Aktualizováno

Recenze Coinmate – zkušenosti s burzou, návod, poplatky, diskuze

Hodnocení:
98%

CoinMate je bitcoinová burza, která umožňuje jednoduchý nákup a prodej Bitcoinů přes internet. Internetovou platformu Coinmate provozuje anglická společnost CONFIRMO LTD, kterou v roce 2014 založili dva Češi (Roman Valihrach a Daniel Hruška). Není tak divu, že pro české obchodníky přináší Coinmate mnoho výhod, zejména pak možnost obchodovat v CZK. CoinMate má ovšem mnoho příznivců po celé Evropě, protože podporuje obchodování v eurech, nabízí bezpečnou platformu s výhodnými kurzy kryptoměn a navíc si neúčtuje vysoké poplatky.

Coinmate – NÁVOD

Verifikace u Coinmate (viz. návod)

Verifikace u Coinmate (viz. návod)

Na platformě Coinmate lze obchodovat BTC/CZK a BTC/EUR, ale také LTC/BTC. Abyste ovšem mohli služby Coinmate využívat, tak si musíte nejprve otevřít svůj obchodní účet. Na základě vlastních zkušeností můžeme konstatovat, že je registrace velmi rychlá a intuitivní a hned po jejím dokončení můžete posílat platby mezi vaším účtem a vaší bitcoinovou virtuální peněženkou pro bitcoiny a litecoiny. Pokud ale chcete využívat bankovní převod nebo instantní platby Sofort, tak musíte svůj obchodní účet nejprve ověřit.

Transakční limity

Transakční limity

Ověření účtu má čtyři kroky, ale poslední dva kroky musíte splnit, jen pokud plánujete obchodovat s velkými částkami. Pokud vám stačí limit 26000 CZK/den (respektive 130 tisíc CZK/měsíc), tak musíte projít jen dva první kroky verifikace. Prvním krokem je vyplnění osobních údajů a druhým krokem je ověření přes video. K tomu budete potřebovat občanský průkaz a počítač s webkamerou nebo chytrý mobilní telefon.  Při video-hovoru pak jen nadiktujete požadované osobní údaje a ukážete občanský průkaz.

Vklady peněz a poplatky u Coinmate

Poplatky za vklady a výběry u Coinmate

Poplatky za vklady a výběry u Coinmate

Jakmile si vytvoříte účet a verifikujete jej, tak na něj můžete poslat peníze (EUR nebo CZK). Ty později směníte za bitcoiny nebo litecoiny. Stejně tak si na účet můžete poslat bitcoiny a ty směnit za tradiční měnu. Peníze na obchodní účet můžete poslat bankovním převodem nebo pomocí služby Sofort. Platby bankovním převod mohou trvat i několik dní, ale pokud máte stejně jako Coinmate účet u FIO banky, tak převod zabere jen chvíli. Za vklady se u bankovního převodu poplatky neplatí, za výběry je fixní poplatek 1 euro.

Rychlé platby umožňují služby Sofort a MoneyPolo. U těchto platebních metod jsou ale vyšší poplatky za vklady i výběry (viz. tabulka poplatků v této recenzi). Pokud vkládáte digitální měnu (BTC nebo LTC) přes virtuální peněženky, tak za vklady poplatek nezaplatíte. Za výběr je poplatek 0,00075 BTC/0,0004 LTC.

Pro maximální zabezpečení účtu byste měli využít 2FA (dvoufázová autentizace), kterou lze aktivovat v záložce Security. Coinmate využívá autentizaci přes mobilní aplikaci Google Authenticator, kterou si stáhnete do mobilu a pomocí QR kódu ji propojíte s vaším účtem. Kdykoliv pak budete provádět důležité změny na účtu (výběr peněz, změna hesla…), tak budete muset zadat kód, který vám aplikace vygeneruje.

Obchodování

Platforma burzy Coinmate

Platforma burzy Coinmate

Pokud máte účet a už jste na něj vložili peníze, tak můžete začít obchodovat. Obchodní platformu najdete pod záložkou TRADE, ale pro snadný a rychlý nákup/prodej kryptoměn stačí otevřít záložku BUY/SELL. Coinmate rozlišuje dva typy objednávek: Limit a Market. U objednávky Limit si stanovíte cenu (Price) a množství (Size) kryptoměny, které chcete koupit (Buy) nebo prodat (Sell). Tato nabídka se zařadí do seznamu a čeká, až ji někdo přijme. U druhého typu objednávky (Market) se vyplňuje jen požadované množství.  Systém objednávku po odeslání ihned spáruje s nejvýhodnější nabídkou v seznamu. Objednávka Market se tedy zrealizuje za nejlepší dostupnou cenu, která je v danou chvíli k dispozici.

Transakční poplatky

Transakční poplatky

Coinmate je burza, takže spojuje nabídku a poptávku. Za zprostředkování transakcí se Coinmate účtuje poplatek ve výši maximálně 0,35 % z objemu transakce. Pokud do systému vkládáte vlastní nabídku na nákup nebo prodej kryptoměny přes příkaz Limit, tak platíte poplatek 0,05 % (BTC) nebo 0 % (LTC).  Když využijete nabídku jiného uživatele přes příkaz Market, tak zaplatíte poplatek 0,35 % (BTC) nebo 0,05 % (LTC). Jak můžete vidět, tak za transakce s litecoiny jsou poplatky nižší. Pro 10 nejaktivnějších obchodníků jsou zvýhodněné poplatky ale také u bitcoinu.

Zkušenosti s Coinmate

Recenze a zkušenosti s Coinmate

Recenze a zkušenosti s Coinmate

Coinmate patří mezi nejznámější evropské bitcoinové burzy. Platforma funguje již několik let, má mnoho spokojených klientů a díky stabilnímu základu a neustálým inovacím se může pochlubit vysokou úrovní bezpečnosti. Na internetu najdete velmi pozitivní recenze, ve kterých se kritizuje snad jen o něco nižší likvidita, což znamená, že počet nabídek na nákup a prodej BTC v systému není tak velký, jako u konkurenčních burz.

Recenze a zkušenosti s Coinmate: Shrnutí

Název Coinmate
Provozovatel CONFIRMO LTD (Anglie)
Rok založení 2014 (Česko)
Fiat měny EUR, CZK
Kryptoměny Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC)
Vklady/výběry bankovní převod, Sofort (fiat měny), virtuální peněženky (kryptoměny)
Minimální vklad/výběr Ne
Limity při obchodování Ano (26,000CZK denně/130,000CZK měsíčně, lze navýšit)
Poskytování osobních dokumentů Nepovinné (povinné pro bankovní převod/Sofort)
Obchodní příkazy Limit, Market
Min. transakce 26 CZK /1 EUR /0.0002 BTC
Poplatky Za výběry i za vklady, za transakce (0,05 %/0,35 %)
Zvýhodnění poplatků Ano (pro TOP10 obchodníků: 0 %/0,1 %)
Další výhody API rozhraní, 2FA
Platby v CZK Ano
Čeština Ne
Investice do kryptoměn je spojena s rizikem ztráty finančních prostředků. Měli byste zvážit, zda rozumíte tomu, jak kryptoměny fungují, a zda si můžete dovolit riziko ztráty finančních prostředků.

Diskuze, reference

  • Honza
    Publikováno 14.11.2017 15:22
    Honza
    Reagovat
    Autor

    Zdravím,

    abych mohl posílat peníze převodem, musel jsem podstoupit videoidentifikaci na coinmate.io. Myslel jsem, že ukážu občanku a bude to.
    Vzal jsem si vedle kolegu, co umí anglicky.
    Paní na druhém konci to odmítla, že musím být v místnosti sám, sám rozumět a sám anglicky mluvit.
    Takže nemohu obchodovat pomocí převodů, protože nemluvím anglicky.
    Nevíte, co tím sledují a zda to jde nějak obejít při konverzaci v češtině?

    Stav k 10/2017.
    Díky

    • Invest+
      Publikováno 14.11.2017 21:53
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      díky za postřeh. Před pár dny mi na email došla zpráva v podobnému duchu a dle mého názoru toto řešení nemá. Nejsem si zcela jistý, ale videoverifikace u Coinmate zřejmě “supluje” podmínku fyzické validace dle nového znění Zákona proti praní špinavých peněz pro vysokoobjemové transakce a je otázkou, zda nebude podobné řešení nutné i u ostatních subjektů, které umožňují online nákup kryptoměn. Obejít toto určitě nelze, leda využít jinou službu (u které, jak jsem již uváděl, může být toto opatření zavedeno později také).

      Případně obchodovat kryptoměny jako CFD u brokerů jako například Plus500, tam probíhá verifikace tak, že pouze zašlete fotku dokladu totožnosti (občanka, pas nebo řidičák) + fakturu či účet za služby (na které je uvedena vaše adresa). Platformu mají kompletně v češtině, takže není nutné umět cizí jazyk.

  • Sidi
    Publikováno 18.11.2017 11:40
    Sidi
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, zajímalo by mě jestli má někdo podobnou zkušenost jako já…Začala jsem se zajímat o obchodování s BTC a burza coinmate mi byla doporučena jako bezpečná a seriózní. I přes mojí nedobrou angličtinu jsem úspěšně zvládla verifikaci. Byla jsem celkem spokojená až na to, že převody peněz do banky trvají i několik dní což mě hlavně na začátku trochu děsilo. Nicméně mě stále zajímal “virtuální svobodný svět”. Bohužel o té “svobodě” si opravdu nechte jenom zdát…už po mě chtějí vědět téměř velikost bot. Dokládání původu peněz si myslím splňuje už vklad do banky (asi to nestačí), dále původ vašich vložených BTC (to je komplikovanější…alespoň pro nováčka)…dále třeba proč obchodujete, jaké máte ekonomické záměry atd. A dokud jim to nedodáte budou vám zadržovat peníze…praktiky, které tedy v tomto předčí i leckterý finanční úřad! Výmluvy na zákon o praní špinavých peněz mi opravdu nestačí…Člověk, který si pouze pár transakcemi chtěl vyzkoušet jak funguje obchod v praxi a jinak nemá ani nezaplacenou pokutu za parkování může být opravdu rozčarován…já stále věřím, že se tato situace co nejrychleji vyřeší a pak vám sem napíšu jak to dopadlo.Pokud máte někdo podobnou zkušenost, radu napište prosím i pro ostatní. Ještě doplním, že žádná z těchto pár transakcí nepřesáhla 15tis. €

    • Invest+
      Publikováno 18.11.2017 11:46
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      bohužel, tohle je skutečně dáno zákonem o praní špinavých peněz a Coinmate s tím nic nenadělá. Podobné informace budete muset sdělit také u všech ostatních institucí – a tím nemyslím pouze burzy a směnárny ale také například banky – tam se aktuálně vyplňuje poměrně dlouhý dotazník s touto tématikou. Banky navíc monitorují všechny příchozí transakce a v případě, že Vám dojde vyšší částka, chtějí vědět, za co platba je. Ale jak jsem již psal – nejedná se o výmysl těch kterých institucí, ale o nařízení “shora”.

      PS: U limitu 26000 CZK/den (respektive 130 tisíc CZK/měsíc) prozatím postačuje u Coinmate vyplnění osobních údajů + videoverifikace.

  • Dominik
    Publikováno 16.1.2018 18:14
    Dominik
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proč cena při koupi i prodeji se neúměrně zvyšuje i snižuje.
    Jde mi o to, že ve jednou stejnou chvíli se btc prodával za 271,444.11 Kč a jeho prodej vyšla na 265,500.02 Kč. Rozdíl mezi částkami za nákup a prodej byl 2, 19% procent. Jindy se btc prodával za 271,444.01 Kč, ale jeho prodej stál pouze 271,442.03 Kč. Zde byl mezi buy a sell (opět ve stejném) okamžiku rozdíl rozdíl jen 0,01%. Chtěl bych se zeptat, 1. proč má koinmate uvedené jako poplatky 0,5 – 0,35 %, 2. kde má zmíněny vysoké rozdíly mezi buy/sell a 3. proč jsou rozdíly neúměrné? Je možné, že jsem to nepochopil správně…
    Děkuji za vysvětlení

    • InvestPlus
      Publikováno 16.1.2018 18:24
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      máte to trochu popletené. Rozdíl mezi cenami BUY a SELL je spread, ten se u většiny obchodníků v čase mění. Nicméně u Coinmate vychází spread v průměru na 0.9% (porovnat si tuto hodnotu můžete v tabulce burz/směnáren v příspěvku nákup kryptoměn). Vámi uváděná hodnota 0 – 0.35% je výše poplatku za jednotlivé transakce.

  • Martin
    Publikováno 4.2.2018 13:50
    Martin
    Reagovat
    Autor

    Ahoj, od 2009 – 2015 jsem obchodoval na americke burze INDEXY. Po obrovskem psychickem vypeti jsem musel prestat. Ted uz mi neni ouvej 🙂 a rad bych se do financniho sektoru vratil pres BITCOINY. Na webu je spousty informaci o desitkach smenaren s kryptomenami. Zacal jsem studovat COINBASE(smenarna) a skoro kazdy uzivatel si stezoval na vypadky, nepravdive spready(rozdil mezi nakupem a prodejem) a malou likvidotou(pocet ucastniku v trhu). Proto jsem se rozhodl zajimat o COINMATE. Je tu nekdo se zkusenostmi s realnymi penezi a castkami aspon nad 5.ooo Kč pres Coinmate smenarnu? Dekuji, Martin

    • InvestPlus
      Publikováno 4.2.2018 14:22
      Reagovat
      Autor

      Co konkrétně Vás zajímá? Coinmate je špičková a bezproblémová platforma, navíc podporuje CZK prostřednictvím FIO banky. U Coinbase byly výpadky skutečně velmi časté, ale toto je už minulost. Za poslední cca 2 měsíce jsem se nesetkal s jediným problémem. A na likviditu si u největší světové směnárny asi stěžovat taky nelze … Oproti Coinmate navíc umožňuje nákup ETH, což se hodí například při nákupu tokenů v rámci ICO.

    • Dan
      Publikováno 19.2.2018 10:13
      Dan
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, ano mám čerstvou zkušenost z postupných obchodů v řádu dohromady více než 100 tis. Kč. Coinmate obratem připisuje poslané peníze z FIO banky (v minutách). V záložce buy/sell obratem směňujete na BTC, příp. BCH, LTC, v sekundách – velmi komfortní. Záložka Trade pro plánování nákupu/prodeje přehledná. Výběry na banku jsou již pomalejší – řádově 12-24 hodin. Převod na crypto peněženky běžnou rychlostí. Potup vše OK a spokojenost. Co mě ale vyloženě vytáčí je opakovaná zkušnost (70% případů), kdy ve zlomku sekundy, kdy zadávám v Buy/Sell příkaz se ZMĚNÍ směnný kurz v MŮJ NEPROSPĚCH!!!!! – rozumějte – chvilku to trvá vyťukat všechna ta čísla do příkazu ať už kupujete i prodáváte a během těch pár okamžiků opravdu v 70% došlo ke změně kurzu a vždy proti mě. To mě upřímně mimořádně sere a cítím to hodně nefér a ne náhodu.

      • InvestPlus
        Publikováno 19.2.2018 10:27
        Reagovat
        Autor

        Dobrý den,
        mne spíš štvalo, že mi to kvůli změně kurzu často neuzavřelo objednávku. Proto je dle mého názoru lepší obchodovat přímo v záložce “TRADE”, kde si přes příkaz LIMIT cenu sám zvolíte nebo přes příkaz MARKET necháte burzu vyhodnotit nejvýhodnější nabídku.

  • Petr
    Publikováno 19.8.2019 10:08
    Petr
    Reagovat
    Autor

    Díky za recenzi. Coinmate používám už asi měsíc, účet jsem si otevřel poté, co mne jedna česká směnárna opakovaně blokovala výběry mých prostředků. Moje zkušenost je veskrze pozitivní a na obchodování BTC, resp. LTC, ETH, XRP, DASH, BCH je burza plně dostačující. Kromě svižné a přehledná platformy je pro mne velkou předností i účet v CZK. No a samozřejmě nízké poplatky, ta úspora oproti směnárnám je opravdu super 🙂

  • Jirka
    Publikováno 6.9.2019 12:36
    Jirka
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, mám dotaz ohledně funkcionality “Limit+Stop”. Potřeboval bych si nastavit částku, pod kterou nechci jít (což chápu jako čásktu “Stop”) a následně částku limit orderu, který chci vystřelit v momentě překročení hranice “Stop”. Nicméně systém se takhle vůbec nechová. Chování dle mého názoru neodpovídá ani popisku v našeptávači. V praxi to funguje takto: Tržní cena například 250tis za BTC. Nastavím STOP=230tis a LIMIT=231tis. Očekávám, že v momentě poklesu tržní ceny pod hranici 230tis systém automaticky vytvoří limit order na 231tis. To se ale nestane. Celé se to chová úplně stejně, jako bych dával limit order = okamžitě prodám za limit 231tis. Jaký smysl pak má ta částka STOP?

    • InvestPlus
      Publikováno 6.9.2019 16:47
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, díky za dotaz. Pokusím se vysvětlit, co se stane, pokud nastavíte hodnoty tak, jak uvádíte (STOP 230, LIMIT 231):

      Až trh klesne na 231, spustí se limitní objednávka. Tím se otevře obchodní pozice, která se ukončí v případě, že cena klesne pod stop (230). Systém příkazy tedy vždy zpracovává tak, že nejprve provede příkaz LIMIT a až po té provede příkaz STOP. Co se týče příkazu STOP, tak ten značí stoploss. Pokud jsem to správně pochopil, tak chcete, aby se provedl příkaz stoploss u transakce, která se ještě ani nespustila, což samozřejmě nedává smysl.

      • Standa
        Publikováno 17.2.2020 19:59
        Standa
        Reagovat
        Autor

        Dobrý den,
        mám situaci na trhu: aktuální cena: 8900€/BTC
        Chci prodat ideálně za 9300€ a nechci prodat za méně než 9100€
        Pokud to tedy dobře chápu, postup je následující?
        Price nastavím na žádaných 9300€ a Stop na 9100€?

        Pokud však cena dosáhne max. 9200€ a začne opět klesat, třeba až na 8600€, co se stane?
        Druhý případ. Cena půjde na 9150€ potom klesne na 9090€ (tedy pod hladinu 9100€) a následně vystřelí na 9400€. Prodej se při takovém nastavení limit+stop spustí při prvním pádu na cenovou hladinu 9100€?

        Je vůbec pomocí f-ce limit+stop/nebo jiné nastavit mnou požadovanou akci?

        Předem děkuji za radu

        • InvestPlus
          Publikováno 29.2.2020 23:54
          Reagovat
          Autor

          Dobrý den,
          objednávka Limit+Stop je kombinací klasické limitní objednávky a stoplossu. Při prodeji BTC tedy funguje následovně: Price představuje cílovou cenu, za kterou chcete BTC prodat (ve vašem případě 9300). Jakmile trh dosáhne cílové ceny, spustí se objednávka a dojde k prodeji. Stop funguje jako pojistka pro případ nepříznivého vývoje trhu a musí být NIŽŠÍ než aktuální cena. Jako Stop tedy vyplníte cenu, při které se mají BTC prodat v případě, že trh bude klesat.

          Vámi požadovaná akce má jeden zásadní nedostatek. Nechcete prodat “za méně než 9100”, ale aktuální cena je 8900. A to je v daný okamžik nereálné. Z toho důvodu neexistuje ani žádný jiný příkaz, který by požadovanou akci zrealizoval.

          Částečným řešením je dynamický stoploss (objednávka Limit+Stop s možností Trailing). I Trailing Stop musí být samozřejmě pod aktuální cenou, ale má jednu zásadní výhodu. Pokud se bude trh pohybovat ve Váš prospěch (cena BTC poroste), tak se bude stejnou rychlostí posunovat i hranice Stoplossu. Jakmile se začne trh propadat, hranice SL se zastaví. Při nastavování dynamického stoplossu je ovšem nezbytné zohlednit vysokou volatilitu kryptoměn.

  • Mates
    Publikováno 15.1.2020 19:36
    Mates
    Reagovat
    Autor

    kde si můžu zakoupené BTC uložit pokud chci pomocí jich chci platit ? nebo si je vybrat v BTC bankomatu ?

  • Anonym
    Publikováno 20.3.2020 18:58
    Anonym
    Reagovat
    Autor

    Dobry den, hledam cloveka, co by mi pomohl. Tento tyden se mi povedla verifikace na coinmate, vklad z fio a nakup BTC. Protoze jsem chtela mit ucet na coinmate bezpecny, dala jsem si tam 2FA na trezor. Bohužel jsem se softwarovou penezenkou zacinala a tak jsem nejspis udelala chybu. Na trezoru mi svitilo backup faild a toho jsem se chtela zbavit. Resetovala jsem trezor a samozrejme mi nedoslo, ze tim zrusim ulezeny 2FA kod na coinmate. Takze vysledek? Na ucet coinmate se nedostanu. Pisu si s podporou coinmate 2 dny a zadam je o zruseni 2FA ochrany na mem ucte z jejich strany. Co jineho bych mohla delat? Uz jsem mela radost, že se mi podarilo koupit BTC za skvelou cenu 4886, ale ted nemam pristup na ucet coinmate a ani BTC nemam na trezoru. CO byste delali na mem miste???

    • InvestPlus
      Publikováno 20.3.2020 23:51
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, rozumím Vám ale pomoct Vám nemohu. Coinmate na svém webu píše toto: “Where you have lost your credentials, contact us immediately. We may require further documentation to authenticate that you are the account holder.” Předpokládám tedy, že pokud prokážete, že je účet skutečně Váš, tak Vám 2FA deaktivují.

  • 2fa
    Publikováno 29.3.2020 1:34
    2fa
    Reagovat
    Autor

    To Anonym:
    Nejspis uplne nechapu vasi situaci,ale pokud jste resetovala trezor, mate i presto stale stejny pristupovy kod k trezoru,tudiz pristup na coinmate by mel byt zachován,coinmate nema sparovany 2fa s vasim trezorem, vse se odehrává primo na trezoru jako takovem..Coinmate funguje jen jako prostredi pro přihlášení,nebo alespon takto to chápu..Kdyz jsem ztratil mobilni telefon i s nastavenou 2fa autorizaci a samozrejme jsem si zapomnel poznamenat kod pro obnovení pro authentificator ucet coinmate,musel jsem projit znovu verifikaci, tentokrat jen uploadem OP na strankach Coinmate,pote byl ucet resetovan a deaktivovana 2fa.. Doporucuji tudiz urgovat podporu coinmate, nebot po 30.3. uz si zustatek v czk na účet nepošlete.. Coinmate byla odebrano partnerstvi s FIO bankou, musela byste od 1.4. zaslat BTC na jinou burzu a tam obchodovat v jinych parech USD, EUR, GBP a pote si zaslat vybery ve fiat měně na ucet napr. ,,revolut,, nebo bitcoinmatovou adresu,pripadne SEPA platbu na ucet

  • Koczka
    Publikováno 5.4.2020 8:28
    Koczka
    Reagovat
    Autor

    Zdravím.
    Na Coinmate již nějakou dobu obchoduji a nikdy jsem neměl žádný problém, čili rozhodně doporučuji. Bohužel momentální situace ohledně Fio banky mě dost rozmrzutěla. Rád bych přikoupil nějaké měny dokud je příznivý kurz, ale bohužel burza mi od 1.4. neumožnujě žádný finanční vklad (€/CZK) pouze V. Měny. Nemáte někdo tušení o vývoji této nemilé situace. Je nějaká reálná šance na brzké znovuzprovoznění doposud skvěle komfortního a rychlého fiat depositu? Předem děkuji za odpověď.

    • InvestPlus
      Publikováno 5.4.2020 10:15
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, Coinmate na nápravě stále pracuje. Podle oficiálních informací se snaží dohodnout s jiným bankovním ústavem, kterým by tak nahradil FIO banku. Pokud se Vám ale nechce čekat, doporučuji přejít jinam, například k Binance. Na kryptoměnové burze Binance lze taktéž obchodovat krypto s nízkými poplatky, oproti Coinmate ale nabízí řádově více kryptoměn (aktuálně přes 150) a umožňuje nákup krypta přímou platbou z karty. Díky podpoře CZK se navíc vyhnete poplatku za konverzi na jinou FIAT měnu.

  • radekk
    Publikováno 26.4.2020 17:56
    radekk
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den,

    jaká je možnost nyní vybrat peníze z coinmate.io? V korunách mi to nejde vybrat, zkoušel jsem převíst na eura, ale ani SEPA eur nemám při výběru na výběr. Jsem trošku v pasti a nevím, jak dál (možná hloupý dotaz, jsem v kryptoměnách nováček). Za každou radu děkuji.

    Radek

    • InvestPlus
      Publikováno 26.4.2020 18:46
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, jak správně uvádíte, Coinmate aktuálně nepodporuje výběr ve FIAT měně. Proto je pro výběr nutné odeslat prostředky směněné například na BTC do jiné směnárny či burzy, z níž výběr ve FIAT měně možný je. Z osobní zkušenosti mohu doporučit například burzu BINANCE (podporuje CZK, výhodnější kurzy) nebo směnárny SIMPLECOIN (česká služba, pro transakce do 200EUR/10 dnů není nutná verifikace) či COINBASE (zahraniční směnárna).

  • Radivojevicz
    Publikováno 7.5.2020 19:52
    Radivojevicz
    Reagovat
    Autor

    Tak to vypadá, že na Coinmate bude opět dostupný FIAT. Sice už to nebude CZK (podle oficiálních informací plánují zavést podporu vkladů/výběrů EUR), ale on to vlastně není až takovej problém, vzhledem k tomu, jak jde koruna v posledních dnech totálně do kytek …

  • iKomentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář