Aktualizováno

Komárek Systém je podvod – recenze pochybného programu + zkušenosti

Internetem se šíří další podvod, který slibuje vysoké zisky prakticky bez práce. Podvod se jmenuje Komarek System a jeho autorem je jistý Honza Komárek. Jak tomu ale bývá zvykem, Honza Komárek je pouze smyšlenou postavou a skuteční autoři podvodu zůstávají v anonymitě. Co Komarek Systém nabízí, proč je projekt nebezpečný a jak rozpoznat budoucí podvody zjistíte v této recenzi.

Jak Komarek System funguje?

Komárek Systém je podvod

Komárek Systém je podvod

Projekt Komarek System se představuje pomocí propagačního videa. Byť na začátku videa zazní, že se během 2 minut dozvíte vše podstatné, video trvá přes deset minut. A přesto neposkytuje téměř žádné informace. My vám tento čas ušetříme a hned vám prozradíme, jak co celé (ne)funguje.

Ve videu zazní, že projekt vytvořil Honza Komárek se svým partnerem, který dříve pracoval pro velkou privátní banku. Tato dvojce údajně vytvořila obchodní program, který na základě analýzy trhu vytváří investiční tipy. Program jinými slovy radí, co má člověk nakupovat a prodávat, aby na burze vydělal. Nyní Komárek hledá 45 dobrovolníků, kteří program bezplatně otestují. Za oplátku mají dobrovolníci vytvoří krátkou recenzi. Autoři jsou si jisti tím, že program funguje, takže očekávají pouze kladné recenze, které pak použijí k propagaci systému. Licence k programu chtějí prodávat za 15 999 Kč.

Jednoznačný podvod

Systém je prý určen jen pro 45 vyvolených

Systém je prý určen jen pro 45 vyvolených

Shrňme si to. Podvodníci nám chtějí nalhat, že jsme byli vybráni pro bezplatné testování vysoce úspěšného obchodního programu. Ve videu zazní, že opuštěním webové stránky přijdeme o jedinečnou šanci a musíme se proto zaregistrovat ihned. K tomu všemu se v pravém spodním okraji webu zobrazuje počet dostupných míst, který se neustále snižuje. Toto jsou typické znaky podvodu: vše musí proběhnout hned, aby si čtenář nemohl informace ověřit.

Ve videu se neustále opakují fráze typu: „Tentokrát se nejedná o podvod“, „nepotřebujete žádné zkušenosti“, „nechceme žádné peníze“ a „vyděláte minimálně 25 000 korun denně“. Jenže realita je jiná. Abyste mohli na burze obchodovat, musíte vložit alespoň 200 euro. Pravdou je že tyto peníze můžete kdykoliv vybrat zpět (u regulovaných brokerů), nicméně pokud budete obchodovat dle návodu podvodníku, brzy o peníze přijdete.

Podvodníci se u Komarek System usvědčili prakticky sami. Zrecyklovali totiž tři roky starý podvod, který byl známý jako 25 000 Kč denně. O podvodu jsme již v minulosti psali a můžete se tak sami podívat, jak podobné podvody jsou. Ve videu autor odkazuje na internetová fóra a na recenze, které jsou prý dostatečným důkazem důvěryhodnosti systému. Nutno ale říct, že recenze ve videu nahráli placení herci a že žádná důvěryhodná diskuze, kde by lidé projekt Honzy Komárka vychvalovali, neexistuje.

Jen další prodělečný program

Komarek System je ukázkový podvod, kterých jsou na internetu stovky. Ačkoliv autor ve videu tvrdí, že systém nemá nic společného s forexem, s akciemi, ani s „podobným odpadem“, jejich algoritmus se zabývá právě obchodování na burze. Hlavním problémem je, že nabízený program je bezesporu prodělečný. Program možná zasílá tipy k transakcím na burze, ovšem jejich úspěšnost je příliš nízká. Mozkem systému totiž není žádný chytrý algoritmus, ale spíše generátor náhodných tipů.

Je pravda, že obchodováním na burze můžete vydělat peníze. A je pravda, že existují obchodní programy, které analyzují trh a obchodují místo lidí. Jenže pokud je takový program ziskový, nikdo jej bezplatně nebude sdílet. Většina programů, které slibují vysoké zisky, jsou ztrátové nebo vůbec nefungují. Pokud vás obchodování zajímá, vyzkoušejte nejprve testovací demo účet. Pomocí demo účtu zjistíte, jaké jsou vaše reálné šance na úspěch. Cesta ke stabilním ziskům je ale dlouhá a pokud si ji budete chtít usnadnit podobnými programy a obchodními roboty, pak svůj kapitál dříve nebo později ztratíte.

Portál InvestPlus.cz je určen výhradně ke studijním účelům. Obsažené informace nelze považovat za analýzu investičních příležitostí ani investiční doporučení. Minulá výkonnost jednotlivých titulů či portfolií není zárukou budoucích výnosů. Finanční služby, které jsou promovány na této stránce, nesou vysokou míru rizika a mohou vyústit ve ztrátu vašich finančních prostředků. Nikdy byste neměli investovat peníze, které si nemůžete dovolit ztratit.

Diskuze, zkušenosti

  • Anonym
    16.11.2022 20:45
    Anonym
    Autor

    Mohu se prosím zeptat jak se smaže učet?

  • Joker666
    23.9.2022 17:53
    Joker666
    Autor

    Dobrý den přiznám se že jsem tam zadal to co to po mě chtělo a pořád mi voláji i když jsem jim řekl že už nemám zájem a už uvažuju že si změním telefoni číslo myslíte že to pomůže aby mě už neopravovali?? moc vás prosím za odpověď.

  • Mára
    15.8.2022 11:46
    Mára
    Autor

    Já to sleduji už delší dobu a video i další podobná videa shlédnu jen z důvodu vlastního úsudku,abych mohl předávat informace dál o tomto podvodu. Ono z toho jejich povídání je pak zcela jasné,že budou chtít při registraci vaše údaje , telefon , e-mail apod a tyto údaje zneužijí třetím osobám, kteří jsou také podvodníci..
    Buďte rádi,že nainstalovaný software vám nevysaje peníze z účtu, i když tohle je také možné. Kdo se už nachytal a má problém s obtěžujícími volajícími a to téměř neustále, doporučuji změnit číslo. To by se člověk ublokoval. Na závěr je třeba říct,že existuji i jiné podvody například na detox jater a jejích produkty nejdou nikde koupit než u nich na jejich webu a to za nemalé peníze. Produkty jsou placebo nebo běžné vitamíny a vy jim to zaplatíte. A přitom stačí si vše vyguglit a napsat RECENZE. Děkuji za pozornost.

  • Laura Pispíšilová
    20.7.2022 14:55
    Laura Pispíšilová
    Autor

    Každý den mi volají, neví někdo jak to zastavit?!?!
    Je to velmi nepříjemné.

  • Anonym
    17.5.2022 11:10
    Anonym
    Autor

    Někdo tam vložil moje číslo a teďka dostávám již třetí den několikrát telefonátů od českých náhodných čísel, nezvedám. Má někdo zkušenost, jak dlouho takhle člověku volají?

  • Anonym
    27.4.2022 14:17
    Anonym
    Autor

    podvodníci, telefonáty 20 denne, nezvedám, mažu až dají pokoj Kolumbie,Rakousko,Britanie,

  • Gaheris
    21.2.2022 15:36
    Gaheris
    Autor

    To by mně moc zajímalo kolik lidí jim na to skočilo?

    • andílek
      17.10.2022 8:58
      andílek
      Autor

      Zřejmě hodně a to hlavně v dnešní krizi lidé nemají peníze tak ze zoufalství zkoušejí všechno jak přijít k penězům a tito zlodějský hajzli toho jen zneužívají jen pro svůj prospěch.

  • Anonym
    4.1.2022 20:05
    Anonym
    Autor

    Když Vám volají zvedněte to a nechte mobil ležet a dělejte si svoje dál……to jich přestane bavit, ztrácet čas…čas jsou peníze.

  • Hujerka
    4.10.2021 12:04
    Hujerka
    Autor

    Zdravím všechny. Video jsem na youtubu zkoukla hlavně proto, že jsem u toho objedvala. Od začátku se mi to zdálo jako nesmysl, hlavně to jejich zadarmo, pak nejde o burzu, akcie… a pak mě rozesmálo, když z toho vylezla právě burza a pak to jejich zadarmo 200 euro :D. Nikde jsem se neregistrovala, klikla jsem jen na jejich stránky s vymazaným obličejem údajného zakladatele a třemi starými recenzemi. Udělala jsem jen pro zábavu to, co vždy dělám a dala si vyhledat info o “této super akci”. Jsem moc ráda za všechny, kteří sem píší a je mi líto, že jste naletěli. Stát se to může každému. Každý má někdy slabou chvilku, kdy se nechá nachytat. Tak snad jim nedají vydělat další nešťastníci.

    • Ivana
      28.1.2022 9:27
      Ivana
      Autor

      Vůbec se tam nezadavejte, začnou vás otravovat telefony že zahraničí, hlavně z Velké Británie apod.. Pak i z Česka.. Kdyby byli tak úspěšní, takové nahaneni a neustále telefonické otravovani by bylo pro ně zbytečné..

  • Ondys
    27.9.2021 9:20
    Ondys
    Autor

    nabourali se mi do emailu a pak pod mým jménem odesílali všem kontaktum odkaz na komárek systém….

  • Ben
    15.9.2021 14:08
    Ben
    Autor

    potřebuji vědět jak mám zrušit registraci víteto někdo dík

    • Anonym
      17.9.2021 10:05
      Anonym
      Autor

      Zjišťovala jsem , hledala a nikde to není . Psala jsem SMS ,na číslo ze kterého mi volali a v půlce hovoru o ničem jsem hovor ukončila , aby si vymazali všechny mé iniciály…..Volali mi snad 20x denně , blokla jsem si číslo. Začaly mi volat další cizí čísla , když jsem volala zpět , na druhém konci byl člověk co tvrdil , že mi nevolal a takových bylo několik……
      Asi si vyslechly všechny bláboly a za dobu delšího telefonátu se jim nějak napíchli na jejich číslo a používají ho k volání ostatním , aby to bylo jiné číslo . Po zvednutí zazní prvně tón (jako když voláte do zahraničí) a pak teprve začne někdo mluvit , okamžitě típám , teď už při tom tónu. Takhle si naběhnout , čert mi to byl dlužen , ještě že jsem tam nic nedala……ale nevím zda nebudu muset změnit tel.číslo ……..volají i ze zahraničí …..hrozné …..

      • Anonym
        13.12.2021 15:18
        Anonym
        Autor

        Mám stejnou zkušenost.

      • Anonym
        12.5.2022 15:40
        Anonym
        Autor

        Dobrý den viděla jsem na Facebooku tuto stránku a zaregistrovala jsem se tam a teď toho lituji když jsem před chvilkou zjistila že je to podvod. Volala mi nějaká paní z Londýna no prostě nevím co mám dělat mohu se zeptat je to velký problém když jsem se zaregistrovala? Když mi budou furt volat mám si radši změnit číslo? Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Poraďte mi prosím někdo. Děkuji moc krát

  • Mirek
    1.9.2021 6:33
    Mirek
    Autor

    Mě na tom webu už bylo divné, že ochrana osobních údajů byla již zaškrtnuta a nedalo se na to kliknout, abych si toto mohl přečíst

  • Valsoraj
    30.8.2021 22:03
    Valsoraj
    Autor

    Dobrý den,
    prosím o radu,jak zrušit registraci na Komarek-systém.Jsem sice registrovaný,avšak nevložil jsem žádný vklad na obchdování.Pouze mne stále otravují telefonáty,které už nepřijímám.Jak tomu zamezit?
    Díky za radu

    • Anonym
      3.9.2021 11:33
      Anonym
      Autor

      operator blokace nebo zablokovat v mobilu

    • Anonym
      19.5.2022 11:27
      Anonym
      Autor

      Dobrý den. Já udělal tu samou chybu, ale před chvílí jsem jim odepsal na jejich už x-tý email, že pokud mne budou nadále obtěžovat, podám podnět na Policii ČR. Tak uvidím.

  • nona
    26.8.2021 10:36
    nona
    Autor

    panebože….. to je úlet…..nechtěl by mi někdo poslat na účet korunu? Kdyby takto poslali všichni lidi všem, tak bychom byli všichni milionáři….jupíííí

  • Babucha
    18.8.2021 7:31
    Babucha
    Autor

    Moc všem děkuji za komentáře. Přiznávám, že toto video mě docela dostalo, že jsem ho dokoukala, protože jsem chtěla vědět, o čem to je, to zbohatnutí. Ale moje logické uvažování se ptalo, když budu mít program, co vydělá 25.000 denně, budu ho prodávat jenom za 16 tisíc? A to opravdu zdarma, houbeles, ke konci to konečně zaznělo – 200 éček. Takže díky komentářům hodných lidí se mi ruka šťastně zastavila před vyplněním mailu :) :)

    • Anonym
      18.8.2021 15:49
      Anonym
      Autor

      ja to taky dokoukal cekal jsem kolik z nej vypadne penez :D a pocital kolikrat rekne blbost :D

  • Stoyr
    21.7.2021 8:39
    Stoyr
    Autor

    Proč tohle neblokuje fb?!

  • Mousse
    10.6.2021 9:18
    Mousse
    Autor

    Pokud jste zaplatili, nahlaste to na 158, je to už trestný čin. Doporučuji Černé ovce. Nabízí to i někdo jiný, opět bláboly o ničem, dokonce tištěná příručka zdarma. Předtím tu byl Bernard Mohyla, ten nabízel bitcoin.

  • Anonym
    17.5.2021 19:28
    Anonym
    Autor

    Venca ,mám ten sám problém jako Hela. Mám založený účet a nevím jak ho zrušit naštěstí se nepovedl převod přes bank. Může někdo poradit?

    • Anonym
      7.7.2021 22:58
      Anonym
      Autor

      Asi bych doporučoval změnit si telefonní číslo. Ale nevím, protože já jsem si tam účet nezakládal.

  • Anonym
    17.5.2021 13:30
    Anonym
    Autor

    Zdravím všechny, přiznám se, že jsem tam dala svoje číslo. Teď mi nonstop, ale nonstop volají cizí čísla, když si je zablokuju, tak hned volají z jiného.. nejde to nijak zastavit. Nemohli by ste mi prosím pomoct?

    • Anonym
      7.7.2022 23:06
      Anonym
      Autor

      Pomohlo mně u operátora na měsíc zmrazit mob. služby – po zapnutí – ani jeden podezřelý hovor. Byla to jiná firma ale fungovala stejně . Teď budu mrazit po druhé . Ach jo .

  • Elephant
    14.5.2021 8:46
    Elephant
    Autor

    Komárek Systém na mě vyskočil jako reklama na YouTube. Musel jsem se smát po pár vteřinách-víc naivitě podvodníků, než podvedených.
    Lidičky, vzpamatujte se, přece Vám nikdo zadarmo nic nedá, tím spíš cizí dárce částky v řádech pěti až šesti nul!

    • anOnymus
      17.3.2022 15:50
      anOnymus
      Autor

      Mě to taky vyskočil jako reklama na youtube.

  • Anonym
    7.5.2021 10:03
    Anonym
    Autor

    jak to zastavit?

  • Jiří
    6.5.2021 16:43
    Jiří
    Autor

    Plně souhlasím s názorem,že je to podvod!Ještě štěstí,že to vláda a programátoři okamžitě zablokovali!Lidi ve vidině zbohatnutí a získání peněz totálně ztratí hlavu!I já nejsem vyjímkou.Tomu se říká masové ovlivnění lidí!Je známo,že v určitém okamžiku se člověk začne chovat jako šílenec,horší než než zvíře,totálně je v afektu!Je nemyslitelné ,aby se jen tak rozdávaly peníze!To by okamžitě krachly banky a jiné ekonomické instituce!To mi bylo jasné ihned po otevření servru!Jak málo stačí,aby lidi totálně ztratili rozum!Toto je opravdu k dlouhodobému zamyšlení!Stát by měl opravdu naučit lidi,že peníze nepadají ze stromu jen tak!A jak stačí málo,že!!!

  • Selátko.
    28.4.2021 8:39
    Selátko.
    Autor

    Jako vždy je to zlodějina a lidé kteří jí organizují patří do kriminálu, aspoň 10 let natvrdo.

  • Růža
    28.4.2021 4:01
    Růža
    Autor

    Dobrý den potřebovala bych pomoc🥺 já se tam zaregistrovala zavolala mi nějaká paní tak řekla že nemůže se mnou spolupracovat když jsem nedovršela 18 ti let a od ty doby mi volají neznámý čísla hlavně k večeru a to já potřebuji spát každý den vstávám ve 3 ráno potřebuji se zeptat co mám dělat každý den mi volají nová čísla a já je neustále blokuju

    • Tvoje máma
      4.5.2021 8:44
      Tvoje máma
      Autor

      To jako vážně? 1. si zablokuj čísla – dnešní telefony to mají v normálu,, nebo si stáhni aplikaci k tomu určenou.

      • Bílý jezdec
        24.11.2022 11:21
        Bílý jezdec
        Autor

        Díky bohu za tuhle diskusi. Chtěla jsem tam ze srandy zadat údaje, protože jsem si říkala že beztak s emailem a telefonem nic nezmůžou.. Upřímně jsem nevěděla, že když někam žádáme e-mail, někdo se do něho může prostě nabourat a odesílat si e-maily jak je libo. Neskutečně se mi ulevilo, že jsem nic nezadala, díky za vás a přeji hodně štěstí při řešení problému! Svinstvo tohle fakt

    • Anonym
      29.6.2021 14:16
      Anonym
      Autor

      Zavolej na policii.

    • Ivana
      28.1.2022 9:32
      Ivana
      Autor

      Mám ten samý problém.. Hovory nepřijímám a hned je blokují..

  • Michal
    23.4.2021 8:37
    Michal
    Autor

    Zajímavé je, že u recenzí na Komarek systém jsem našel už s datem r.2019, teď je rok 21 a to za 3 roky ještě stále hledá 45 lidí? Video je velmi přesvědčivé, tak se prosím hlavně nenechte přesvědčit! Nechápu jakožto že toto neštěstí PČR!

    • Anonym
      17.9.2021 10:09
      Anonym
      Autor

      PČR = nezájem – pokud nenahlásí někdo kdo o peníze přišel . Jinak obtěžování telefonními hovory (což je fakt masakr) řešit nebudou …..

  • Hlinax
    20.4.2021 13:32
    Hlinax
    Autor

    Mě stačí k přesvědčení že toto je blbost a nebo něco mnohem horšího fakt, že za poslední měsíc jsem měl takové štěstí a dostal jsem se do skupiny náhodně vybraných 45 lidí asi desetkrát 😀

  • Hela
    16.4.2021 13:17
    Hela
    Autor

    A co se stane když nezacnete obchodovat a máte ten účet?

    • anOnymus
      17.3.2022 16:04
      anOnymus
      Autor

      Budou ti furt volat a když si to číslo zablokuješ tak ti budou volat další čísla. Neregistrovala jsem se tam, ale dá se to zjistit z těchhle komentářů.

  • M
    29.3.2021 15:59
    M
    Autor

    Je to čistá matematika:
    traja ľudia nahrali video a “41 ľudí si v tejto minúte aktivovalo účet” (max. čo napíše). Teda ja som posledný zo 45???

  • David
    5.3.2021 22:53
    David
    Autor

    Tak super měl jsem to mít zadarmo ale nechtělo mi to přijmout číslo a vypršel mi limit akorát mi to zkazilo náladu

    • David
      3.5.2021 14:07
      David
      Autor
  • Andrejko
    1.2.2021 10:24
    Andrejko
    Autor

    Jj, bez práce nejsou koláče… tedy až do nároku na slušnou penzi :) bohužel něco za něco, stáří x koláče bez práce…

    • Květák
      24.3.2021 17:19
      Květák
      Autor

      Já jsem to měl mít zadarmo tak jsem rád že jsem si to tu skontroloval a lidi v ostatních komentářích mají taky pravdu

  • Anonym
    30.11.2020 16:59
    Anonym
    Autor

    Když rovnopravnost funguje u m a ž. Proč ne u chudych a bohatých

  • Anonym
    4.6.2020 10:07
    Anonym
    Autor

    Už jste se někdy setkali s “živým” člověkem, který opravdu nic nedělá a vydělává minimálně 25 tis Kč měsíčně?
    To by nepracoval celý svět……a všichni by byli milionáři!

    • Ja
      12.5.2021 16:50
      Ja
      Autor

      Dlhodoby priemerny zisk z akciovych fondov je na urovni 8%. Povedzme ze by to bolo len 5%. Ak mas 6 milionov a hodis to do fondov, rocne mas zisk 300k, alebo 25k mesacne. A nerobis nic :)

  • nagualista
    6.3.2020 9:22
    nagualista
    Autor

    Neřekl bych přímo podvod, je to krásná hra s čísly s tím, že čísla rostou jen do okamžiku , kdy je chcete vybrat . Pak na papírové burze ze dne na den proděláte i vstupní poplatek . Další problém je smazání účtu.

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář