Aktualizováno 19. 4. 2024

Recenze Plus500 Zkušenosti s brokerem, klady a zápory, poplatky, diskuze

Hodnocení:
80%
Hledáte nejlepšího brokera?
SROVNÁNÍ BROKERŮ

Plus500 asi nemusíme představovat. Tato společnost patřila dlouhé roky k předním CFD brokerům na českém trhu i v zahraničí. Časy se ale mění a tak se nabízí logická otázka: Vyplatí se obchodování přes Plus500 i dnes? Nebo je lepší konkurence? Nejen tyto otázky zodpoví naše recenze Plus500!

Recenze Plus500 ve zkratce

Plus500 je původem izraelský broker, který nabízí investování do reálných akcií (služba Plus500 Invest) nebo pákové obchodování s CFD kontrakty (služba Plus500 CFD).

Co se reálných akcií týče, broker nabízí bezmála 2 000 amerických a evropských akcií. České tituly ale v nabídce nenajdete. Objednávky lze zadávat od jednoho kusu, takže zlomky akcií nakupovat nelze. Výhodou jsou ale relativně nízké poplatky.

Druhou část nabídky tvoří CFD kontrakty, pomocí kterých můžete spekulovat na růst nebo pokles různých aktiv. Například měn, akcií, kryptoměn nebo komodit. Obchodování s CFD ale není vhodné pro začátečníky, protože při obchodování se využívá finanční páka.

Platforma brokera Plus500

Platforma brokera Plus500

Obchodování probíhá přes webovou nebo mobilní aplikaci. Mezi hlavní výhody Plus500 patří přehledné poplatky, podpora CZK a bezplatný demo účet. Nevýhodou jsou naopak některé poplatky a omezené možnosti pro pokročilé tradery.

Broker sídlí na Kypru a podléhá regulacím CySEC. Účty klientů jsou pojištěné proti úpadku brokera (limit €20 000 na osobu) a chráněné proti zadlužení, takže klienti mohou ztratit jen tolik peněz, kolik na účet vloží. Více v následující části recenze Plus500.

Výhody

  • Licencovaný broker
  • Podporuje češtinu a CZK
  • Jednoduché a přehledné
  • Nabízí reálné akcie i CFD

Nevýhody

  • Nenabízí české akcie
  • Smluvní dokumenty v angličtině
  • Nepodporuje zlomkové akcie
  • Některé poplatky jsou vyšší

Hodnocení Plus500: 80%

Základní informace o Plus500

Název Plus500
Provozovatel Plus500CY Ltd. (Kypr)
Založeno 2008 (Izrael)
Licence pro EU CySEC #250/14 (Kypr)
Nabízené produkty CFD (akcie, ETFs, měny, indexy, komodity, krypto)
Reálné akcie
Platforma Plus500 (webová, desktopová a mobilní)
Poplatky Za obchodování → srovnat s konkurencí
Za konverzi měn (0.30 %)
za neaktivitu ($10 měsíčně)
za garantovaný Stop Loss
Platební metody Bankovní převod, platební karty, PayPal
Měna účtu 14 (CZK, USD, EUR a další)
Demo účet Ano → vyzkoušet demo účet
Minimální vklad 2 500 Kč
Minimální obchod CFD – dle zvoleného instrumentu
Reálné akcie – 1 akcie
Čeština Částečně
Speciální služby a funkce Zaručený stop (garantovaný Stop Loss)

Nabídka brokera Plus500

 plus500XTBeToroRobomarkets
AkcieUS vlajkaEU vlajkaUS vlajkaEU vlajkaCZ vlajkaUS vlajkaEU vlajkaUS vlajka
ETF--
Dluhopisy----
Futures a opce----
Kryptoměny---
CFD
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze Robomarkets

Broker Plus500 nabízí 2 služby:

  • Obchodování klasických akcií (služba Plus500 INVEST) – Obchody probíhají na regulované burze, vhodné pro dlouhodobé investice.
  • Obchodování rozdílových smluv (služba Plus500 CFD) – Obchody probíhají mimo regulované burzy, vhodné pro krátké spekulativní obchody.

Obchodování probíhá přes webovou platformu, která se nemusí stahovat ani instalovat. K dispozici je také obchodní aplikace pro stolní počítače nebo aplikace pro chytré telefony (Android nebo iOS).

Aplikace Plus500 je jednoduchá, přehledná a má český překlad. Vytvářet můžete tržní nebo limitní objednávky a k dispozici budete mít 4 automatické příkazy, které pohlídají vaše probíhající obchody:

  • Uzavření při zisku (take profit / TP) – Příkaz pro automatické ukončení ziskového obchodu. Stačí nastavit, při jakém kurzu nebo zisku se má obchod ukončit.
  • Uzavření při ztrátě (stop loss / SL) – Příkaz pro automatické ukončení ztrátového obchodu. Stačí nastavit, při jakém kurzu nebo ztrátě se má obchod ukončit.
  • Zaručený stop – U klasického SL může docházet ke skluzům (obchod se uzavře na horší ceně, než jste nastavili). Zaručený stop vám garantuje uzavření na ceně, kterou zvolíte.
  • Trailing stop – Jedná se v podstatě o dynamický SL, který vám pohlídá dosažené zisky. Pokud se cena pohybuje ve váš prospěch, tak se posunuje také úroveň SL, Pokud jde trh proti vám, úroveň SL se nemění.

Obchodování u Plus500 si můžete nezávazně a bez rizika vyzkoušet, protože broker nabízí časově neomezený demo účet s fiktivním vkladem 1 000 000 Kč. Výhodou je, že demo účet nevyžaduje verifikaci ani složitou registraci. Do registračního formuláře stačí vyplnit email, libovolné heslo a můžete začít.

Demo účet Plus500

Demo účet Plus500

Reálné akcie (Plus500 INVEST)

Nejprve se podíváme na službu Plus500 Invest, pomocí které můžete investovat do reálných akcií. Broker nabízí akcie z amerických burz (NYSE a NASDAQ), australské akcie a akcie ze 13 evropských zemí (např. Německo, Velká Británie nebo Francie). České akciové tituly Plus500 bohužel nepodporuje.

V nabídce je více než 1800 akciových titulů, takže je opravdu z čeho vybírat. Koupit můžete například akcie Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft, Tesla nebo Netflix.

Platforma Plus 500 INVEST

Platforma Plus 500 INVEST

Minimální velikost objednávky je 1 akcie, což může být překážka pro drobné investory. Některé akciové tituly jsou totiž dražší a stojí bezmála 10 tisíc korun. Pokud byste chtěli koupit méně než jednu akcii, musíte využít konkurenční brokery (například eToro nebo XTB).

Dividendy u Plus500

Případné dividendy vám broker vyplatí přímo na obchodní účet, a to již zdaněné. Pokud držíte akcie formou CFD, tak se dividendy buď připisují (spekulace na růst) nebo naopak odečítají (spekulace na pokles).

Před obchodováním amerických akcií vás broker vyzve k vyplnění formuláře W-8 BEN, který mimo jiné zabraňuje dvojímu zdanění dividend. Díky tomu se dividendy od amerických společností daní klasickou sazbou 15 %.

Plus500 INVEST – Poplatky

Poplatky za obchodování reálných akcií (služba Plus500 Invest) jsou poměrně nízké. Platit budete pouze poplatek za zprostředkování obchodu a drobné poplatky třetích stran. Uložení akcií je zdarma. Pokud se ale měna vašeho účtu a měna obchodované akcie liší, zaplatíte také poplatek za převod měn.

Pojďme si jednotlivé poplatky rozebrat podrobně:

  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise) – Za každý nákup nebo prodej reálných akcií si broker účtuje komisní poplatek za zprostředkování obchodu. U amerických akcií zaplatíte obvykle 0.006 USD za každou akcii, zatímco u evropských akcií je typický poplatek 0.045 % z objemu objednávky. Existují ale i výjimky:
  • Komisní poplatky

    Komisní poplatky

  • Poplatek za převod měn – Pokud během obchodu dochází k převodu měn, broker si naúčtuje poplatek 0.30 % z objemu transakce. Typickým příkladem je nákup nebo prodej amerických akcií přes korunový účet. Americké akcie se totiž obchodují v USD, takže broker musí vaše koruny převést na dolary (nákup akcií) nebo naopak převádí dolary na koruny (prodej akcií).

Srovnání komisních poplatků

Jak si stojí broker Plus500 v porovnání s ostatními akciovými brokery? Níže naleznete srovnání komisních poplatků při nákupu vybraných českých, amerických, německých a britských akcií:

 plus500XTBeToroDegiro
ČEZ za 20,000 Kč
Nenabízí
CZ akcie
0
Nenabízí
CZ akcie
40
Apple za 1,000 $0.50 $
0 $
0 $
2.00
Allianz za 1,000 €2
0
0
4.90
Tesco za 1,000 £2 £
0 £
0 £
4.90
Komisní poplatky ze dne 14.2.2024, výše
poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze DEGIRO
Komisní poplatky ze dne 14.2.2024, výše poplatku se může měnit.

Služba Plus500 CFD

POZOR

Obchodování s CFD je vysoce rizikové a není vhodné pro začátečníky! Většina obchodníků končí ve ztrátě (viz studie).

CFD trading vypadá podobně jako obchodování na reálné burze: Vyberete instrument, spustíte obchod a hnedka uvidíte rostoucí zisk nebo ztrátu (v závislosti na tom, jak se bude vyvíjet cena instrumentu na burze). Obchodní pozici můžete držet libovolně dlouho – třeba pár minut nebo celé měsíce.

V čem je tedy rozdíl?

V první řadě si musíte uvědomit, že CFD obchody neprobíhají na reálné burze. CFD obchod můžete chápat spíše jako sázku mezi brokerem a obchodníkem, kdy jedna strana spekuluje na růst ceny a druhá strana spekuluje na pokles.

Další odlišností je, že při CFD tradingu se využívá finanční páka, která zjednodušeně řečeno násobí všechny vaše zisky nebo ztráty. To je také jeden z hlavních důvodů, proč jsou „CFDčka“ vysoce riziková a proč se nehodí pro dlouhodobé investování.

Platforma Plus500 CFD

Platforma Plus500 CFD

Nabídka CFD instrumentů

Prostřednictvím CFD kontraktů můžete spekulovat na růst nebo pokles různých instrumentů, aniž byste je reálně kupovali. Tímto způsobem můžete u brokera Plus500 obchodovat tisíce instrumentů:

V nabídce najdete také pár instrumentů s vazbou na Česko. Jedná se především o české akcie ČEZ a Erste Group, index pražské burzy PX nebo měnové páry USDCZK a EURCZK.

Návod Jak obchodovat CFD u Plus500?

Vyberte instrument ze seznamu 1 a zvolte možnost KOUPIT (očekáváte růst ceny) nebo PRODAT (očekáváte pokles). Dále nastavte typ objednávky a požadované množství 2. Minimální velikost investice naleznete pod údajem Požadovaná marže. Zapnout můžete i příkazy pro automatické ukončení obchodu 3. Nakonec objednávku zkontrolujte a potvrďte.

Návod: Jak obchodovat CFD u Plus500

Návod: Jak obchodovat CFD u Plus500

Všechny své obchody včetně průběžných zisků / ztrát najdete v sekci Otevřené pozice. Každou transakci můžete kdykoliv ukončit kliknutím na tlačítko Zavřít.

Otevřít účet u Plus500 82% maloobchodních CFD účtů přichází o peníze.

Broker zakazuje používání obchodních robotů a transakce kratší než 2 minuty (skalpování). Využívat nesmíte ani hedging – tedy spekulace na růst a pokles téhož instrumentu současně.

Finanční páka

Při obchodování s CFD budete platit vždy jen zlomek objednávky a zbytek peněz vám „vypůjčí“ broker. Páka 1:10 například znamená, že zaplatíte jen desetinu objednávky (10 %).

Zjednodušeně lze finanční páku chápat jako nástroj, který znásobí zisky i ztráty z vašich obchodů. Použijeme stejný příklad jako výše – obchod s pákou 1:10. Takový obchod je 10x větší než vaše investice, takže i zisky/ztráty budou 10x větší, než kdybyste obchodovali bez páky.

Velikost finanční páky u Plus500:

Finanční páku nelze snížit, tak jako například u brokera eToro. Profesionální obchodníci však mohou zažádat o navýšení finanční páky až na 1:300.

Poplatky (Plus500 CFD)

  • Rozdíl nákupní a prodejní ceny (spread) – Tento údaj vám ukazuje, kolik % ztratíte kvůli kurzům za oboustranný obchod – tj. otevření a uzavření pozice. Spready u Plus500 jsou poměrně nízké, ale neustále se mění. Srovnání spreadů s konkurencí najdete v tabulce níže.
  • Poplatek za obchodování přes noc (swap) – Poplatek se platí jednou denně u pozic, které držíte i po uzavření trhu. Pokud obchod ukončíte před uzavřením trhu, swapu se vyhnete. Swapy u Plus500 jsou podobné jako u konkurence, ale u akcií a kryptoměn jsou trochu vyšší.
  • Poplatek za zprostředkování obchodu (komise) – Za každý nákup nebo prodej akcií zaplatíte jednorázový poplatek ve výši 0.07 % až 0.18 %. Například pro US akcie je poplatek 0.09 %, minimálně však $9 za pokyn. U českých akcií je poplatek 0.09 % (min. 200 Kč za pokyn).
  • Poplatek za převod měny – Pokud se měna vašeho účtu a měna obchodovaného instrumentu liší, tak si broker naúčtuje poplatek za konverzi měn. Typickým příkladem je nákup dolarových akcií za koruny. Velikost poplatku je 0.7 % z realizovaného zisku nebo realizované ztráty.
  • Poplatek za garantovaný stop-loss – Poplatek se naúčtuje formou rozšířeného spreadu.

Spready a swapy se započítávají do průběžného zisku/ztráty u transakce. Naproti tomu komisní poplatek u akcií se odečítá přímo ze zůstatku účtu.

Srovnání spreadů

Pro lepší představu o velikosti spreadů jsme nabídku brokera Plus500 srovnali se spready konkurenčních brokerů:

 plus500XTBRobomarketseToro
EUR/USD
0.8 PIP
0.9 PIP1.4 PIP1.0 PIP
S&P 500
0.01 %
0.01 %
0.02 %0.02 %
Bitcoin0.30 %0.28 %
2.00 %
Tesla
0.04 %
0.05 %0.15 %0.30 %
Zlato0.02 %
0.01 %
0.01 %
0.02 %
Revize 14.5.2023, výše poplatku se může měnit.
 Recenze XTBRecenze RobomarketsRecenze eToro
Revize 14.5.2023, výše poplatku se může měnit.

Ostatní poplatky

Tyto poplatky platí všichni klienti bez ohledu na to, zda obchodují rozdílové smlouvy nebo investují do reálných akcií:

  • Poplatek za vklad – Poplatek za vklad u Plus500 není.
  • Poplatek za výběr – S výběry je to trochu složitější. V základu je poplatek nulový, ale je tu pár výjimek: výběr bankovním převodem (poplatek až $6); výběry nižší částky, než je stanovený limit (poplatek $10); překročení 5 povolených výběrů měsíčně (poplatek $10).
  • Poplatek za neaktivitu – Je-li účet 3 měsíce neaktivní (žádné přihlášení), tak si broker začne účtovat poplatek 10 $ měsíčně. Pokud na účtu žádné peníze nemáte, tak poplatek neplatíte.
  • Poplatek za vrácení peněz ze zrušeného účtu – Pokud zažádáte o zrušení účtu, tak si broker naúčtuje 10 $ za vrácení zbývajících prostředků. Vrácení peněz přes platební kartu je ale zdarma.

Registrace, vklady a výběry

Obchodní účet můžete založit ve 14 různých měnách včetně CZK, USD, GBP, EUR, PLN nebo CHF. Výchozí měna ovšem závisí na zemi pobytu, takže pro české obchodníky jsou účty v základu korunové.

Prvním krokem k otevření obchodního účtu je registrace. Do registračního formuláře na webu Plus500 vyplníte pouze email a libovolné heslo. Všechny ostatní údaje (jméno, bydliště, telefon a datum narození) se zadávají až po přihlášení k účtu. Po přihlášení musíte vyplnit také investiční dotazník ohledně vašich zkušeností s obchodováním.

S posíláním peněz na účet nespěchejte! Dokud totiž svůj účet neověříte, tak vložené peníze ani případné zisky nemůžete vybrat.

Ověření obchodního účtu je povinné

Ověření obchodního účtu je povinné

Verifikace účtu probíhá tak, že brokerovi poskytnete kopie dvou osobních dokumentů. Nejjednodušší cestou je vyfotit dokumenty mobilem, ale kopie musí být barevné, ostré a čitelné. Pro ověření budete potřebovat tyto doklady:

  • Platný doklad totožnosti. Využít můžete občanský průkaz, řidičský průkaz, povolení k pobytu nebo pas.
  • Doklad pro ověření adresy, který není starší než 6 měsíců. Ideální je účet za služby (energie, internet, telefon…), bankovní výpis nebo výplatní páska.
  • Pokud budete využívat platební kartu, tak musíte poskytnout také kopie obou stran použité karty. Z bezpečnostních důvodů na kopiích začerněte prvních 12 číslic na přední straně a CVV kód na zadní straně.

Verifikaci můžete provést přes webovou platformu i z mobilní aplikace. Samotné ověření by pak nemělo trvat déle než 2 pracovní dny.

Proč musím posílat osobní dokumenty? Verifikaci klientů vyžadují evropské směrnice a zákon proti praní špinavých peněz. Ověřování vás tedy nemine u žádného brokera.

Pokud chcete svůj obchodní účet zrušit, tak musíte kontaktovat zákaznickou podporu brokera. Možnost zrušit účet přímo z platformy u Plus500 chybí.

Vklady a výběry

 plus500XTBeToroDegiro
Měna účtu
CZK, USD, EUR …
CZK, USD, EUR
USD
CZK, EUR, USD …
Minimální vklad2500 0 100 $1
Minimální výběr2500 3000 30 $1
Min. objednávka (CFD)od 600 od 600 od 600
Nenabízí
Min. objednávka (akcie)1 akcie100 10 $1 akcie
 Recenze XTBRecenze eToroRecenze Degiro

Plus500 podporuje 3 platební metody pro vklady a výběry peněz:

Minimální vklad pro platební karty a e-peněženky je 2 500 Kč. U bankovního převodu je minimum 10 000 Kč. Platby bankovním převodem jsou navíc nejpomalejší, takže připsání peněz může zabrat až 5 pracovních dní.

Minimální výběr je 50 dolarů pro elektronické peněženky nebo 100 dolarů (cca 2 500 Kč) pro bankovní převod a platební karty. Broker také zdůrazňuje, aby obchodníci používali stejnou platební metodu pro vklady i výběry (pokud je to možné).

Vklad prostředků na obchodní účet

Vklad prostředků na obchodní účet

O společnosti Plus500

V Česku broker působí prostřednictvím kyperské společnost Plus500CY Ltd. Tato firma podléhá regulacím CySEC a díky notifikaci u ČNB může poskytovat investiční služby v Česku.

Kyperská pobočka je jednou z pěti společností, pomocí kterých Plus500 působí. Všechny tyto firmy spadají pod akciovou společnost Plus500 (ticker:PLUS), která funguje od roku 2008.

Historie společnosti

Historie společnosti

Jak Plus500 vydělává?

Broker vydělává převážně pomocí poplatků, spreadů a swapů.

U CFD obchodů broker vydělává také tzv. market makingem. CFD se totiž neobchodují na reálné burze, ale na uměle vytvořeném trhu, který řídí broker. Broker do vašich obchodů vstupuje jako protistrana, takže může získat peníze, které při obchodování proděláte. Funguje to ale i obráceně, takže váš zisk = ztráta pro brokera. Mějte tedy na paměti, že mezi brokerem a obchodníky může být střet zájmů.

Opatření přijatá v souvislosti se střetem zájmů u Plus500 jsou vymezena v obchodních podmínkách společnosti dokumentem Summary of Conflict of Interest Policy.

Zabezpečení prostředků

Prostředky klientů jsou pojištěné až do 20 000 EUR pro případ, že by broker zbankrotoval. Peníze v takovém případě vyplatí kompenzační fond ICF.

Zákaznická podpora

Komunikace se zákaznickou linkou Plus500 probíhá zejména přes email. Broker uvádí, že zákaznická podpora je k dispozici nonstop (24/7), jenže někdy musíte na odpověď čekat i několik dní. Urgentní záležitosti můžete řešit pouze přes živý chat. Telefonní kontakt broker bohužel neuvádí.

Zkušenosti s Plus500

Webová stránka i platforma od Plus500 májí český překlad, ale na češtinu u brokera příliš nevsázejte. Smluvní dokumenty včetně obchodních podmínek jsou totiž dostupné pouze v anglickém originále. Alespoň základní znalost angličtiny je tedy nutností.

Internetové recenze hodnotí brokera Plus500 jako kvalitní a důvěryhodnou společnost. V online diskusích ale najdete i hodně kritiky a negativních komentářů. A právě na ty jsme se zaměřili.

Nespokojení klienti kritizují například omezování obchodních objemů. Běžné limity, kdy se maximální investice pohybuje v řádu stovek tisíců korun, jsou samozřejmě zcela dostačující. Problém ale nastává třeba u Bitcoinu při vyšší volatilitě trhu. I při našem testování byl maximální objem snížený na 0,04 BTC (marže necelých 12 000 Kč). A to opravdu není moc.

Snižování obchodních limitů je mezi CFD brokery častý jev. K omezování dochází zejména při zvýšené volatilitě trhu nebo při výrazném růstu či poklesu. V krajním případě mohou brokeři obchodování zcela pozastavit.

Obchodníci také upozorňují, že vám broker může zablokovat účet za porušení obchodních podmínek (například za nepovolené skalpování).

Dobré světlo na brokera nevrhají ani prohřešky z minulosti. V roce 2009 před společností PLUS500 Ltd. varovala Česká národní banka, protože broker nabízel investiční služby v Česku, ačkoliv neměl potřebná oprávnění. V roce 2017 dostal broker za podobný prohřešek dokonce tučnou pokutu od regulačního úřadu FSMA. Za poskytování investičních služeb bez licence musel zaplatit 550,000 EUR.

Co klienti oceňují:

  • Nízké spready u populárních instrumentů
  • Jednoduchá a přehledná platforma
  • Rychlé a bezproblémové výběry peněz

Co klienti kritizují:

  • Nekvalitní zákaznický servis
  • Zakazuje některé obchodní praktiky
  • Omezuje obchodování v neobvyklých situacích

Na co si dát pozor?

  • Plus500 může profitovat na ztrátě svých klientů, takže pozor na investiční rady a tipy od brokera.
  • Dokud brokerovi nepošlete kopie osobních dokumentů, tak nemůžete vybrat peníze.
  • Za garantovaný stop-loss se platí poplatek.
  • Broker zakazuje scalping, hedging a využívání obchodních robotů (AOS).

Uživatelská hodnocení Plus500

Plus500 - recenze a zkušenosti

Plus500 – recenze a zkušenosti

Shrnutí recenze Plus 500

Plus 500 byl jedním z nejlevnějších a nejznámějších brokerů na českém trhu. Jenže časy se mění a konkurence jej pomalu válcuje. Poplatky jsou průměrné, platforma se za 4 roky prakticky nezměnila, a naopak zmizela česká zákaznická podpora.

Jedné významné změny jsme se ale dočkali. Od března 2022 broker nabízí reálné akcie z amerického a evropského trhu. Ať už tedy plánujete krátkodobé spekulativní obchody nebo dlouhodobé investice, Plus500 vás omezovat nebude.

Plus500 versus konkurence

Plus500 nabídne několik funkcí, které u konkurence běžně nenajdete – například garantovaný stop loss nebo CFD na opce. Jenže tím asi mnoho klientů nezaujme.

Největším konkurentem je aktuálně XTB, který stejně jako Plus500 nabízí CFD i reálné akcie. XTB má ovšem nulové komisní poplatky, kompletní podporu češtiny a nabízí i ETF fondy, které u Plus500 v nabídce nenajdete.

TIP

Chcete investovat do akcií, ale nevíte si rady s výběrem? Vyzkoušejte českou platformu Portu, která vám sestaví portfolio na míru a vložené peníze za vás automaticky zainvestuje.

Máte zkušenosti s Plus500? Nenašli jste, co jste hledali? Napište nám dolů do komentářů!

*U 82% účtů retailových investorů došlo při obchodování s rozdílovými smlouvami u tohoto poskytovatele ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků.
*No information, nor financial advice related to online trading is offered through contact. Any queries regarding Plus500 or your trading account and dealings with Plus500 must be made to Plus500 Customer Support.
Kde obchodovat?
Přehled populárních CFD brokerů, kteří jsou prověřeni tisícemi českých obchodníků:
ZPŮSOB ŘAZENÍ
1

XTB

Broker roku
95
Měna účtu
CZK, USD, EUR
Minimální vklad
0 Kč ($0)
CFD v nabídce
2 000+
Čeština
ANO
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Nízké nebo nulové poplatky
  • Zlomkové akcie (investice od €1)
  • Podporuje češtinu a platby v CZK
  • Poplatek za výběry pod 3 000 Kč
  • Vyšší zdanění českých dividend
Recenze
Vyzkoušet XTB
4000+ našich čtenářů si vybralo XTB
Služba CFD. 80% ztrácí peníze
2

eToro

90
Měna účtu
USD
Minimální vklad
$100
CFD v nabídce
5 000+
Čeština
Částečně
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF, krypto a CFD
  • Reálné akcie a ETF bez poplatků
  • Zlomkové akcie (investice od $10)
  • Kopírování ostatních obchodníků
  • Čeština není kompletní
  • Účet je vedený v dolarech
  • Nepodporuje výběry v CZK
  • Složité výběry kryptoměn
Recenze
Vyzkoušet eToro
2000+ našich čtenářů si vybralo eToro
Služba CFD. 51% ztrácí peníze
Měna účtu
CZK, EUR
Minimální vklad
30 Kč (€1)
CFD v nabídce
9 000+
Čeština
ANO
Demo účet
ANO

Výhody / nevýhody

  • Licencovaný broker
  • Nabízí akcie, ETF a CFD
  • Reálné akcie a ETF bez poplatků
  • Zlomkové akcie (investice od 25 Kč)
  • Podporuje češtinu a platby v CZK
  • Vyšší swapy u některých CFDs
  • Nenabízí české akcie
  • Akcie nelze převést k jinému brokerovi
Recenze
Služba CFD. 68% ztrácí peníze
Našli jste v textu chybu či nepřesnost? Dejte nám vědět.
Upozornění: CFD (rozdílové smlouvy) jsou komplexní nástroje a v důsledku použití finanční páky jsou spojeny s vysokým rizikem vzniku finanční ztráty. U 68 - 89% účtů retailových investorů došlo při obchodování s CFD ke vzniku ztráty. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit vysoké riziko ztráty svých finančních prostředků. Informace na screenshotech z platforem jsou pouze ilustrativní.

Diskuze, reference

  • Filip
    6.2.2024 14:51
    Filip
    Autor

    Ahoj,
    hledám kontakt na někoho aktivně obchodujícího na platformě plus500, chtěl bych se podělit o zkušenost a poradit.
    Děkuji,
    tumafilip@seznam.cz
    F.

  • FT
    13.11.2023 13:34
    FT
    Autor

    Dobrý den,

    na Plus500 jsem několik let, nyní přišla aktualizace obchodních podmínek (přeloženo z aj) viz níže. Je prosím toto vůbec možné, že mohou nastavit tyto podmínky pouze pro osoby bydlící v ČR?

    mám uzavřené obchody EUR/CZK z doby velkého kurzového diferenciálu, tedy se zajímavým pozitivním Overnight Funding, tato zněna pro mě znamená mínus několik set tis Kč/rok.

    Je možné, že mohou změnit podmínky pouze pro rezidenty dané země a je možné, že mohou změnit podmínky pro již otevřené pozice?

    12. listopadu 2023:
    Následující klauzule uživatelské smlouvy byla aktualizována:

    Část pátá – Definice – „Overnight Funding“ – doplnila, že pozitivní financování přes noc se nevztahuje na klienty s bydlištěm v České republice.

    Dále byl aktualizován následující dokument:

    – Dokument klíčových informací (v češtině) s aktualizací týkající se „Overnight Funding“ u všech typů nástrojů.

    Změny se týkají pouze klientů s bydlištěm v České republice.

    Přečtěte si prosím tyto aktualizace a přijměte je. Vaše obchodní činnost prováděná na vašem účtu musí být plně v souladu s aktualizovanou klientskou smlouvou, která se na vás vztahuje k datu a času jejího přijetí. Pokud s těmito aktualizacemi nesouhlasíte, máte právo požádat o ukončení Klientské smlouvy v souladu s článkem 22.2.

    děkuji,

  • Michal B.
    11.1.2023 12:47
    Michal B.
    Autor

    Myslím, že na Plus500 může obchodovat jenom naprosto nezkušený investor/trader.
    Jediné, co se dá na Plus500 obchodovat, jsou měnové páry (ale velice obezřetně, viz níže) a intradenní obchody komodit a akciových indexů. Spread je sice většinou horší než u konkurence, zejména u vedlejších párů jako např. GBP/CAD, ale u hlavních párů (xxx/USD) je v pohodě.
    Problém nastane ve chvíli, pokud používáte stoploss a necháte otevřenou pozici přes noc, zejména přes víkend. PLus500 jako marketmaker může tvořit protistranu vašich obchodů, má tedy zájem rozšířením spreadu vaší pozici zlikvidovat. Před 3 lety jsem zažil neuvěřitelný spread 231 pipů u páru EUR/JPY. Toto nebezpečí hrozí zejména v době po zahájení obchodních hodin v neděli v noci, kdy je nízká likvidita a Plus500 zcela nelogicky zahajuje o hodinu dříve.
    Swapy za držení komodit, indexů nebo akcií přes noc jsou naprosto neuvěřitelné, např. stříbro 0,0321% za den je po přepočtu 11,7% p.a., jednotlivé akcie dokonce 25,2% p.a., což je naprosto absurdní.
    Stejně absurdní jsou i spready u akcií. Akcie tak není možné obchodovat ani intradenně, ani jako investice.
    Závěr : pokud je vaším cílem ztráta, lepšího brokera nenajdete.

  • Lubomír
    12.4.2022 16:21
    Lubomír
    Autor

    Mám u Plus500 už několik let nevyužívaný účet a nedávno mi přišel email, že zavádějí klasické akcie. Delší dobu o akciích uvažuji, ale musím se přiznat, že plus500 byl pro mě vždy forexový broker a nevím, jak vážně to s těmi akcie myslí. Teď je to takový trend, že všichni forex brokeři přechází na akcie, ale co když to za pár let zase zruší? To bych musel všechny akcie prodat? Nebo si je někde vyzvednu?

    • An0n1m
      16.4.2022 12:10
      An0n1m
      Autor

      Vyzvednou určitě ne. Někteří brokeři umožňují převod cenných papírů k jinému brokerovi, ale jak to má plus500, to netuším. Poptej se na zákaznické lince, tak budou vědět. Nebo se zaregistruj u nějaké firmy, která akcie nabízí dlouhodobě, to bude možná nejlepší.

  • Mike
    9.4.2022 20:38
    Mike
    Autor

    V posledním měsíci je platforma strašně nestabilní. Některý pokyny musím zadávat nadvakrát a po odeslání musím čekat snad 10 sekund, než se obchod zpracuje. Není to kontinuální problém, objevuje se spíš nárazově. Třeba 2x denně na pár minut, ale většinou v tu nejméně vhodnou chvíli. Máte někdo podobnou zkušenost nebo je problém na mojí straně?

  • Kuba P.
    7.4.2022 12:45
    Kuba P.
    Autor

    Chtěl bych začít investovat do akcií, ale mám nižší rozpočet. Můžu investovat leda postupně, tak 2000 až 3000 měsíčně. Problém je, že většina akcií o který mám zájem stojí 5000 korun a více. Existuje nějaké řešení pro menší investory nebo tu částku musím našetřit?

    • T@máš
      8.4.2022 15:06
      T@máš
      Autor

      Nižší rozpočet nevadí. Osobně bych dokonce řekl, že je lepší investovat menší částky pravidelně, než kdybyste do portfolia poslat 100 tisíc. Zvlášť teď, když je situace ve světě tak napnutá. Řešení mě napadají 3. Buď zůstanete u Plus500 a budete nakupovat jen takové akcie, na které si našetříte. Druhou možností je přejít k nějakému brokerovi, který nabízí obchodování frakčních akcií. To znamená, že budete kupovat akcie po setinách nebo desetinách. No a třetí varianta, kterou využívám já, jsou investiční aplikace. Mám účet u Portu a posílám tam cca 2 tisíce měsíčně. Oni ty peníze vezmou a zainvestují je do fondů, což jsou podstatě stovky akcií v jednom balíku. Pravda, platí se poplatek 1 % ročně za správu portfolia, ale zase je to bez práce.

  • Anonym
    2.4.2022 22:53
    Anonym
    Autor

    Nevíte někdo, kdy plus500 vrátí rubl?

  • Snake
    29.3.2022 10:13
    Snake
    Autor

    Ahoj! Musím ocenit aktuálnost recenze, ale měl bych připomínku k tabulce, ve které srovnáváte komisní poplatky. Mnohem lepší by bylo srovnávat celkové náklady za nákup akcií, to znamená včetně nákladů za převod měn, burzovních poplatků, spredu a podobně. Spousta brokerů má dnes komisní poplatky nulové, takže provizi si musí vzít někde jinde. Někde, kde to nebude tak vidět. Určitě by bylo zajímavé ukázat nějaké komplexnější srovnání, ideálně srovnání celkových poplatků.

  • Gyros
    28.3.2022 13:30
    Gyros
    Autor

    V Česku má Plus500 poměrně dobré hodnocení, ale když kouknete na zahraniční weby, je to úplně jiná písnička. Na FPA má broker přes 170 recenzí s průměrným hodnocením 1.5 / 5. Procházel jsem ty recenze a hodně lidí si stěžuje na netransparentní určování cen (někteří zmiňují slovo manipulace), technické problémy s platformou nebo ban kvůli porušení obchodní smlouvy. To na mě moc důvěryhodně nepůsobí.

    • SD
      18.4.2022 17:47
      SD
      Autor

      Hodně lidí nedokáže přiznat vlastní chybu a místo toho hledají problém u ostatních. Nechci se zastávat ani jedné strany (s Plus500 nemám osobní zkušenost), ale 170 stížností není zas tak moc, když vezmeme v potaz, že broker má přes 20 milionů klientů a z toho 400 tisíc jsou aktivní obchodníci.

  • Lukáš
    26.3.2022 10:52
    Lukáš
    Autor

    Dobrý den, měl bych dotaz ohledně reálných akcií. Pokud si u brokera koupím americké akcie, kde se tyto akcie ukládají a jsou nějak pojištěné? Nakupují se akcie mým jménem, nebo jsou všechny uložené na jméno firmy? A pokud bych se rozhodl přejít k jinému brokerovi, můžu pak akcie převést?

  • Tak určitě!
    25.3.2022 15:40
    Tak určitě!
    Autor

    Plus500 v březnu zveřejnilo loňskou výsledovku, tak jsem ji ze zvědavosti prolistoval. Vydělali asi 718 milionů dolarů a mají přes 400 tisíc aktivních klientů, takže každý klient jim v průměru vydělal 1750 dolarů. Řekněte mi jak? Píšou, že 702 milionů dolarů je z poplatků a komisí a 16 milionů z market makingu. Takže to vychází, že jim průměrný obchodník ročně zaplatil 1700 dolarů na poplatcích. To je skoro 40 tisíc korun. Nepřipadá vám to nějaký divný?

  • Lipan
    22.3.2022 10:14
    Lipan
    Autor

    Ahoj, rád bych doplnil jednu věc ohledně poplatků. V recenzi zmiňujete swapové poplatky, ale neuvádíte konkrétní hodnoty, pouze „v řádu tisícin nebo setin procenta“. To je sice pravda, ale obchodníkům to vlastně nic neřekne. Ty poplatky jsou ve skutečnosti docela vysoké, což se bohužel nikde nepíše.
    Původně jsem obchodoval krátkodobé pozice, takže nějaké swapy jsem vůbec neřešil. Později sem vyzkoušel obchodování podle fundamentu, což se mi osvědčilo mnohem víc. Dnes obchoduji swingově, pozice trvají řádově týdny (někdy i měsíce), takže swapy jsou pro mě klíčové.
    A teď pár příkladů. Za držení DAXu si Plus500 bere 0.0122 % denně, což je asi 4.5 % ročně. To nezní tak hrozně, ale teď si k tomu započítejte finanční páku (1:20). Pozice je 20x větší než marže, takže když investuji 100 dolarů, pozice má hodnotu 2 000 dolarů. Když si to přepočítáte na ty procenta, tak vám najednou vychází poplatek 25 centů denně (90 dolarů ročně). Abych to shrnul, investuji 100 dolarů a 90 dolarů zaplatím po roce kvůli swapu. Jasně, nebudu tu pozici držet rok, ale takový náklady jsou prostě extrémní. Podobně to vychází i u akcií (Amazon – investice 100 dolarů, roční swap 80 dolarů) nebo u komodit (zlato – investice 100 dolarů, roční swap 161 dolarů). A teď proč to píšu. Dělal jsem si malý průzkum a třeba XTB má swapové poplatky mnohem nižší:
    DAX: XTB má denní sazbu 0.00395 %, Plus500 má denní sazbu 0.0122 % (3x vyšší)
    Amazon: XTB má denní sazbu 0.0126 %, Plus500 má denní sazbu 0.0442 % (3.5x vyšší)
    Zlato: XTB má denní sazbu 0.014 %, Plus500 má denní sazbu 0.022 % (1.6x vyšší)
    Pokud držíte pozice dva tři dny nebo obchodujete forex, tak swapy asi nemusíte řešit. Pokud ale máte dlouhodobější pozice jako já, tak bych si to na vašem místě dobře ohlídal. Doufám, že jsem alespoň trochu pomohl :)

  • Michal
    20.3.2022 16:10
    Michal
    Autor

    Moje postřehy po roce obchodování:

    1) Vklady jsou mnohem rychlejší než výběry. Výběry v mém případě trvaly cca 4 dny (2 dny trvá schválení a 2 dny převod), zatímco vklad kartou zpracují prakticky okamžitě. Vzhledem k tomu, že jsem jim poskytl všechny požadovaný dokumenty a k vývěru používám pořád stejný bankovní účet, tak by to schválení mohli provádět automaticky do pár minut. K čemu potřebují ty 2 dny na schválení?

    2) V recenzích se hodně píše o tom, že banují účty za používání scalpingu. Za poslední rok jsem udělal pár minutových obchodů a nikdy žádný problém nebyl. Nikoho k tomu nenabádám, spíš naopak, jen říkám, že mi to prošlo.

    3) Mají vysoký overnight fee u některých instrumentů, z mé zkušenosti hlavně Bitcoin a akcie Tesly. Konkrétně akcie jsem proto začal obchodovat přes XTB, kde nabízí reálné akcie bez poplatků (nulová komise a žádný overnight).

    4) Omezují obchodování na instrumentech, když je trh čitelný a klienti by mohli snadno vydělat. Nedávno třeba suspendovali ruský rubl. Zažil jsem taky omezení maximální objednávky u BTC.

  • Tom
    17.3.2022 13:46
    Tom
    Autor

    V obchodních podmínkách, část 25.1.4. se píše že …nebudete vstupovat do žádných transakcí, které spadají do definice skalpování nebo systému automatického zadávání dat. Proto budou klientské transakce s krátkou dobou trvání a s poměrem zisků/ztrát výrazně ve váš prospěch považovány za zneužívající obchodování a nebudou povoleny…“
    Dál v podmínkách popisují skalpování jako transakce kratší než 2 minuty, takže ta první část je docela jasná. Ale ta druhá věta mě docela zarazila. Pokud tomu dobře rozumím, tak skalpování je vlastně povolené, ale nesmím vydělávat. Pokud budu obchodovat ztrátově, tak mi to broker umožní. Tohle mi nepřipadá zrovna fairplay.

  • Miky
    3.3.2022 14:03
    Miky
    Autor

    Dobrý den, prostudoval jsem si několik recenzí i obchodní podmínky, ale stále mi nejsou jasné poplatky za převod měny. Počítá se těch 0.7 % z objemu obchodní pozice, z marže nebo ze zisků a ztrát? Všude se píše něco jiného a ať se snažím sebevíc, na účtu mi to prostě nevychází.

  • Katka
    28.2.2022 9:42
    Katka
    Autor

    Včera ve zprávách říkali, že rubl bude kvůli sankcím EU padat. A měli pravdu. Chtěla jsem toho využít, jenže u Plus500 obchodování rublu dnes úplně zrušili!! Vážně neferové, u nich jsem skončila!

  • Tom
    4.2.2022 14:10
    Tom
    Autor

    Dobrý den, mám dotaz jsem u Plus500 asi rok a už nechci obchodovat , vybral jsem fin.prostředky ale zustalo tam 83,-Kč.Prosím o radu jak mám zrušit účet abych neplatil poplatky za neaktiviní účet.Děkuji

  • Petr
    30.1.2022 16:38
    Petr
    Autor

    Hodí se Plus500 na měnový hedging? Případně kterého jiného brokera byste doporučili? Plánuju hlavně zajištění vůči dolaru, euro jen příležitostně.

    • Lupin
      13.2.2022 22:21
      Lupin
      Autor

      Nemůžu mluvit za všechny, ale já osobně bych plus500 k zajištění měnového rizika nepoužíval. Mají docela vysoký swapy, i když třeba všemi vychvalovaný xtb má swapy u usd/czk srovnatelný. Podívej se spíš na purpletrading nebo fxpro.

      • Anonym
        14.2.2022 14:28
        Anonym
        Autor

        Ale Plus500 hedging zakazuje, ne?

        • Lupin
          15.2.2022 8:28
          Lupin
          Autor

          Není nic jednoduššího, než jim napsat na support nebo si přečíst VOP. Tam bys našel, že Plus500 zakazuje klasický hedging ve smyslu držení dvou opačných pozic na stejným aktivu. Třeba mít otevřenou long a short pozici na ropě ve stejnou chvíli. To by ti neprošlo.
          My se tady ale bavíme o měnovým hedgingu, a to je něco jinýho. Třeba když otevřu pozici na americký akcie za 1000 dolarů a nechci podstupovat měnový riziko, tak budu těch 1000 dolarů shortovat vůči koruně. Můžeš si představit, že nákupu dolarových akcií automaticky obnáší směnu czk na usd, takže stejnou částku pomocí forexu směníš obráceně – z usd na czk. Pak může kurz lítat nahoru i dolů, ale tebe to neovlivní. A VOP neporušuješ, protože máš otevřenou jednu pozici na akcie a druhou na forex.

  • R.W.
    21.5.2021 15:58
    R.W.
    Autor

    Příšerný zákaznický servis. Na chatu jsem mluvil s 3 různými lidmi – všichni poskytli stejné informace (CtrlC → CtrlV). Jeden z nich ani nevěděl, co je časový rámec! Směšné. Výsledkem 20ti minutové konverzace bylo „Zkuste se přihlásit přes jiné zařízení“! Jenže co když chci používat svůj laptop?! Jejich mobilní aplikace je hrozná.

  • Martin
    13.5.2021 20:37
    Martin
    Autor

    Dobrý den,
    nevíte prosím, co mám uvést do kolonky Identifikační číslo klienta? Jde prý o regulační požadavek, tudíž je jeho uvedení nezbytné. Podle nápovědy je daňové identifikační číslo (DIČ) osobní číslo, které se používá pro daňové účely v zemi, kde hlásím (odvádím) daně a jde například o Identifikační číslo, Národní pojistné číslo, Číslo sociálního zabezpečení, atd.

  • Roman
    24.4.2021 19:02
    Roman
    Autor

    Dobrý den, mohu se zeptat, které kryptoměny je možné aktuálně u brokera obchodovat?

  • FullTrader
    24.4.2021 18:04
    FullTrader
    Autor

    Obchoduju 25 let. Nedavno, cca 2 roky, jsem potreboval neco zkouset. Zalozil jsem si ucet u techto vykutalencu. O CFD vim moc dobre a vetsina z vas si naprosto nemuze pamatovat, co to bylo v zacatcich za bandu zlodeju a mafianu. Nicmene k veci. Dal jsem k nim cca 18t czk, vse bez problemu, obchody taktez dobre plneni. Dnes uz si nemohou dovolovat okate podvody. Ale! Zacal jsem s nimi zkouset pidi pozice v komoditach. Roluji kontrakty zasadne tak, ze vas to poskozuje. Cili obchoduji proti vam. Zkousel jsem i Vix, taky hruza. Nedrzi se zadneho rolovaciho standardu co mam, a vidim na svych uctech u klasickych brokeru jako je IBKR nebo Tasty, TS atd. Jeste vetsi prusery delaji na tzv Opcich co maji. Davejte si na to veliky pozor! Mel jsem na uctu otevrene cca 10 zkusebnich pozic na ropu, protoze se vychvalovali ze jsou to klasicke opce. V 7dmi pripadech ukoncili opce uplne jinde nez byl kalendar vyprseni, aby nemeli ztraty, protoze kurz sel proti nim. Z opcni burzy maji tak maximalne tabulku. Zacal jsem s nimi komunikovat. Cestina nikde. Parta studentu na helpu jako Natasa, Voloda, Ivan, mlela totalni hovadiny. Protoze znam vsechny derivaty z dob kdy jeste Plus500 curalo z mracku, uderil jsem na ne, jaky model pouzivaji a daji mi to pisemne, protoze Binarni opce delat nesmi. A pocitani ceny tech obci nebylo rozhodne podle BS modelu ocenovani derivatu. Nikdo tam nevedel naprosto ktera bije. Ale zjistili ze nejsem hloupe decko s drobnymi a vim asi vic nez sam majitel firmy. Stal jsem se nebezpecnym. Jak to cele dopadlo? Po tydnu se to dostalo na stul nejakemu manazerovi. Snazil se ze me udelat idiota, cili jsem mu rekl ze celou vec predam CNB. Okamzite mi poslali email kde uplatnili nejaky svuj paragraf tusim 5, kde vas muzou vykazat, za hrube porusovani smlouvy, hrubost atd atp. Takze me pozice, ktere byly mirne ve ztrate, jako bylo treba stribro, ropa, kava atd, cca 3 tisice CZK, mi normalne uzavreli jako treba kdyz dostanete Margin Call a poslali mi penize zpet do banky. Zablokovali mi IP adresu cili uz jsem se nedostal ani k vypisu trasakci. Email byl jako nedorucitelny. Mobilni platforna hlasila ze se nemuze spojit. Cili zde mate ty CFD skvele Brokery. O Admiral Markets bych vam mohl vypravet take podobne pribehy, ale ne tak brutalni. Proste obchodujte u nich s malymi obnosy a jak vam to pujde, udelejte si seriozniho Brokera, ktereho zde nevidim ani jednoho. Z CFD jsou to napriklad Pepperstone, IC markets, FXCM, Oanda, Pozor take na Saxo! Kradli sveho casu jak straky! Meli podvodne grafy, atd je to uz dost let. Pokud chcete seriozne obchodovat velke sumy tak bud tyto vyjmenovane brokery nebo tradicni brokery. Tasty, IBKR, TS, Alpaca, AMP atd. Hodne stesti! Burza je tvrde remeslo. Zadna sranda a lehke penize.

  • Anonym
    3.3.2021 10:34
    Anonym
    Autor

    Dobrý den. Je možné s plus500 obchodovat z Ekvádoru?

  • Anonym
    10.2.2021 18:20
    Anonym
    Autor

    Dobrý den,
    Měl bych dotaz ohledně daňového přiznání. Obchoduji prvním rokem s CFD na PLus500. Můj dotaz zní, zda do daňového přiznání udávám hrubý P/L nebo čistý P/L.

  • Al
    26.1.2021 17:45
    Al
    Autor

    Dobrý den, je možné obchodovat bez finanční páky? Pokud ano jak a kde nastavit a je potom poplatek za celonoční financování jiný?

  • Hanka
    19.1.2021 15:55
    Hanka
    Autor

    Dobrý den, lze přes Plus500 obchodovat i opravdové akcie a ETF, nebo jedou všechno pouze přes CFD kontrakty? Děkuji.

  • Jirka
    15.1.2021 17:16
    Jirka
    Autor

    Dobrý den,

    jaká je časová prodleva mezi zadáním obchodního příkazu a jeho uskutečněním během obchodních hodin uvedených provozovatelem?

    A s tím souvisí otázka hedgingu. Jak dlouhá musí být časová prodleva např. mezi uzavřením pozice “koupit” a otevřením pozice “prodat,” aniž by to bylo provozovatelem považováno za hedging?

  • T.
    27.11.2020 16:28
    T.
    Autor

    Používám Plus500 téměř 8 let. Peníze na účtu mám během 6 hodin od žádosti o výběr. Úžasný!! Vidím sice spoustu negativních komentářů, ale možná by se lidi měli nejprve ujistit, že mají všechno papírování v pořádku. Tahle firma je totiž silně regulovaná.

  • Káťa
    10.11.2020 10:43
    Káťa
    Autor

    Dobrý den,

    ráda bych se zeptala na modelovou situaci. Vložím řekněme 40 tisíc na účet. Po určité době se jmění zvýší na 50 tisíc. V té chvíli bych ráda uzavřela všechny pozice a vybrala si těch 50 tisíc na účet. Opravdu dostanu celých 50 tisíc? Nejsou zde žádné další poplatky?
    Případně jak dlouho trvá tento proces, tj. uzavření pozic a převedení peněz na účet?

    Předem moc děkuji za odpověď.

  • Jirka
    17.10.2020 18:25
    Jirka
    Autor

    Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli si v Profi účtu na Plus500 můžu páku nastavit nebo je taky napevno? Děkuji.

  • M.K.
    16.9.2020 16:11
    M.K.
    Autor

    Dělají obchodníkům spoustu problémů. Někdy omezují obchodování akcií. Někdy se pozice uzavře hluboko pod STOP LOSSem. Tým podpory odpovídá směšně a neodborně.

  • Vít
    13.5.2020 8:30
    Vít
    Autor

    Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné mít otevřenou pozici pro nákup i prodej na stejnou komoditu v jeden čas. Technicky to možné je, jde mi spíše o to, zda to není proti pravidlům a podobně. V podmínkách jsem něco takového nenašel. Děkuji.

  • Mirek
    11.5.2020 5:54
    Mirek
    Autor

    Dobrý den, potřeboval bych poradit, kde zjistím své osobní cislo?
    Pokud jej nechám prázdné, tak mě aplikace píše, že mě omezí v obchodování. O jaké omezení se jedná?
    Hláška zní: “Z důvodu regulačních povinností, jste vyzváni zadat vaše Osobní číslo během 6 dní, v opačném případě bude váš účet omezen v obchodování”

  • Anonym
    15.4.2020 21:37
    Anonym
    Autor

    Dobrý den, nedaří se mi neustále zjistit kde se dá nastavit pákový efekt u obchodu. Nevím proč to nikde nemají jednoduše uvedené. Veškeré návody na internetu mi přijdou strohé a velice málo vypovídající.

  • Jirka
    5.4.2020 10:10
    Jirka
    Autor

    Dobrý den,
    rád bych se zeptal, jestli je třeba k daň. přiznání přikládat nějaký výpis (uzavřené pozice) nebo stačí údaje jen vepsat.

  • Anonym
    3.4.2020 8:29
    Anonym
    Autor

    Dobrý den,
    stala se mi zajímavá věc, u jedné položky u Plus500 demo jsem místo Nakoupit vybral Prodat a teď čím víc ta položka klesá, tím větší mi to ukazuje zisk. Je to něco jako sázka na pokles a nebo je to chyba?

  • M.D.
    20.1.2020 13:13
    M.D.
    Autor

    Dobrý den,
    vybírám brokera na obchodování kryptoměn a přemýšlím o Plus500. Mohu se zeptat, jaká je aktuálně situace co se týče obchodování Bitcoinu a dalšího krypta u Plus500? Děkuji

  • Netykavka
    30.12.2019 15:18
    Netykavka
    Autor

    Zdravím, po registraci po mne společnost vyžaduje zaslání naskenovaných dokladů. Musím toto podstoupit? Nejde se tomu nějak vyhnout?

  • Štěpa
    18.12.2019 8:15
    Štěpa
    Autor

    Dobrý den. Chci se zeptat, zda je demo účet u této společnosti opravdu neomezený? U jedné společnosti jsem se setkal s tím, že účet by sice neomezený, ale jakmile jsem jej jednou přepnul na účet reálný, už se na něj nešlo zpětně dostat. Jak je to u Plus500?

  • Zdeněk
    16.10.2019 0:53
    Zdeněk
    Autor

    Dobrý den,
    Kdyžtak všude čtu o této společnosti, tak všude je napsáno že se nemůžu dostat do mínusu tak si chci ověřit jestli je to opravdu tak, protože nerad bych se někde zadlužil.
    Děkuji za odpověď

  • Dominik
    31.5.2019 5:55
    Dominik
    Autor

    Dobrý den,
    chtěl bych si vyzkoušet obchodování u této společnosti a tak se chci zeptat, zda je založení a vedení demo účtu opravdu zdarma, jak uvádíte v recenzi, nebo jestli tam jsou nějaké (například skryté) poplatky. Děkuji za odpověď

  • Olda
    23.5.2019 6:54
    Olda
    Autor

    Zdravím, mohu se zeptat, které kryptoměny je možné u Plus500 obchodovat?

  • lilly
    7.1.2019 20:47
    lilly
    Autor

    Docela koukám, založil jsem si testovací účet u plus 500 a mám na něm 1 000 000 korun :)

  • Fanda
    5.9.2017 10:40
    Fanda
    Autor

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat co vše je zpoplatněno, dále když přestanu obchodovat co se stane s mým účtem a jak dlouho můžu mít vydělané peníze na aplikaci než je převedu na svůj účet. Děkuji.

  • Mirka
    8.8.2017 12:55
    Mirka
    Autor

    Dobrý den. Potřebuji nutně radu, už jsem zoufalá. Mám učet u Plus500, který používám již pár týdnů. Vždy byl v češtině ale najednou je anglicky. Prošla jsem nastavení abych nalezla příslušnou položku, která by mi účet přeložila zpět do češtiny, ale nikde nic takového není. Sice již ovládání znám a tak jsem schopná obchodovat i na anglické stránce, ale přeci jen bych raději češtinu – tak jak jsem to měla doteď. Nebo již broker zrušil podporu češtiny a nyní už je obchodní stránka pouze v angličtině? To by mne moc nepotěšili …

  • Stein
    2.5.2017 18:29
    Stein
    Autor

    zkusil sem Demo verzi a z 500 000kč se mi podařilo vydělat skoro 20 mega je to možné nebo je to zase nějakej podvod ?? (Asi za půl roku)

  • Anonymous
    2.5.2017 18:26
    Anonymous
    Autor

    Dobrý den zajímalo by mě jestli se můžu dostat do mínusu nebo maximálně ztratím to co mám na účtě ?!?

  • Michal
    13.4.2017 11:52
    Michal
    Autor

    Dobrý den,chci se zeptat jak dluho trva výběr z plus500 na muj účet.Účet mám u české sporitelny.Děkuji za odpověď

  • Hankok
    2.2.2017 17:43
    Hankok
    Autor

    Zdravím. Mohu se zeptat, jak je to aktuálně s bonusem bez vkladu u Plus500? Zajímalo by mne, jak bonus získám a kdy jej mohu vybrat. Dík

  • Marie
    13.12.2016 14:36
    Marie
    Autor

    Dibry den..Chtela vbych vedet jak se plati danne z obchodovani na 500plus….kolik a jestli jednou za rok nebo jak???

  • Vladimír
    9.6.2016 9:41
    Vladimír
    Autor

    Jistě. Je to snadné…. Má to ale jeden háček. Při registraci je třeba zadat tolik osobních údajů, že rozumného člověka přejde chuť. Například nechápu, proč musím zadat svého zaměstnavatele a sdělovat svůj roční příjem? Otázek na tělo v registračním formuláři je víc než dost. Že by tato společnost kromě obchodování na burze měla ještě bokovku ve formě obchodování s osobními údaji? To ať si každý přebere po svém. Já mám jasno.

  • Tereza
    19.4.2016 22:33
    Tereza
    Autor

    Dobrý den prosím Vás, kde naleznu více informací k bonusu u firmy Plus500 – myslím těch 500 Kč? Funguje to nějak automaticky, nebo musím někomu napsat a něco pracně řešit? Děkuji za Vaši odpověď

  • Josef
    8.10.2015 15:55
    Josef
    Autor

    Ja se pustil do investovani na etoru, je to hodne jednoduche a muzete i kopirovat profi obchodniky a tim zhodnocovat ucet stejne jako oni. Zkousel jsem i to plus500, ale tohle mi prijde lepsi a uz mam pres 18% vydelano za necely mesic.

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář