Coinbase je kryptoměnová směnárna, která umožňuje jednoduchý nákup nebo prodej oblíbených kryptoměn přes internet. V nabídce Coinbase najdete kryptoměnu Bitcoin, Ethereum a Litecoin. Nákup a prodej je možný za americké dolary nebo eura. Platformu Coinbase provozuje od června 2012 stejnojmenná americká společnost, která sídlí v Kalifornii, a její sesterská společnost z Londýna.

Jak získat bonus 10 USD u Coinbase zdarma?
Pokud si otevřete účet u směnárny Coinbase prostřednictvím odkazu v této recenzi a nakoupíte či prodáte kryptoměny alespoň za 100 dolarů, obdržíte bonus 10 dolarů. Bonus vám bude připsán na váš obchodní účet u Coinbase zcela automaticky.
Investice dokryptoměnpro začátečníky
Přehledný průvodce investováním do kryptoměn. Proč jde o jednu z nejlepších příležitostí současnosti a jaký bude další vývoj kryptoměn?

Coinbase – NÁVOD

Coinbase - registrace viz. návod

Coinbase – registrace viz. návod

Pokud se chystáte nakoupit nebo prodat digitální měnu přes platformu Coinbase, budete si muset vytvořit obchodní účet. Po vyplnění a potvrzení prvního formuláře (jméno, email a vaše budoucí heslo) obdržíte na email zprávu s potvrzovacím odkazem. Po kliknutí na odkaz se váš účet aktivuje. Následně si vyberete, zda chce vytvořit individuální nebo business účet, a vyplníte váš mobil, na který ihned obdržíte zprávu s potvrzovacím kódem.

Založit účet u Coinbase a získat bonus 10 USD

Abyste mohli vkládat a vybírat peníze z účtu, musíte účet verifikovat. Při verifikaci vyplníte další osobní údaje (bydliště, narození…) a pomocí webkamery nafotíte pas, řidičský průkaz nebo občanský průkaz. Pokud chcete váš účet ještě dodatečně zabezpečit, můžete v sekci SECURITY aktivovat dvojfázovou autentizaci pomocí aplikace Authy nebo Google Authenticator. To funguje tak, že vám mobilní aplikace před každou transakcí vygeneruje kód, kterým transakci potvrdíte. Účet u Coinbase můžete zrušit v záložce SETTINGS – SECURITY.

Vklady a výběry peněz

Platební metody

Platební metody

Pro vklady a výběry peněz se nabízí dvě platební metody: bankovní převod nebo platební karty. Na účet můžete poslat peníze v EUR nebo USD, takže se asi nevyhnete poplatkům za převod měny, které si banky obvykle účtují. Na svůj Coinbase účet můžete poslat ale také BTC/ETH/LTC z vaší virtuální peněženky. V účtu Coinbase proto máte hned čtyři peněženky: peněženku pro každou kryptoměnu a peněženku pro měnu účtu (EUR nebo USD).

Založit účet u Coinbase a získat bonus 10 USD

Bankovní převod by neměl trvat déle než 3 pracovní dny. Platby kartami a kryptoměnami se zaúčtují obvykle do několika minut. Coinbase nabízí také partnerský program, kde si můžete vydělat peníze za přivedení nových (a aktivních) členů do systému. Pokud se někdo zaregistruje přes váš unikátní odkaz a nakoupí/prodá kryptoměny alespoň za 100 dolarů, tak dostanete bonus 10 dolarů. Stejnou částku dostane také vámi doporučený uživatel.

Nákup a prodej BTC/ETH/LTC a jejich uložení

Nákup kryptoměny

Nákup kryptoměny

V záložce DASHBOARD jsou aktuální cenové grafy pro všechny podporované kryptoměny. Spolu s grafem máte v záložce přehled vašich peněženek. Pro nákup nebo prodej kryptoměn otevřete záložku BUY/SELL. Pokud chcete kryptoměnu koupit, zvolte panel BUY. Při prodeji naopak zadejte příkaz v panelu SELL. V záložce si vyberete kryptoměnu, se kterou chcete obchodovat. U každé kryptoměny se zobrazuje aktuální směnný kurz. Následně zvolíte platební metodu a částku, kterou chcete koupit/prodat. Obchodování je omezeno týdenními limity, které lze ovšem v případě zájmu navýšit. Zaúčtování transakcí trvá několik minut až desítek minut.

Založit účet u Coinbase a získat bonus 10 USD

Kromě nákupu a prodeje kryptoměn umožňuje Coinbase také uložení kryptoměn v online peněženkách. Pro bezpečnější uložení Coinbase nabízí uložení Trezor (VAULT). V minulosti už ovšem hackeři vykradli mnoho bitcoinových burz a směnáren a proto je mnohem bezpečnější, když si nakoupené bitcoiny uložíte třeba na vlastní hardwarovou peněženku.

Coinbase poplatky

Velikost poplatků se liší pro jednotlivé platební metody i pro jednotlivé země. Pro evropské uživatele jsou poplatky následující: standardní nákup nebo prodej 1,49 %, nákupu přes kreditní kartu 3,99 %. Coinbase si účtuje symbolický poplatek také za výběr přes SEPA bankovní převod ve výši 0,15 EUR. Za vklady a za výběry ve virtuálních měnách (např. vklad v bitcoinech) se poplatky neplatí.

Výše poplatků u Coinbase

Výše poplatků u Coinbase

Platforma Coinbase je jednoduchá a přehledná, nicméně poplatky za nákup/prodej jsou poměrně vysoké. Například téměř čtyřprocentní poplatek pro platební karty je opravdu hodně. Existuje ale způsob, jak se těmto poplatkům vyhnout. Platforma Coinbase vám totiž umožňuje zjednodušený přístup na kryptoměnovou burzu GDAX, kterou provozuje stejná společnost. Pokud si založíte účet u GDAX, tak můžete obchodovat s poplatkem 0,3 % nebo dokonce bez poplatku za transakci. To vše ale na úkor jednoduchosti a rychlosti, protože platforma GDAX je o poznání složitější. Mezi účty GDAX a Coinbase lze mimochodem navzájem velmi rychle a jednoduše převádět peníze.

Platforma

Platforma

Coinbase – zkušenosti a recenze

Recenze a zkušenosti s Coinbase

Recenze a zkušenosti s Coinbase

Coinbase je jedna z největších online směnáren pro kryptoměny, nicméně reference platformy napříč internetem nejsou příliš oslnivé. Klienti si například často stěžují na to, že společnost neposkytuje žádný zákaznický servis. Kritizované jsou také vysoké poplatky za obchodování. Stížnosti některých uživatelů zase poukazují na pomalou platformu a na nedostatek soukromí a anonymity kvůli vyžadované verifikaci.

Na druhé straně je ale potřeba vyzdvihnout kvalitní zabezpečení platformy, která bez větších problémů funguje už od roku 2012. Příznivé jsou také poplatky za SEPA platby a díky propojení s vysoce likvidní burzou GDAX se obchoduje s velmi zajímavými kurzy kryptoměn.

Založit účet u Coinbase a získat bonus 10 USD

Charakteristika směnárny

Název Coinbase (kryptoměnová směnárna)
Provozovatel Coinbase UK, Ltd (Velká Británie)
Rok založení 2012 (USA)
Fiat měny EUR, USD
Kryptoměny Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH)
Vklady/výběry bankovní převod, platební karty (fiat měny), virtuální peněženky (kryptoměny)
Minimální vklad/výběr Ne
Limity při obchodování Ano (individuální, lze navýšit)
Poskytování osobních dokumentů Povinné
Obchodní příkazy
Min. transakce 1 EUR
Poplatky Za SEPA výběry (0,15 EUR), za transakce (1,49 %-3,99 %)
Zvýhodnění poplatků Ne
Další výhody 2FA, provize za přivedené klienty
Platby v CZK Ne
Čeština Ne
Investice dokryptoměnpro začátečníky
Přehledný průvodce investováním do kryptoměn. Proč jde o jednu z nejlepších příležitostí současnosti a jaký bude další vývoj kryptoměn?

Diskuze

  • ŠTEPA
    Publikováno 11.12.2017 16:54
    ŠTEPA
    Reagovat
    Autor

    Přidám vlastní zkušenost – pokud budete kupovat Bitcoiny kartou, máte je prakticky ihned, ale jsou tam vyšší poplatky. Já to řešil převodem přes účet, platba z CZ banky doputovala na účet Coinbase za den a půl. Co se týče verifikace, stačilo potvrdit došlý email a SMS kód, dále jsem pouze vyplnil své osobní údaje – nyní mám limit 15 000 EUR při platbě z bankovního účtu a 750 EUR při platbě kartou (jedná se o týdenní limity). Prostředí je velmi intuitivní, pro nákup Bitcoinu, Etherea či Litecoinu stačí kliknout na BUY a zadat množství nakupované měny. Mrzí mne jen dvě věci – nemožnost kupovat přímo na Coinbase další kryptoměny, to bych docela uvítal. Druhý problém jsou občasné výpadky při přetížení. Jinak jsem ale spokojen. Před tím jsem zkoušel burzu Poloniex, ale ta mi přišla dost komplikovaná, navíc neustále padala …
    PS: Díky za 10 doláčů. Hned jsem je směnil na Bitcoiny 🙂

  • Radek
    Publikováno 31.12.2017 14:41
    Radek
    Reagovat
    Autor

    Ověření totožnosti pomocí webkamery je prakticky neproveditelné. I po desítkách pokusů hlásí, že údaje jsou nečitelné.

    • Invest+
      Publikováno 31.12.2017 15:16
      Reagovat
      Autor

      U verifikace přes webkameru jsem měl stejný problém. Proto mi přijde nejlepší ověření přes mobilní telefon, tam to šlo hladce …

  • Dambik
    Publikováno 1.1.2018 17:08
    Dambik
    Reagovat
    Autor

    dobrý den
    chtěl jsem se zeptat zda máte zkušenosti s výběrem přes Coinbase na českou spořitelnu, jestli banka blokuje výběr nebo vše proběhne v pohodě a peníze se mi připíší na účet. díky za odpověď.

    • Invest+
      Publikováno 1.1.2018 17:09
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      zkušenosti s výběrem do ČS bohužel nemám. Ale například do AirBank jsou výběry bez problému …

  • Dambik
    Publikováno 1.1.2018 17:18
    Dambik
    Reagovat
    Autor

    ok
    myslím , že by v tom asi neměl být problém. Děkuji za rychlou odpověď

  • Honza
    Publikováno 16.1.2018 16:52
    Honza
    Reagovat
    Autor

    Dobré odpoledne,

    Ještě nejsem moc zběhlý se všemi funkcemi Coinbase.

    Chtěl jsem se proto zeptat. (Pravděpodobně) jsem si nastavil při první registraci platby z karty k českému účtu. Nakupuji v eurech. Chtěl bych to změnit a platit v USD. Poradí někdo jak to změnit? Neměl by to být problém. Banka stejně musí dělat konverzi, tam i tam.

    Díky moc.

    • InvestPlus
      Publikováno 16.1.2018 17:54
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      nevím jestli Vás správně chápu ale z Vaší otázky usuzuji, že hovoříte o EUR wallet, přes kterou probíhají SEPA transakce. Tuto peněženku na USD dle mého názoru nelze změnit. I když je hlavním sídlem Coinbase Kalifornie, tak uživatelům z EU nastavuje směnárna automaticky pro bankovní transakce EUR wallet.

      • Martin
        Publikováno 21.1.2018 23:34
        Martin
        Reagovat
        Autor

        Když do Coinbase EUR wallet pošlu přímo USD převodním příkazem z mého USD účtu, myslíte, že to EUR walet akceptuje nebo provede konverzi do EUR? Přece jen je pohodlnější směňovat BTC za USD.

        • InvestPlus
          Publikováno 23.1.2018 12:47
          Reagovat
          Autor

          Dobrý den,
          určitě to převedou na EUR.

        • abcz
          Publikováno 16.4.2018 10:58
          abcz
          Reagovat
          Autor

          na EUR to prevede uz tvoje banka. SEPA jinak nez v EUR posat nejde

  • printerJam
    Publikováno 18.1.2018 13:12
    printerJam
    Reagovat
    Autor

    Dobry den, kdyz chci prodat (poslat si penize na ucet). Jak to prosim udelam. Jelikoz jsem kupoval prez kartu poslu si i penize zpet na kartu. Jak dlouho vyber trva? Dekuji

    • InvestPlus
      Publikováno 18.1.2018 13:18
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      kryptoměny prodáte prostřednictvím odkazu Buy/Sell. Následný výběr prostředků realizujte prostřednictvím záložky Account, kde kliknete pod EUR Wallet na tlačítko Withdraw a postupujete dle instrukcí. Výběr na kartu jsem nerealizoval, takže nemohu říci, jak rychle probíhá. Měla by to být ale záležitost max. několika hodin.

  • petr kuhle
    Publikováno 18.1.2018 21:12
    petr kuhle
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den,
    je možné že při poslání peněz (z era účtu- sepa) na coinbase 8.1. se mi ještě nepřipsali do peněženky na coinbase do dnešního dne 18.1? Děkuji Petr K

    • InvestPlus
      Publikováno 18.1.2018 21:20
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      to je zvláštní. Mne se obvykle SEPA platby u této směnárny připisují do 1-3 dnů. Zkuste napsat na support, zda jim ta platba došla.

  • Martin
    Publikováno 21.1.2018 23:21
    Martin
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, má smysl posílat prostředky z účtu na coinbase přes transferwise, nebo jsou poplatky srovnatelné s “normálním” bankovním převodem? Díky.

    • InvestPlus
      Publikováno 9.2.2018 22:32
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      se službou zkušenosti nemám a nejsem si zcela jist, zda by platba přes Transferwise dorazila v pořádku. Co se týče poplatků, tak ty je možné si spočítat na webu služby a porovnat je s poplatky za SEPA platby dle sazebníku Vaší banky.

  • Miro.E
    Publikováno 25.1.2018 11:31
    Miro.E
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, otevřel jsme si účet na Coinbase přímo, jelikož jsem tuhle recenzi četl pozdě. Vložil jsme si dnes z karty již 70EUR. Je možné při dalším dnešním nákupu (aby celková částka za den byla ekv. 100 USD) získat i tak bonus 10 USD? Děkuji

    • InvestPlus
      Publikováno 25.1.2018 11:36
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      bonus lze získat pouze při založení účtu přes speciální referenční odkaz (který je použit například v tomto článku). Pokud jste se přes referenční odkaz neregistroval, pak bonus bohužel nedostanete.

  • Petr V
    Publikováno 29.1.2018 23:31
    Petr V
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den,
    mám problém se vkládáním peněz do peněženky EUR přes bankovní účet. Problém byl hned při první ověřovací platbě, která se mi asi po 7 dnech vrátila zpět, s tím, že název účtu neodpovídá účtu v Coinbase. Nevím proč. Mám tam svoje jméno a příjmení. Jen při odesílání SEPA platby, se automaticky název napíše bez diakritiky, s tím ale nic neudělám. Při další, ověřovací platbě, jsem do identifikace plátce vyplnil číslo pasu a platba prošla. Dokonce prošla i další platba na nákup bitcoinů. Dostel jsem i prémii 10 USD. Jaké však bylo mé překvapení, že další platba s vkladem do Coinbase, zase neprošla: “Jméno na bankovním účtu neodpovídá názvu uvedené na účtu Coinbase”. Přitom první platbu, která prošla, mám v bankovnictví uloženou jako šablonu, takže vůbec nechápu co je špatně. Navíc platím zbytečně poplatky za odeslání peněz a vlastně i za zpětné přijetí. Není kam se obrátit, kde by to bylo možno vyřešit. Vždy mi přijde jen odkaz na support, kde jsou ale zveřejněny jen obvyklé dotazy.

    • InvestPlus
      Publikováno 9.2.2018 22:20
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      popravdě jste první, kdo se na nás s podobnou záležitostí obrátil. S problémem Vám nepomohu, tohle musíte řešit přímo se směnárnou. Osobně bych to v takové situaci asi řešil založením účtu u Coinmate, ti mají bankovní účet dokonce u FIO, takže problémy s diakritikou tam nehrozí.

  • Vocko
    Publikováno 1.2.2018 19:34
    Vocko
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, chci se zeptat jestli zaslaním svých osobních údajů při registraci moc neriskuji, nejde třeba alespon schovat rodné číslo, respektive nejde tato procedura nějak zejdnodušit nebo obejít.?

    • InvestPlus
      Publikováno 9.2.2018 22:23
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      směnárna vyžaduje jen údaje, které musí – nařizují jí to nadřazené orgány. U ostatních služeb po Vás budou chtít to samé. Obcházet tyto údaje důrazně nedoporučuji, ve většině případů to vede k blokaci či zavření obchodního konta.

  • AT
    Publikováno 6.2.2018 11:39
    AT
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den,
    Mám problém s registrací na Coinbase. Jsem občanem SR, dlouhodobě žiju v ČR. Při registraci Coinbase detekuje, že jsem v ČR a nelze to změnit. Naskeonvání dokumentů přes mobil (Slovenská občanka/pas) v pořádku, nakonec po pár minutách dostávám chybu ve smyslu – nelze ověřit.
    Jak mám postupovat dál? Registrovat ze Slovenska? V čem je problém?
    Děkuji.

    • InvestPlus
      Publikováno 6.2.2018 11:43
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den, s tímto Vám neporadím. Doporučuji obrátit se přímo na podporu směnárny.

  • Ondra
    Publikováno 7.2.2018 8:17
    Ondra
    Reagovat
    Autor

    Zdravím a děkuju za článek. Kupoval jsem zatím 2x kartou a sice je rychlost super, ale poplatky 20€ za nákup 500€ jsou fakt dost. Další dokup bych rád udělal pomocí SEPA, jen mám ohledně toho pár nejasností a budu moc rád za rady.

    Když na CoinBase avizuji SEPA platbu a pošlu peníze z účtu – po dokončení převodu (např. 2 dny) se mi poslaná částka připíše do EUR wallet nebo se připíšou rovnou BTC (případně za jaký kurz? Kurz, který byl ve chvíli avizování platby nebo ve chvíli, kdy platba dorazila?)

    Tipuju, že se připíší rovnou BTC za aktuální kurz, kdy platba dorazila. S ohledem na to aktuální rally je to ale dost rizikové.

    Moc děkuji za objasnění

    • InvestPlus
      Publikováno 7.2.2018 10:00
      Reagovat
      Autor

      Nikoliv, SEPA platba putuje nejdříve do EUR wallet. Následně ji pak směníte za požadovanou kryptoměnu.

  • Roman
    Publikováno 9.2.2018 18:24
    Roman
    Reagovat
    Autor

    Můžete mi prosím poradit, jak zadat s Coinbase SEPA? Jaké je číslo účtu? Kde vezmu IBAN?

    • InvestPlus
      Publikováno 9.2.2018 18:32
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      já už mám Coinbase s bankovním účtem svázaný, takže Vám nedám přesné instrukce, pouze nasměruji. SEPA platba se provádí přes záložku Accounts > EUR Wallet > Desposit. Coinbase Vám následně vypíše kompletní informace o tom, jak platbu provést včetně čísla účtu v mezinárodním formátu a referenčního čísla, které je nutné při platbě zadat (pouze díky němu směnárna pozná, že platba patří k Vašemu účtu).

  • Ivan
    Publikováno 28.2.2018 22:20
    Ivan
    Reagovat
    Autor

    Je uctovany poplatok za nakup cryptomeny z eur peňaženky? A je uctovany predaj cryptomeny do eur peňaženky?

    • InvestPlus
      Publikováno 28.2.2018 22:46
      Reagovat
      Autor

      Vše máte uvedeno v článku výše. Ve zkratce – standardní nákup nebo prodej 1,49 %.

  • Ivan
    Publikováno 2.3.2018 22:40
    Ivan
    Reagovat
    Autor

    Da sa poslat z coinbase kryptomena von, napr. na binance?

    • InvestPlus
      Publikováno 3.3.2018 10:34
      Reagovat
      Autor

      Samozřejmě. Stačí zjistit adresu BTC peněženky na Binance (FUNDS –> Deposits –> BTC) a do této pak následně odeslat prostředky z Coinbase. Pro vklad můžete samozřejmě použít i další kryptoměny z Coinbase, tedy BCC, ETC a LTC.

  • Vložit komentář