Aktualizováno

Recenze RoboMarkets Zkušenosti s brokerem, poplatky, demo, ETF, akcie, dividendy

Hodnocení:
90%
Služba CFD. 78% ztrácí peníze
OTEVŘÍT ÚČET

V této recenzi se zaměříme na brokerskou společnost RoboMarkets. Jaké jsou silné a slabé stránky brokera, kolik zaplatíte na poplatcích, a jaké zkušenosti s RoboMarkets mají obchodníci?

Od konce února 2021 není možné u Robomarkets obchodovat kryptoměny.

Recenze RoboMarkets ve zkratce

RoboMarkets je brokerská společnost, která nabízí online obchodování akcií a CFD kontraktů. Pomocí CFD můžete spekulovat na růst nebo pokles indexů, akcií, měnových párů a komodit.

Broker poskytuje 4 obchodní platformy a platformu pro sociální obchodování. Obchodovat můžete ale i přes mobilní aplikaci. Dalšími výhodami jsou nízké a transparentní poplatky, testovací demo účet nebo třeba minimální vklad 2,000 Kč.

Platforma brokera RoboMarkets

Platforma brokera RoboMarkets

České obchodníky potěší možnost vedení účtu v CZK, podpora češtiny i česká zákaznická linka.

Broker Robo Markets sídlí na Kypru, podléhá regulacím CySEC a je členem kompenzačního fondu ICF. Samozřejmostí je ochrana účtů proti zadlužení, takže ztratit můžete jen tolik, kolik k brokerovi vložíte. Více v následující části recenze.

Výhody

  • Licencovaný broker
  • Přes 8,500 CFD a více než 3,000 fyzických akcií
  • Vedení účtu v CZK a podpora češtiny
  • Nízké poplatky, akcie bez poplatků

Nevýhody

  • Smlouvy a obchodní podmínky v angličtině
  • Nenabízí fyzické akcie evropských společností
  • Absence kryptoměn
  • Nepřehledné poplatky

Hodnocení RoboMarkets: 90%

Navštívit brokera RoboMarkets Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Základní informace o RoboMarkets

Název RoboMarkets
Licence Ano (CySEC)
Nabízené produkty CFD (akcie, ETF, forex, indexy, komodity)
Cenné papíry (akcie, ETF)
Platforma R Trader (webová), WebTrader, MT4, MT5, CopyFX
Poplatky za obchodování Variabilní spready a swap → srovnat s konkurencí
Komisní poplatky Ano
Poplatek za neaktivitu Ano
Poplatek za výběry Ano (0-2 %)
Platební metody Bankovní převod, platební karty, elektronické peněženky
Měna účtu USD, EUR, CZK
Demo účet Ano → vyzkoušet demo účet
Minimální vklad 2000 CZK
Minimální obchod 0.01 lotu (běžné účty) / 0.001 lotu (centový účet)
Sociální obchodování Ano (CopyFx)

Nabídka brokera RoboMarkets

U broker RoboMarkets můžete obchodovat přes 12,000 různých instrumentů.

Většinu portfolia tvoří rozdílové smlouvy (CFD). Ty se využívají pro spekulace na růst nebo pokles cen akcií, komodit nebo měnových párů. RoboMarkets nabízí CFD kontrakty na více než 8600 aktiv:

U brokera můžete koupit i klasické akcie z americké burzy:

  • přes 3,000 fyzických akci a ETF – cenné papíry z burz NYSE (.ny) a NASDAQ (.nq)

Pokud koupíte CFD na zlato, tak žádné fyzické zlato nezískáte. Kontrakt ale kopíruje tržní cenu zlata, takže investor vydělá (nebo prodělá) prakticky stejně, jako kdyby obchodoval skutečné zlato.

Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Obchodování u Robo Markets

Obchodní platformy

Robo Markets svým klientům poskytuje tři obchodní platformy: klasiku v podobě MetaTrader 4, novější MetaTrader 5 a webovou platformu R Trader.

Platforma WebTrader pro Metatrader4

Platforma WebTrader pro Metatrader4

MetaTrader 4 je nejznámější forexová platforma. MT4 nabídne intuitivní ovládání, analytické nástroje, desítky indikátorů i kopírování signálů. Platforma má i vlastní programovací jazyk MQL, ve kterém můžete vytvářet obchodní roboty, skripty nebo vlastní ukazatele.

MetaTrader 5 v mnoha ohledech kopíruje svého mladšího sourozence. I zde najdete podporu AOS, přes 30 technických indikátorů nebo interaktivní grafy s řadou nástrojů. Obě platformy MetaTrader jsou dostupné ve verzi desktop, WebTrader nebo jako mobilní aplikace pro iOS a Android.

Platforma R Trader

Platforma R Trader

Poslední možností je R Trader, který spustíte v běžném webovém prohlížeči i bez instalace. Platforma obsahuje pokročilé funkce včetně ukazatele hloubky trhu. Nechybí ani nástroj pro tvorbu algoritmů. Rozložení platformy je ale trochu neobvyklé, takže si na něj obchodník musí zvyknout.

Jak obchodovat u RoboMarkets?

Ze seznamu vyberte požadovaný instrument. V otevřeném okně objednávky zvolte jednu z možností: Prodat (očekáváte pokles ceny) nebo Koupit (očekáváte růst ceny). Nastavte velikost investice a příkaz potvrďte.

Jak obchodovat u RoboMarkets?

Jak obchodovat u RoboMarkets?

Aktuální transakce se zobrazují v záložce Pozice, kde uvidíte i průběžný zisk. Každou transakci můžete kdykoliv ukončit kliknutím na symbol křížku.

Vyzkoušet demo účet Robomarkets Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Finanční páka

CFD se u Robo Markets obchodují s pákovým efektem, takže obchodník financuje jen zlomek objednávky. Například s pákou 1:100 platíte jen setinu z celé objednávky (tzv. marže). Zbytek jsou peníze vypůjčené od brokera. U ziskového obchodu se vám marže vrátí spolu se ziskem. V případě neúspěchu se z marže uhradí ztráty.

Finanční páka u RoboMarkets je omezena podle nařízení Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy (ESMA):

Na páku lze obchodovat i fyzické akcie (až 1:20).

Finanční páku můžete kdykoliv změnit v sekci Živý účet. Podmínkou je, aby na účtu v danou chvíli nebyly žádné otevřené pozice.

Profesionální obchodníci mohou zažádat o navýšení páky (až 1:500), ale nezapomeňte, že vyšší páka znamená i vyšší riziko.

Minimální investice

Obecně platí, že k vytvoření jedné transakce budete potřebovat 10 až 40 dolarů (řekněme 200 až 1,000 korun). Výjimku tvoří cenné papíry, kde je minimální objednávka 1 akcie (tj. jednotky až tisíce korun).

Na centovém účtu je minimální transakce dokonce desetkrát nižší!

Minimální investice se liší pro každý instrument. Konkrétní hodnoty dohledáte přímo na platformě brokera (údaj margin/marže).

Jak se určuje minimální investice? Minimální objem forexové objednávky je 0.01 lotu, což je 1,000 jednotek základní měny. Například pro EUR/USD je tedy minimální objem objednávky €1000. K otevření obchodu potřebujete ale jen třicetinu (necelých 34 euro) díky finanční páce 1:30.

Obchodní účty a registrace

RoboMarkets nabízí pět typů účtů, které se liší zejména v poplatcích a v dostupných instrumentech. Minimální vklad 2000 CZK je ale pro všechny účty stejný.

  • Prime: prémiový účet pro zkušené obchodníky. Spready od 0 pips + komise.
  • ECN: účet pro profesionály. Spready od 0 pips, komise vyšší než u Prime.
  • R Trader: účet pro obchodování fyzických akcií. Spready od 0 pips + komise.
  • Pro-Standard: universální účet pro obchodování CFD. Spready od 1.3 pips, bez komisí.
  • Pro-Cent: centový účet pro testování strategií a algoritmů. Spready od 1.3 pips, bez komisí.

Nejžádanější účet je Pro-Standard, ale založit si můžete i více různých účtů současně.

Srovnání obchodních účtů

Srovnání obchodních účtů

Obchodní účet můžete založit v eurech, dolarech, ale i v českých korunách.

Registrace

Prvním krokem k otevření obchodního účtu je registrace na webu brokera. Při registraci broker vyžaduje jméno, příjmení, email a telefon. Přihlašovací údaje k vašemu profilu obdržíte ihned emailem.

Ve svém profilu si můžete vytvářet reálné i testovací účty. S posíláním peněz ale nespěchejte! Dokud svůj profil neověříte, tak vám broker neumožní peníze vybrat zpět.

Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Verifikace

Ověření probíhá takto: Nejprve vyplníte osobní údaje a investiční dotazník. Potom na svůj profil nahrajete kopie dvou dokumentů, pomocí kterých broker ověří vaši totožnost.

Broker vyžaduje tyto dokumenty:

  • Platný doklad totožnosti. Využít můžete občanský průkaz, řidičský průkaz nebo
  • Doklad o bydlišti, který není starší než 3 měsíce. Ideální je účet za energie nebo služby (voda, elektřina, plyn…), popřípadě bankovní výpis.
  • Pokud budete využívat platební kartu, tak musíte poskytnout také kopie obou stran použité karty. Z bezpečnostních důvodů na kopiích začerněte prvních 12 číslic na přední straně a CVV kód na zadní straně.

Doklady můžete vyfotit mobilem, ale kopie musí být barevné, ostré a čitelné. Samotné ověření by potom nemělo trvat déle než 2 pracovní dny.

Ověřování klientů vyžadují evropské směrnice a předpisy (AML/KYC). Jejich cílem je zabránit nelegálním aktivitám, jako je například praní špinavých peněz.

Vklady a výběry

RoboMarkets podporuje více než 10 platebních metod pro vklady a výběry:

Minimální vklad pro otevření účtu je 2,000 Kč (respektive 100 dolarů nebo 100 eur). Limity pro výběry záleží na zvolené platební metodě, takže zatímco u bankovního převodu je minimum 2,000 korun, přes elektronické peněženky můžete vybrat i desetikorunu.

Přehled platebních metod

Přehled platebních metod

Všechny platební metody a jejich limity najdete na obrázku výše, popřípadě na webu RoboMarkets.

Velkou výhodou je, že se žádosti o výběr zpracovávají automaticky. Díky tomu schválení výběru netrvá dny, ale minuty. A to i mimo pracovní dobu, zkrátka 24/7.

Poplatky u RoboMarkets

Poplatky u RoboMarkets jsou transparentní a nízké, ale bohužel i trochu nepřehledné. Každý účet má totiž vlastní sazebník a broker navíc stanovil řadu výjimek. Posuďte sami:

Poplatky za obchodování

  • Rozdíl nákupní a prodejní ceny (spread): Spready u RoboMarkets jsou nízké, ale v průběhu dne se mohou měnit. Pro eurodolar je minimální spread 0 pip (+ komise) nebo 3 pips (bez komise).
  • Poplatek za obchodování přes noc (swap): Poplatek se platí jednou denně u pozic, které držíte i po uzavření trhu. Velikost bývá v řádu tisícin nebo setin procent. RoboMarkets nabízí i obchodování bez swapů, ale podmínkou je páka 1:1.
  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise): Velikost komisního poplatku se zobrazuje při zadávání objednávky jako údaj Cost. Poplatek se neplatí na účtech Pro-Standard a Pro-Cent.

Srovnání spreadů

Pro lepší představu o velikosti spreadů jsme srovnali průměrné spready na účtu Pro-Standard u brokera Robomarkets se spready konkurenčních brokerů:

 robomarketsXTBPlus500eToro
EUR/USD1.5 PIP0.9 PIP
0.8 PIP
1.0 PIP
S&P 5000.6 $
0.5 $
0.7 $0.75 $
Bitcoin
Nelze
obchodovat
1.01 %
0.25 %
0.75 %
Tesla0.52 $
0.23 $
0.25 $0.73 $
Zlato0.46 $
0.38 $
0.58 $0.45 $
Spready ze dne 11.1.2021, výše poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze Plus500Recenze eToro
Spready ze dne 11.1.2021, výše poplatku se může měnit.

Srovnání komisních poplatků

Jak si stojí broker RoboMarkets v porovnání s ostatními akciovými brokery? Níže naleznete srovnání komisních poplatků při nákupu vybraných českých, amerických, německých a britských akcií:

 robomarketsXTBeTorodegiro
ČEZ za 20,000 Kč
Nenabízí
CZ akcie
0
Nenabízí
CZ akcie
42
Apple za 1,000 $
0 $
0 $
0 $
0.54 $
Allianz za 1,000 €
Nenabízí
DE akcie
0
0
2.30
Tesco za 1,000 £
Nenabízí
UK akcie
0 £
0 £
4.20 £
Komisní poplatky ze dne 7.1.2021, výše
poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze Degiro
Komisní poplatky ze dne 7.1.2021, výše poplatku se může měnit.

Administrativní poplatky

  • Poplatek za vklad: Není.
  • Poplatek za výběr: Závisí na zvolené platební metodě (platební karty 2.4 %, elektronické peněženky 0.5 až 2 %). Výběry bankovním převodem v CZK jsou zdarma.
  • Poplatek za převod měny: Platí se při převodu peněz mezi účty s odlišnou měnou. Směnné kurzy najdete v klientské zóně (záložka Finance). Při obchodování (například nákup US akcií na CZK účtu) je směna bezplatná, protože se využívají tržní kurzy.
  • Poplatek za neaktivitu: Je-li účet 6 měsíců neaktivní (žádné výběry/vklady/obchodování), tak si broker začne účtovat půlroční poplatek 5 dolarů. Poplatek se nevztahuje na účty s nulovým zůstatkem ani na účty typu R Trader.

V následující tabulce najdete obchodní poplatky pro účet R Trader:

Typ Komise Minimální komise Spread
US akcie fyzické 0.02 USD za akcii 1.5 USD od 0.01 USD
US akcie fyzické (vklad od 10,000$) 0.0045 USD za akcii 0.25 USD od 0.01 USD
US akcie CFD 0.015 USD za akcii 1.5 USD od 0.01 USD
EU akcie CFD 0.07 % 2.8 EUR od 0
Indexy CFD 1.5 USD za 1 lot od 0
Forex (měnové páry) CFD variabilní 1 USD od 0.5
Komodity CFD od 0.0015 % 0.01 USD od 0.01

Velikost obchodních poplatků se liší pro každý typ účtu. V podstatě máte ale jen dvě varianty: účet s vyššími spready a bez komisí nebo účet s nízkými spready a s komisním poplatkem. Účet s komisemi je výhodnější v případě, že obchodujete často nebo točíte velké objemy.

Speciální akce: Akcie bez poplatku

Broker aktuálně nabízí nákup fyzických akcií s poplatkem 0 %. V rámci této akce se neplatí žádné komise ani poplatek za držení akcie přes noc. Zkrátka ideální podmínky pro dlouhodobé investice.

Akce platí pouze pro účty R Traderfinanční pákou 1:1.

Nulové poplatky se vztahují na fyzické akcie (nikoliv CFD), které v seznamu instrumentů poznáte podle přípony .nq nebo .ny.

Vzdělávání a demo účet

Obchodovat CFD bez důkladné přípravy nemá smysl. I když totiž obchodování vypadá jednoduše, dlouhodobě profitovat dokáže asi jen 20 % traderů!

Nabídka RoboMarkets je opravdu široká a není obtížné se v ní ztratit. O to více oceňujeme testovací demo účet, na kterém si mohou zájemci všechno vyzkoušet. A to nezávazně a bezplatně.

RoboMarkets poskytuje demo účet ke všem účtům, přičemž platformu, finanční páku a velikost virtuálního vkladu si vybírá sám obchodník. V profilu lze založit i více demo účtů současně, takže si můžete zkusit, který typ účtu vám vyhovuje nejvíc.

Demo účet RoboMarkets

Demo účet RoboMarkets

V rámci analytického centra RoboMarkets se klienti mohou těšit na technické a fundamentální analýzy, signály technických indikátorů, video analýzy a řadu dalších nástrojů.

To vše doplňují výukové materiály, webináře, videonávody a tržní analýzy.

Služba CFD. 78% ztrácí peníze

Zákaznický servis a bezpečnost

České obchodníky potěší český překlad webu i platforem, česká zákaznická linka, platby v CZK, ale také kancelář v Praze. Důležité dokumenty včetně obchodních podmínek ovšem na český překlad stále čekají.

Zákaznickou podporu brokera můžete kontaktovat na bezplatném telefonním čísle, emailem nebo přes živý chat na webu. Vyžádat si můžete také online hovor.

Prostředky klientů jsou pojištěné až do 20,000 EUR pro případ, že by broker nedokázal plnit svoje finanční závazky vůči klientům. Peníze v takovém případě vyplatí kompenzační fond ICF.

O společnosti RoboMarkets

Provozovatelem brokera RoboMarkets je společnost RoboMarkets Ltd se sídlem na Kypru. Společnost funguje od roku 2012 a podléhá regulacím Kyperské komise pro cenné papíry a burzu (CySEC). Broker je také v evidenci ČNB, takže může poskytovat investiční služby v Česku.

Sesterskou společností RoboMarkets je broker RoboForex. Tento broker nabízí prakticky stejné služby, ale nemá evropskou licenci. Proto v nabídce RoboForex najdete například vyšší finanční páku nebo finanční bonusy, které evropské regulace zakazují.

RoboMarkets Ltd. provozuje také platformu CopyFX pro automatické kopírování ostatních traderů.

Jak RoboMarkets vydělává?

Broker vydělává především na poplatcích a inkasuje také část spreadu.

Při obchodování CFD broker vystupuje jako market maker, takže vyváří trh pro své klienty. Tím ovšem vzniká střet zájmů mezi brokerem a klienty, jelikož broker může profitovat na ztrátě klienta a naopak.

Střet zájmů se broker snaží minimalizovat hedgováním a přeposíláním objednávek klientů k poskytovatelům likvidity (s využitím technologie STP).

Zkušenosti s RoboMarkets

Recenzní portály hodnotí brokera RoboMarkets jako kvalitní a důvěryhodnou společnost. Také v internetových diskusích převažují kladná hodnocení a zkušenosti, ale najdete i pár kritických příspěvků. Někteří obchodníci například upozorňují na vyšší spready a swapy.

Recenze/zkušenosti s brokerem a platformou RoboMarkets

Recenze/zkušenosti s brokerem a platformou RoboMarkets

Více kritiky než RoboMarkets sklízí ale jeho sesterská společnost RoboForex. Stížnosti směřují především na podmínky finančního bonusu, které omezují výběry peněz. Pro evropské obchodníky jsou ale tyto stížnosti tak trochu irelevantní.

Recenze a zkušenosti klientů

?Zdroj referencí: Investplus, Topbrokers
A. napsal

Používám RoboMarkets už 7 měsíců, začal jsem při lockdownu! Doposud to bylo dobré, provedl jsem i několik výběrů peněz z účtu. Podpora je taky solidní. Jsou vážně chytří a rychle reagují na moje dotazy. (…)

M. napsal

Dobrý broker. Obchoduji s nimi od roku 2016. Dobré spready i platforma, rychlá exekuce obchodů. Výběry u nich nikdy nebyly problém. Peníze mám do 24 hodin u sebe. Nechápu všechnu tu kritiku na internetu.

V. F. napsal

Dobrý forex broker. Zkouším ho už měsíc a zatím jsem sice nezbohatl, ale taky jsem všechno neztratil během večera ;-) Myslím, že ve zkoušení budu pokračovat.

M. F. napsal

Spready a komise jsou vysoké. Všechno ostatní je dobré.

Co klienti oceňují:

  • Rychlá exekuce příkazů
  • Ochotný zákaznický servis
  • Bezproblémové a rychlé výběry

Co klienti kritizují:

  • Nabídka produktů může být trochu matoucí
  • Nepřehledné poplatky
  • Podmínky bonusů u RoboForex
  • Swapy a spready jsou někdy vysoké

Na co si dát pozor?

  • Smluvní dokumentace a obchodní podmínky jsou v angličtině.
  • RoboMarkets může profitovat na ztrátě svých klientů, takže pozor na investiční rady a signály.
  • Dokud brokerovi nepošlete kopie osobních dokumentů, tak nemůžete vybrat peníze.
  • České akcie v nabídce brokera chybí.
  • Na platformě se zobrazují i instrumenty, které nelze obchodovat.

Několik slov na závěr

RoboMarkets je důvěryhodný broker s licencí pro evropský trh. V tomto ohledu není co vytknout.

Otázkou ale zůstává, proč si vybrat právě RoboMarkets?

Dva silné argumenty bychom našli.

Tím prvním je diverzita služeb. Málokterý broker vám nabídne tolik možností a funkcí: algotrading, sociální obchodování, rozsáhlé analýzy, nespočet platebních metod, nebo třeba automatické schvalování výběrů. Zkrátka ideální zázemí pro náročné tradery i začátečníky, kteří svět investic teprve objevují.

Druhou předností jsou fyzické akcie, které se narozdíl od CFD hodí i pro dlouhodobé investice. RoboMarkets ovšem není jediný. Kombinaci CFD + fyzické akcie najdete také u XTB, DeGiro nebo eToro.

RoboMarkets má opravdu co nabídnout, ale nemusí vyhovovat každému. Pokud tedy hledáte ideálního brokera, tak se nezapomeňte podívat i na konkurenční firmy.

Máte vlastní zkušenosti s brokerem RoboMarkets? Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám dolů do komentářů!

Služba CFD. 78% ztrácí peníze
Kde obchodovat?
Přehled populárních CFD brokerů, kteří jsou prověřeni tisícemi českých obchodníků:
BROKER
ROKU
  • Jednoduchá platforma a nízký minimální vklad
  • Testovací demo účet zdarma, výukové materiály, semináře
  • Kompletně v češtině, CZ podpora, obchodování v CZK
  • Na trhu od roku 2002, licence, vklady obchodníků pojištěny
4246 našich čtenářů si vybralo XTB
98%
Služba CFD. 77% ztrácí peníze
  • Možnost kopírovat obchody ostatních klientů eToro
  • Testovací demo účet s kapitálem 100 000 dolarů zdarma
  • Platforma v češtině
  • Na trhu od roku 2006, licence, vklady obchodníků pojištěny
2079 našich čtenářů si vybralo eToro
97%
Služba CFD. 62% ztrácí peníze
  • Neomezený demo účet s kapitálem 1 000 000 Kč zdarma
  • Kompletně v češtině, obchodování v CZK
  • Na trhu od roku 2008, licence, vklady obchodníků pojištěny
95%
72% maloobchodních CFD účtů přichází o peníze
?Seřazeno podle redakčního hodnocení
Upozornění: CFD (rozdílové smlouvy) jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem vzniku finanční ztráty. U 74 - 89% účtů retailových investorů došlo při obchodování s CFD ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků. Informace na screenshotech z platforem jsou pouze ilustrativní.

Diskuze, reference

  • Anonym
    6.4.2021 17:37
    Anonym
    Autor

    RoboMarkets mi strhli bez jakéhokoliv upozornění poplatek za neaktivitu 25 USD, takže poplatky jsou jen o nich nemluví. Tak sprosté a neseriózní jednání jsem už dlouho nezažil, co taky čekat jiného od nízkonákladovky než podraz.

    • InvestPlus
      6.4.2021 19:09
      Autor

      Dobrý den, podle aktuálně platných obchodních podmínek činí poplatek za neaktivitu 5 USD a strhává se jednou za 6 měsíců. Pokud Vám naúčtovali něco jiného, pak poplatek reklamujte.

  • Petr
    27.3.2021 23:25
    Petr
    Autor

    Dobrý den,

    dne 23.11.2020 ČNB rozhodlo o zamítnutí žádosti společnosti RoboMarkets o povolení k činnosti obchodníka s cennými papíry. Důvodů je několik, mezi které patří nedostatečný počáteční kapitál a ztrátové hospodaření. Odkaz je zde https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/dohled-financni-trh/.galleries/prilohy/S-Sp-2018_00286_CNB_571.pdf.
    Představuje to podle Vás riziko pro uživatele? Mám u RoboMarkets nemalé investice a obávám se o ně. Děkuji.

    • InvestPlus
      29.3.2021 17:07
      Autor

      Dobrý den, společnost RoboMarkets CZ s.r.o., která je předmětem uvedeného rozhodnutí, není provozovatelem brokera Robomarkets. Tím je RoboMarkets Ltd s celoevropskou licencí CySEC. Pro klienty se tak rozhodnutím vůbec nic nemění.

      • Petr
        30.3.2021 12:45
        Petr
        Autor

        Děkuji za odpověď. Pochybuji, že jde o nesouvisející subjekt. Podle rejstříku firem v obou společnostech figuruje osoba se jménem Kiryl Kirychenka. Obě společnosti poskytují služby ve stejné oblasti. I podle rozhodnutí mají společnosti totožnou vlastnickou strukturu (předpokládám, že začerněný název společnosti v rozhodnutí je RoboMarkets Ltd, pochybuji, že existuje jiná společnost s totožnou vlastnickou strukturou regulovaná orgánem CySEC).

        • InvestPlus
          30.3.2021 16:03
          Autor

          Totožných vlastnických struktur mohou mít kolik chtějí, to je přece jejich věc…

          Já samozřejmě rozumím tomu, kam otázkou míříte. Je bezpochyby zvláštní, že nedokázali získat povolení k činnosti obchodníka s CP, o které ČNB žádali.

          Ale opět dodávám, že jako klienta společnosti RoboMarkets Ltd, která vlastní všechna potřebná oprávnění pro poskytování investičních služeb v EHP, se pro Vás tímto rozhodnutím skutečně nic nemění.

  • ondra
    23.3.2021 6:11
    ondra
    Autor

    Zdravím, nevíte jak ma broker nastavený stop out u držení klasických akcii bez páky ?
    Na stránkách v popisu účtu zmiňují 50%
    U obchodovani s pakou u cfd chapu ochranu ale při klasických akcii je to přece ke škodě ne? Nevite jak to reálné je?

    • InvestPlus
      23.3.2021 22:35
      Autor

      Dobrý den,
      na zákaznické podpoře mi potvrdili, že Stop-out úroveň se vztahuje na celý účet bez ohledu na to, jaké instrumenty obchodujete.
      Souhlasím s Vámi, že při držení fyzických akcií bez páky je tento požadavek trochu nelogický. Účet R Trader ovšem nabízí kromě klasických akcií také CFD kontrakty, a to by mohla být příčina. Broker tak pravděpodobně reaguje na nařízení ESMA, které vyžaduje 50% stop out u CFD účtů.

  • Stanley
    8.3.2021 22:04
    Stanley
    Autor

    Hrůza… Vybírám brokera a tak mě hodně věcí zajímá. Už dvakrát jsem se obrátil na zákaznickou podporu přes chat a pokaždé ten stejný scénář: Položím jednoduchý dotaz typu ANO-NE, místo odpovědi chtějí vědět moje klientské číslo, řeknu že nejsu klient a oni mi napíšou, že mám napsat na nějakou emailovou adresu. Místo, aby jednoduše napsali ANO/NE, tak mě odkazují na emailovou komunikaci, kde po 5 dnech nemám odpověď… Takže jsem je ze seznamu vyškrtnul, protože tohle mi jako proklientský přístup vážně nepřipadá.

  • Lukas
    5.3.2021 14:31
    Lukas
    Autor

    Dobrý den,

    rád bych začal dlouhodobě investovat, převážně do indexových ETF fondů. Někde jsem se dočetl, že u RoboMarket lze kupovat jen části akcií, tzv. Fraction share, což ale nikde oficiálně nemůžu dohledat. Chtěl bych se tedy zeptat, zdali nabízí RoboMarket tuto možnost, podobně jako Trading 212, na který se bohužel aktuálně nedá registrovat? Případně jestli mi můžete doporučit jiného brokera, který tuto možnost nabízí.
    Děkuji za pomoc.

    • InvestPlus
      5.3.2021 22:49
      Autor

      Dobrý den,
      nemám žádné informace o tom, že by RoboMarkets podporoval zlomkové akcie, a ani se mi nic podobného nepodařilo najít. Mohl byste, prosím, uvést zdroj?
      Podle oficiálních informací je totiž minimální objem obchodu 1 akcie.
      Z námi ověřených brokerů podporuje zlomkové akcie jen společnost eToro. Ta ovšem nenabízí ETF v klasické formě (pouze jako CFD), takže tuto možnost můžeme asi vyloučit. Napadá mě ještě Interactive Brokers, který začal zlomkové akcie nabízet přibližně před rokem. U IB jsou takto dostupné vybrané akcie a ETF z amerického trhu.

  • Walker
    26.2.2021 15:50
    Walker
    Autor

    Nechápu, proč z nabídky vyřadili kryptoměny. Zatímco ostatní brokeři reagují na zvýšený zájem a navyšují počty obchodovatelných kryptoměn, tak RoboMarkets svým klientům obchodování s kryptem nově vůbec neumožní. Tohle je z jejich strany špatný krok, obzvláště v současné době …

    • Anonym
      7.4.2021 12:39
      Anonym
      Autor

      Na Kryptoměny jsou lepší přímo zaměřené burzy jako třeba Bitstamp a další.

  • Peto
    17.2.2021 10:49
    Peto
    Autor

    Zdravím, oplatí sa používať RoboMarkets pre insvestovanie čisto do ETF dlhodobo? V porovnaní s Degirom je na tom ako? Je veľmi málo recenzií na RM u CZ/SK komunity.

    • InvestPlus
      17.2.2021 13:11
      Autor

      Dobrý den,
      předpokládám, že se bavíme o klasických ETF (rozdílové smlouvy nebudou pro dlouhodobé investování nejlepší volba).
      V první řadě musím zdůraznit, že RoboMarkets nabízí ETF z amerických trhů, zatímco DeGiro nabízí ETF emitované v Evropě. Obchodníky zajímají spíše americké ETF (bývají více likvidní), ale jejich obchodování v EU je poměrně komplikované. Emitenti totiž nevydávají potřebnou dokumentaci (KIID), kterou vyžaduje Evropská regulace PRIIPs.
      Na zákaznické podpoře RoboMarkets nám nicméně potvrdili, že klienti z EU mají k dispozici všechny instrumenty, takže v tomto ohledu by neměl být problém.

      Pokud se budeme bavit o poplatcích, tak DeGiro si účtuje 2€ + 0.03 %. Vybraná ETF jsou zdarma. Robomarkets má poplatek 0.0045 % (min. 1.5 $), takže je trochu levnější. Ty rozdíly ale nejsou nijak zásadní, takže bych se rozhodoval spíše podle trhů (americké vs. evropské ETF).

      • Peto
        17.2.2021 14:35
        Peto
        Autor

        Ďakujem za rýchlu reakciu. Skúsil som si demo účet a nenachádzam podľa tickera mnou hľadané ETF – VWCE, EUNL a pod… takže minimálne v demo účte nie sú všetky instrumenty k dispozícii ani keď som zadal že som z ČR.

  • sm
    13.2.2021 17:13
    sm
    Autor

    Dobrý den, chtěla bych Vás jako úplný začátečník poprosit o radu. Založila jsem si demo účet R trader u Robomarkets a vybrala si měnový pár EUR/USD. Nastavila jsem si na zkoušku páku 1:20. Myslela jsem tedy, že při minimálním objemu objednávky 1000 euro bude margin cca 60 USD, je ale jen 4 USD, jako kdyby byla páka 1:300. Při objemu 10 000 euro je 40 USD atd. Jak to tedy funguje? Děkuji moc za odpověď.

    • InvestPlus
      13.2.2021 18:28
      Autor

      Dobrý den,
      díky za užitečný dotaz! Funguje to přesně tak, jak říkáte. Na demo účtu je ovšem zvýšená páka bez ohledu na to, co nastavíte při registraci. Abych pravdu řekl, tak jsem si toho nikdy nevšiml a dost dobře nechápu, proč tomu tak je.
      Velikost páky si můžete ověřit přímo na platformě: Do vyhledávače instrumentů napište např. EURUSD a klikněte na ikonku vedle názvu. Zobrazí se specifikace instrumentu včetně páky (Leverage). Ta je v případě EURUSD opravdu 1:300.

      • sm
        13.2.2021 18:41
        sm
        Autor

        Super, děkuji moc! Rozumím tomu tedy dobře tak, že na demo účtu budu mít u EUR/USD pevně danou páku 1:300 a jakmile bych si založila reálný účet, můžu si nastavit maximálně 1:30?

        • InvestPlus
          13.2.2021 23:13
          Autor

          Ano, na reálném účtu bude maximální páka 1:30 (pro profesionální obchodníky dokonce 1:500).

  • Jan
    11.2.2021 11:32
    Jan
    Autor

    Příšerná zkušenosti s komunikací robomarkets. Pro ověření účtu vyžadovány dokumenty navíc které ani nechtějí ani v bance při zakládání účtu, na dotaz důvodu úplná ignorace. Na infolince odpoví že vám zjistí informace a kontaktují vás, ale po dni jsem musel zavolat sám s tím že jsem se stejně nic nedozvěděl.

  • Zajiiczek
    26.1.2021 19:48
    Zajiiczek
    Autor

    Dobrý den, v recenzi píšete, že pokud nakupuji například americké akcie a účet mám v korunách, tak je směna bezplatná a probíhá na základě tržního kurzu. Pokud bych si to chtěl porovnat s konkurencí, zda mi to u ní nevyjde výhodněji, odkud mám vzít ten tržní kurz, který používá Robomarkets? Díky

    • InvestPlus
      26.1.2021 21:31
      Autor

      Dobrý den, pro tyto účely se používají kurzy, které naleznete po přihlášení v sekci FinanceInterní směnné kurzy.

      • Anonym
        12.3.2021 22:44
        Anonym
        Autor

        Není pravda. Pro tyto účely se používá tržní kurz, který zjistíte po přihlášení do platformy a vyhledání instrumentu USDCZK.

        • InvestPlus
          12.3.2021 22:55
          Autor

          Jde o informaci přímo od supportu RoboMarkets. Klidně si to u nich ověřte :)

  • Robert
    20.1.2021 22:54
    Robert
    Autor

    Ahoj, mám dotaz k vyplácení dividend. Nikde nemůžu najít, jak RoboMarkets dividendy vyplácí. Kdy a kam peníze posílá? A musím to potom nějak zdanit?

    • InvestPlus
      20.1.2021 23:29
      Autor

      Dobrý den,
      Pokud obchodujete reálné akcie, tak se dividenda připisuje přímo na obchodní účet. Zdanění probíhá automaticky, takže na výpisu z účtu uvidíte srážku 15 % z původní dividendy.
      U CFD akcií se dividendy vyplácí formou peněžního vyrovnání. U dlouhé pozice (buy) se dividenda přičítá, u krátké pozice (sell) se dividenda naopak odečítá. Datum vyrovnání závisí na ex-dividend date daného akciového titulu.

      • Andrej
        19.3.2021 1:38
        Andrej
        Autor

        Dobry den,

        ked pisete 15%, znamena, ze RM maju formular W8-DEN? Lebo som ho nikde nenasie. Viem, ze 15% dan z dividendy je iba pri vypnenom formulare.
        Dakuejm pekne za odpovedl

        • InvestPlus
          19.3.2021 13:36
          Autor

          Dobrý den,
          před několika měsíci jsme něco podobného řešili. Na podpoře nám tehdy řekli, že formulář W-8BEN mají obchodníci automaticky vyplněný a podaný přímo za společnost, takže to řešit nemusí. Raději se ale obraťte přímo na podporu RoboMarkets, kde Vám řeknou aktuální informace.

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář