailové klienty, nikoliv na profesionální obchodníky.

Střet zájmů u CFD tradingu

Pokud obchodujete reálné akcie, broker je pouhý zprostředkovatel a vydělává pomocí poplatků (komise, konverzní poplatek). Obchodování s CFD ale funguje trochu jinak.

Obchody s CFD neprobíhají na reálné burze. CFD obchody si můžete představit spíše jako „sázky“, které uzavírá broker se svými klienty. Broker může do vašich obchodů vstupovat jako protistrana a může tedy profitovat na vaší ztrátě.

Mějte na paměti, že mezi CFD brokery a jejich klienty může existovat střet zájmů. Myslete na to, pokud vám budou obchodní manažeři radit, co a jak máte obchodovat.

Tento koncept využívají téměř všichni CFD brokeři. Pro úplnost ale musíme dodat, že brokeři mohou střet zájmů minimalizovat nebo zcela eliminovat. Třeba tím, že objednávky svých klientů automaticky přeposílají k jiným brokerům nebo externím poskytovatelům likvidity. Obchodníci ovšem nikdy neví, proti komu obchodují, takže opatrnost je vždy na místě.

Zkušenosti a hodnocení klientů

V internetových diskusích najdete chválu i kritiku. Pokud jde o silné stránky, uživatelé oceňují především nízké poplatky, možnost investovat do reálných akcií nebo bezproblémové výběry peněz.

A negativa?

Mnoho kritiky se týká webové platformy, která se někdy zasekává a padá. Zasekávání jsme sami pocítili při testování demo účtu, ale rozhodně se nejednalo o nic zásadního.

Několik obchodníků má také zkušenost s výrazným omezením maximální objednávky, což je ovšem mezi CFD brokery poměrně častý jev. K omezování dochází zejména při zvýšené volatilitě, tedy když trh prudce roste nebo klesá. Aby brokeři v takové situaci zamezili vlastním ztrátám, omezí (nebo zcela pozastaví) obchodování s daným aktivem. U Admirals k tomu mělo dojít například v dubnu 2020 u ropy.

Pro řadu českých klientů bylo kritickým bodem zrušení pražské pobočky. Dnes broker v česku působí pouze přeshraničně, což se podle obchodníků podepsalo zejména na kvalitě zákaznické linky.

Zákaznickou podporu brokera můžete kontaktovat emailem nebo na české telefonní lince. K dispozici je také živý chat, ale ten je dostupný pouze v angličtině.

Co klienti oceňují:

  • Rychlé a bezproblémové výběry peněz
  • Možnost nakupovat zlomky akcií
  • Konkurenceschopné spready a swapy

Co klienti kritizují:

  • Omezování objednávek při zvýšené volatilitě
  • Občasné problémy s platformou
  • Zákaznický servis
  • Zakoupené akcie nelze převést k jinému brokerovi

Na co si dát pozor?

  • Některé smluvní dokumenty jsou dostupné pouze v angličtině.
  • U CFD obchodů může broker profitovat na ztrátě svých klientů, takže pozor na investiční rady a tipy od obchodních manažerů.
  • Ověření totožnosti je povinné, stejně jako u ostatních licencovaných brokerů. Bez ověření nelze vybírat peníze.
  • Dávejte si pozor, zda kupujete reálné akcie nebo CFD akcie. Je v tom zásadní rozdíl!

Uživatelská hodnocení Admirals

Admirals - recenze a zkušenosti

Admirals – recenze a zkušenosti

Shrnutí recenze Admirals

Admirals má na první pohled téměř všechno, co by český investor mohl chtít – Širokou nabídku investičních produktů, zlomkové akcie, konkurenceschopné poplatky, podporu češtiny a možnost vedení obchodního účtu v korunách.

Jedna věc nám ale u Admirals chybí – stabilita.

Společnost změnila název, opakovaně měnila provozovatele, zrušila pražskou pobočku a nyní (od března 2024) dokonce pozastavila registrace nových účtů v EU. Z internetových diskusí lze v posledních letech cítit nervozitu uživatelů, nejistotu ohledně budoucnosti brokera a zklamání nad změnami, kterými Admirals prošel.

Ačkoliv má Admirals evropskou licenci a peníze klientům řádně vyplácí, obchodní účet bychom si u tohoto brokera neotevřeli. Z našeho pohledu dnes existují lepší brokeři, a není jich málo.

Máte zkušenosti s Admirals? Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám dolů do komentářů!

Populární online brokeři
Přehled nejlepších online brokerů:
ZPŮSOB ŘAZENÍ
1

XTB

Broker roku
95
Instrumenty
Akcie, ETF, CFD
Měna účtu
CZK, USD, EUR
Minimální vklad
0 Kč ($0)
Čeština
ANO
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Nízké nebo nulové poplatky
  • Zlomkové akcie (investice od €1)
  • Podporuje češtinu a platby v CZK
  • Poplatek za výběry pod 3 000 Kč
  • Vyšší zdanění českých dividend
Recenze
Vyzkoušet XTB
4000+ našich čtenářů si vybralo XTB
Služba CFD. 77% ztrácí peníze
2

eToro

90
Instrumenty
Akcie, ETF, kryptoměny, CFD
Měna účtu
USD
Minimální vklad
$100
Čeština
Částečně
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF, krypto a CFD
  • Reálné akcie a ETF bez poplatků
  • Zlomkové akcie (investice od $10)
  • Kopírování ostatních obchodníků
  • Čeština není kompletní
  • Účet je vedený v dolarech
  • Nepodporuje výběry v CZK
  • Složité výběry kryptoměn
Recenze
Vyzkoušet eToro
2000+ našich čtenářů si vybralo eToro
51% maloobchodních účtů CFD ztrácí peníze
Instrumenty
Akcie, ETF, CFD
Měna účtu
CZK, EUR
Minimální vklad
30 Kč (€1)
Čeština
ANO
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Reálné akcie a ETF bez poplatků
  • Zlomkové akcie (investice od 25 Kč)
  • Podporuje češtinu a platby v CZK
  • Vyšší swapy u některých CFDs
  • Nenabízí české akcie
  • Akcie nelze převést k jinému brokerovi
Recenze
Služba CFD. 68% ztrácí peníze
Našli jste v textu chybu či nepřesnost? Dejte nám vědět.
Upozornění: CFD (rozdílové smlouvy) jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem vzniku finanční ztráty. U 68 - 89% účtů retailových investorů došlo při obchodování s CFD ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků. Informace na screenshotech z platforem jsou pouze ilustrativní.

Diskuze, reference

  • Patrik
    1.3.2022 9:21
    Patrik
    Autor

    Na fórech se šíří informace, že Admirals ztratili licenci ČNB a uzavřeli Českou pobočku. Na jejich webových stránkách je ale stále uvedeno, že pobočku v Praze mají (Politických vězňů 912/10, Praha 1). Píše se také o tom, že se přestěhovali do Běloruska a Jordánska, což mě trochu znepokojuje. Navíc měli klientům rozesílal emaily, že nelze vybírat peníze kvůli počasí v Jordánsku (údajně sněžilo, tak neotevřeli kancelář), což skutečně ukazuje na to, že už v Česku nesídlí. Psal jsem přímo na zákaznickou linku, ale nikdo mi neodpověděl.
    Pro úplnost dodávám, že s výběrem, který jsem zadával minulý týden, nebyl žádný problém. Trochu mě to ale znervozňuje a tak přemýšlím, že bych odešel. Problém je, že nemůžu převést svoje akciové portfolio k jinému brokerovi a když akcie prodám, tak se nevyhnu zdanění (akcie držím teprve rok). Nemáte nějaký tip, jak akcie dostat třeba k XTB?

  • A.R.
    26.7.2021 17:18
    A.R.
    Autor

    V dubnu jsem u nich koupil ropu WTI. Oproti ostatním brokerům drželi cenu WTI dole a zvyšovali swap, jen aby vydělali peníze. Není to fér vůči obchodníkům, kteří koupili WTI. A taky je to špatný způsob, jak dělat byznys. Protože v konečném důsledku přijdou o klienty.

  • Dan
    10.12.2020 23:41
    Dan
    Autor

    S Admiral Markets mám asi 4 roky zkušeností, převážně dobrých, ale letos mě několikrát pěkně vytočili. Měl jsem výpadky na hlavních indexech, kdy třeba na dvě minuty index úplně zamrzl. Nevím, jestli to bylo kvůli koronavirové krizi nebo proč, ale když už AM ty indexy tak propaguje, tak by to mělo fungovat 100%!!

    • Anonym
      25.12.2020 18:42
      Anonym
      Autor

      Tak indexy tě rozhněvaly? To si u nich asi neobchodoval ropu na jaře :D

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář