V této recenzi se podíváme na kyperského forexového brokera Globtrex. Ten umožňuje online obchodování s měnovými páry (forex), akciemi, dluhopisy, indexy a s komoditami v podobě CFD kontraktů. Jedná se o relativně novou společnost, která se na trhu objevila teprve v roce 2014. Globtrex je mimochodem broker typu STP. 

Globtrex sídlí na Kypru, kde podléhá regulacím tamějšího úřadu CySEC. Společnost ovšem působí i v dalších zemích včetně Česka. Tuzemská pobočka provozující společnosti má sídlo v Praze a od září 2016 je vedená v evidenci ČNB. Vklady a prostředky klientů Globtrex uložené na obchodních účtech jsou pojištěné do výše 20 tisíc euro (viz. recenze Globtrex na webu Forexnet)

 

Obchodní účty Globtrex a jejich financování

U brokera si vybíráte jeden ze tří nabízených účtů: Micro, Standard a VIP. Základní účet Micro je určený pro obchodníky, kteří nechtějí příliš riskovat, a kromě výukových videí nenabízí žádné další speciální služby. Naproti tomu obchodníci s účtem Standart mají přístup k webinářů a seminářům, k denním přehledům a analýzám trhu, mají vyhrazeného obchodního specialistu a k tomu všemu získají bezplatný přístup do Autochartist trading research. Na účtu VIP se k těmto výhodám přidává ještě zasílání novinek a zpráv ve formě SMS a VIP péče o zákazníka.

 

Minimální částka pro otevření účtu je 100 CZK  USD/EUR/GBP, ale broker podporuje i měny CZK a PLN. Vedení účtu v jiných měnách broker neumožňuje. Díky vedení účtu v CZK se můžete vyhnout poplatkům za převod měny. Deposit lze provést pomocí platebních karet (Visa, MaterCard nebo Diners Club), běžným bankovním převodem nebo přes internetové peněženky (TrustPay). Pokud je to možné, tak se výběry peněz z obchodního účtu realizují stejnou metodou, kterou obchodník zvolil pro vklad. Globtrex si za vklady ani za výběry neúčtuje žádné poplatky.

 

Vklady kartami se zpracovávají obvykle do 24 hodin, zatímco bankovní převod může trvat i několik dní. Při výběru peněz počítejte s delší dobou zpracování požadavku, která by ovšem neměla přesáhnout 7 pracovních dnů. Aby vám broker umožnil výběr peněz, musíte mu zaslat kopie požadovaných osobních dokumentů. Nejedná se ale o nic neobvyklého, protože tento krok vyžadují všichni regulovaní brokeři. 

Kde obchodovat forex?

Přehled ověřených forex & CFD brokerů pro české obchodníky. Uvedení brokeři jsou prověřeni tísícemi tuzemských traderů. Kompletní srovnání brokerů zde.

Plus500 logo


TOP BROKER V ČEŠTINĚ
 
Schváleno ČNB
Demo účet bez vkladu
Kryptoměny
100 USD min. vklad
Kompletně v češtině
XM.com logo


BROKER V ČEŠTINĚ
 
Schváleno ČNB
Demo účet bez vkladu
Kryptoměny
5 USD min. vklad
Kompletně v češtině
Markets.com logo


BROKER V ČEŠTINĚ
 
Schváleno ČNB
Demo účet bez vkladu
Webináře
100 USD min. vklad
Kompletně v češtině
Služba CFD. 80,6% ztrácí peníze.

 

Obchodní platformy u brokera Globtrex

Broker poskytuje oblíbenou obchodní platformu MetaTrader 4, ale také alternativu v podobě platformy SIRIX WebTrader. SIRIX na rozdíl od MT4 nevyžaduje stahování ani instalaci a spustíte jej v běžném internetovém prohlížeči. Ve srovnání s MT4 platforma SIRIX neobsahuje tolik nástrojů a funkcí, ale v rámci sociálního obchodování umožňuje sledovat a kopírovat obchodní příkazy ostatních obchodníků.

 

MetaTrader 4 ocení zejména náročnější obchodníci, kteří hledají platformu vhodnou pro technickou analýzu nebo vytváření automatizovaných systémů. Na MT4 najdete nespočet technických indikátorů, nástroje pro pokročilou práci s grafy, podporu AOS a především široké portfolio obchodních instrumentů. Platforma   MT4 si navzdory své komplexnosti uchovává přehlednost a rychlost, což je při online obchodování velká výhoda.

 

Ze všech typů účtů (Micro, Standard i VIP) mají obchodníci přístup nejen k desktopové platformě MT4 a webové platformě SIRIX, ale také k obchodní aplikaci pro chytré mobilní telefony a tablety. U mobilní obchodní aplikace ale počítejte s omezenými funkcemi a nástroji.

 

Forex trading

Globtrex umožňuje obchodovat více než 100 měnových párů, asi 30 indexů, stovky akciových titulů, 18 komodit a necelou desítku dluhopisů. Spready u hlavních měnových párů jsou poměrně vysoké a začínají na hodnotě 3 pipů (EURUSD, GBPUSD, USDCHF, USDJPY). Obchodovat můžete i měnové páry USDCZK (3 pips) a EURCZ (3.5 pips). Spready jsou variabilní, ale u vybraných aktiv mohou být fixní. Mezi akciovými tituly nechybí ani české akcie (ČEZ, Komerční bank).

 

Maximální finanční páka závisí na zvoleném instrumentu a u většiny měnových páru může být až 1:200. Minimální velikost transakce je 0.01 lotu, což je stejné jako u většiny konkurenčních společností. Komisní poplatky se u Globtrex neplatí.

 

Demo účet, výukové materiály a další výhody

Na webu brokera si můžete sami vytvořit cvičný demo účet, na kterém budete mít k dispozici virtuální kapitál pro cvičné obchodování. Díky tomu si můžete obchodní platformu otestovat bez rizika, a stejně tak i různé obchodní strategie. Založení a používání demo účtu je bezplatné a nezávazné. Všichni klienti mají také přístup k výukovým videím. Webináře a semináře o forexu, které broker pořádá, jsou dostupné pouze pro držitele účtu Standard nebo VIP.

 

Klientskou podporu brokera Globtrex můžete kontaktovat telefonicky na české telefonní lince nebo emailem.  Web je dostupný v pěti různých jazykových verzích (angličtina, čeština, slovenština, polština a maďarština). Výhodou je, že i důležité dokumenty jako obchodní podmínky mají českou verzi. 

 

Charakteristika brokera www.globtrex.com

SídloKypr
Provozovatel:COVERDEAL HOLDINGS LIMITED
RegulaceCySEC, ČNB …
Typ brokeraSTP
Minimální vklad100 €/$/£
Minimální objem transakcemikro loty (od 0,01 lotu)
Finanční pákaaž 1:200
Demo účetAno
Mobilní aplikaceAno
PlatformyMT4, SIRIX WebTrader
Spreadyvariabilní, od 3.0 pipu
Poplatky u GlobtrexNe
ČeštinaAno
Vedení účtuUSD, EUR, GBP, PLN, CZK

 

Kam dál? Admiral Markets recenze, Markets.com recenze, IQ Option recenze, TopOption recenze, Stockpair recenze, OXmarkets recenze, TopBinary recenze

Přehled obchodních platforem u GlobtrexTypologie účtůWebová stránka brokera Globtrex.comRecenze: Globtrex – zkušenosti s brokerem, diskuze
Až 2000 Kč zdarma
Využijte nabídky ověřených FX brokerů a získejte bonusy bez vkladu ve výši 2000 Kč zdarma. Stačí ověřit telefonní číslo.

Diskuze, zkušenosti s brokerskou společností

  • Michal
    Publikováno 31.3.2017 10:36
    Michal
    Reagovat
    Autor

    Pozor podvodníci chtějí jen provizi z obchodů.

    • Invest+
      Publikováno 31.3.2017 10:45
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      můžete být konkrétnější? Máte s nimi osobní zkušenost?

      • Duch Prerie
        Publikováno 4.6.2017 20:38
        Duch Prerie
        Reagovat
        Autor

        Chteji jen vase prachy, chteji je vsechny, chteji jeste vic, chteji vas zadluzit! Jsou doporucovany velke obchody bez SL, proti trendu trhu. Hra, kterou nelze vyhrat. Predstavte si, ze demo ucet nejakym zpusobem prevedete na live ucet. Obchoduje se tedy jen virtualne a penize se pocitaji virtualne. Pokud klient udela spatny obchod, prachy zustanou brokerovi, nikdy totiz nebyly pouzity na nakup akcii nebo komodit. Je to jako kasino, jen se nesazi na cisla, ale na pohyby trhu. Jednoduche a genialni. Makleri s dusi cernejsi nez uhel vas navedou do spatnych obchodu. Pak vas nechaji se v tom placat, pripadne vam dalsi cennou radou zpusobi dalsi problem. V romanu “Duch Llana Estacada” je popsano, kterak banditi premistovali tyce v pousti, aby karavany navedly do opustenych mist, kde zhynuly zizni a vycerpanim; tyckari pak snadno ziskali korist. Funguje to podobne! Rika se, ze nedojede daleko jezdec, ktery ustve sveho kone. O zlodejich koni to vsak neplati!!

  • Milan
    Publikováno 19.4.2017 11:54
    Milan
    Reagovat
    Autor

    Neuvěřitelně otravní, pokud jim řeknete slušně, že s nimi NEBUDETE obchodovat, volají ihned a znova z jiných telefonních čísel. Nedají se slušně odbýt, nakonec na ty š**y musíte začít řvát aby se probrali. Takoví “lidé” by neměli mt přístup k telefonu !!!!

  • Katerina
    Publikováno 25.4.2017 9:28
    Katerina
    Reagovat
    Autor

    Naprosta spokojenost. Byla jsem na schuzce s pani, ktera mi ukazala dividendu Monety a dostala jsem krasne zhodnoceni.

  • kuba
    Publikováno 28.4.2017 17:36
    kuba
    Reagovat
    Autor

    katerina : jak jste monetu zhodnotila ????

  • David
    Publikováno 15.6.2017 18:07
    David
    Reagovat
    Autor

    ano doplatil sem taky na tohoto broukra. uplne nesmyslny dva obchody. ktere byly v rosporu s tim co jseme se domluvili.

    • Invest+
      Publikováno 15.6.2017 18:45
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      můžete sem dát podrobnosti? Co jste si domluvili a jaké obchody to byly?

  • Radka
    Publikováno 17.6.2017 5:11
    Radka
    Reagovat
    Autor

    též velmi špatné zkušenosti – neskutečně dlouho a přesvědčivě vás uhánějí ke spolupráci s nimi se slovy, že jim záleží na vašich dobrých obchodech – že je to jejich vizitka, že ve všem pomůžou. Poté co jsem během chvilky s jejich “pomocí” přišla o veškeré své úspory cca 200.000,- Kč, to oznámí jako zprávu o počasí a chtějí další vklad, abych si to mohla vyobchodovat zpět. NAPROSTÉ ZKLAMÁNÍ!!!

  • Michal
    Publikováno 21.8.2017 15:42
    Michal
    Reagovat
    Autor

    Nebrat

    1. Za necele 2 mesice se na me vystridali 3 odbornici. Prvnimu zemrel otec a pak pry musel do nemocnice, druhy mi po vetsi ztrate ani nezavolal zpatky, treti hned prvni den ztratil mobil a volal mi zpatky az treti den.
    2. Bylo mi predesilano vstupovat do nesmyslne velkych pozic, obvykle jsem nastesti otviral jen tretinove velikosti.
    3. Byly mi mylne podsouvany informace, ktere slo jednoduse overit z historie cen na danem instrumentu. Kdyz jsem napr. tvrdil, ze se mi dany instrument na obchodovani nevyhovuje, nebot jsou na nem prilis velke gapy, tak jsem se dozvedel, ze gapy nikdy neprekroci velikost spreadu, coz se ukazalo jako lez
    4. Vety jako “nasi klienti obchoduji bez SL”, “nebojte, cena se vrati zpet, to se jen vytvorila cena pro vyhodnejsi nakup, podkupte to” atd.
    5. Extremem pak bylo, kdyz mi bylo odborniky ohledne jednoho z instrumentu predesilano, ze “vsechny fundamenty hovori o rustu, neni se ceho obavat” a zaroven na jednom z webovych portalu pro dany instrument vysel prispevek od tohoto brokera ve stylu: “Informovali jsme vas o tom, ze cena instrumentu XY muze vyrazne poklesnout a taky se tak stalo…”. Otazkou je, jestli to byl zmatek uvnitr spolecnosti ci zamerne chovani MM schovaneho za STP.

    • Karel
      Publikováno 14.10.2017 0:52
      Karel
      Reagovat
      Autor

      “nasi klienti obchoduji bez SL” Cože?!?! Takový rady že dávají “odborníci” z Globtrexu? To je teda síla..
      Mimochodem moc se v tom nevyznám, ale teoreticky i STP broker může obchodovat proti klientům, ne? Četl sem, že STP brokeři přeposílají obchodní příkazy klientů poskytovatelům likvidity. Proč by ale poskytovatelem nemohl být samotnej broker nebo nějaká dceřiná společnost z vedlejší kanceláře? Neříkám že to tak je, ale chování některejch STP brokerů mi na to sedí…

  • Zdeněk
    Publikováno 18.9.2017 7:39
    Zdeněk
    Reagovat
    Autor

    Zdeněk

    Moje zkušenost je podobná. Byl jsem naveden na obchodování s komoditou. Neměl jsem žádné zkušenosti, prý nemusím mít žádný strach, že mě poradce pohlídá. Nic mě nebylo vysvětleno ani mě nebyly poskytnuty žádné studijní materiály, pouze trochu přiblížena práce s platformou, ale jen na nákup prý prodej zkusíme později. Tak jsem bez vědomostí začal. Nakoupil jsem a začal vydělávat, docela to šlo za 3 týdny 5900 dolarů. Pak se ale trh otočil proti mě, měl jsem otevřeno více obchodů a s poklesem ceny jsem otvíral další. Prý když cena klesá mám nakupovat a když vystoupá prodat to byly veškeré instrukce. Když to začalo být kritické požádal jsem o řešení. Prý to klienti řeší posláním dalších peněz, což jsem udělal. Než se peníze přičetly na účet bylo po nich. Tzv. poradce mě řekl že nejde nic dělat že musím počkat až se trh obrátí. Tak jsem všechny otevřené obchody uzavřel se ztrátou. Přišel jsem o polovinu kapitálu. Během toho poklesu jsem se poradci nemohl dovolat. Ihned jak jsem zavřel obchody začal volat. Požádal jsem o jiného poradce a situace se opakovala. Byl jsem nepoučitelný důvěřivec. Přišel jsem o zbytek kapitálu a začal jsem hledat a získávat vědomosti o obchodování což jsem měl udělat než jsem do toho šel. Zjistil jsem, že se dala udělat jednoduchá věc, použít hedging, ale já oněm vůbec nevěděl a poradce mě neřekl jak to řeší klienti pouze poslat peníze. Mohl jsem zachránit peníze a s jistou nadsázkou na poklesu ještě vydělat. Se zbytečkem kapitálu jsem začal objevovat o čem obchodování je.
    Když se zamyslím nad chováním brokera, tak se mě zdá že se za STP brokera pouze vydává, ale je skrytý MM broker, nebo uvnitř je ten český broker (MM). Byl jsem jako ta třešnička na dortu, za blbost se platí. Poznatek, nevěřit všemu co vám kdo vykládá, nejdříve nastudovat co nejvíce informací, začít na demu a nedat na brokera, že je to zbytečné, začít s malými objemy obchodů, najít si co nejvíce zpráv a analýz o pohybech komodit , forexu apod. Chce to vyzkoušet více brokerů, ne jenom jednoho, můžete mít účet u více. Globtrex nezatracuji, ale musíte dát dobrý pozor, rychlé zisky jsou moc nebezpečné, neposílat na účet velké peníze.

    • Kamil
      Publikováno 26.2.2018 23:38
      Kamil
      Reagovat
      Autor

      Mám naprosto stejnou zkušenost, jsou to gauneři a měli by je všechny zavřít

  • pavel
    Publikováno 13.11.2017 18:46
    pavel
    Reagovat
    Autor

    ….pozor na ne,stale to vedou stejni gauneri,v cele s pololanikem a jeho pochopy cenkem,millerem,smolkou a dalsimi,pokazde v jine barve,aby splynuli s prostredim k nerozeznani….vyhnete se jim obloukem!!!!…..stale otravujou!

  • sysel
    Publikováno 19.1.2018 13:25
    sysel
    Reagovat
    Autor

    idioti… neustále volají, pořád dokola, prýjsme se domluvili, sotva přestane, za pár měsíců jiný blb z téže “firmy”…

  • Jard
    Publikováno 11.2.2018 2:59
    Jard
    Reagovat
    Autor

    Milý Pavle, uvítám možnost komunikace s Vám a možnost podělit se o zkušenosti. Zdá se, že jste kvalitně informován, ale nedostatečně informujete Kriminální službu Policie ČR,, což je pro změnu moje parketa… 🙂

  • Jarek
    Publikováno 19.2.2018 21:55
    Jarek
    Reagovat
    Autor

    Zaujala mě nabídka práce v této společnosti a tak jsem se sešel s jedním “manažerem”, který údajně hledal lidi do svého týmu. (bohužel si jména bezvýznamých lidí nepamatuji, tak si nemůžu vzpomenout ani na to jeho) Připadal jsem si tam jak na přednášce pojišťováka, když mi bylo neustále opakováno kolik který kolega vydělává na provizích. A bohužel musím také konstatovat, že i znalosti tohoto “manažera” byly pouze na úrovni druhořadého pojišťováka, který umí jednu básničku nazpaměť. Pokud jsem to dobře pochopil, jednalo by se o uhánění movitých klientů aby přes tuto společnosti investovali a já bych následně dostal 3-10% provizi z peněz co tam pošlou.

    Za potenciálního zaměstnance musím říct NE z těchto důvodů.
    1. Můj “budoucí manažer” měl nulové znalosti o finančních trzích, jediné co věděl byla výše provizí
    2. Můj “budoucí manažer” mi lhal, když mi tvrdil, že 90% klientů je v plusu. Vzhledem k tomu že i u těch nejlepších brokerech se ziskoví / ztrátoví klienti pohybují 50/50 je to vyloženě k smíchu. Samozřejmě, že mi odmítl ukázat statistiky 😀
    3. Na těch, co šli na pohovor po mě bylo vidět, že tato firma bere vše co má ruce a nohy a tak nevím proč bych se měl v takové firmě zahazovat.
    4. Musel bych se odstěhovat do Brna a za tu jejich almužnu by se mi to nevyplatilo 😀

    Protože již spousty let soukromě obchoduji, pokusím se shrnout také důvody proč bych neobchodoval přes tuto společnost a už vůbec bych nenechal někoho z nich radit mi kam mám investovat, což nejspíš s oblibou dělají.

    1. Nulové znalosti zaměstnanců této firmy, kteří radí lidem kam mají investovat. Jako příklad můžu uvést skutečnost že tento “manažer” se kterým jsem se sešel a co si hrál na velkého odborníka nevěděl, jestli je tato firma veřejně obchodovatelná na burze. On ani netušil jestli je to akciovka, nebo pro jakou firmu že to vlastně dělá. Tohle bych chápal u uklízečky ale né u “odborníka” co tvrdí že zná o investicích první poslední.

    2. Vysoké provize lidem, kteří mě “ukecají” abych jim dal své peníze. Celkem to v této “pyramidě” neboli jak se nyní s oblibou říká v tomto Multilevel marketingu může dělat i 30%. Nevím jak mají tohle ošetřeno smlouvami atd, ale jsem si jist, že to nakonec stejně zaplatí klient. A každý kdo investoval ví, jak těžké někdy může být vydělat 30%.

    3. Už obchoduji přes tři Brokery a neplánuji hledat dalšího.

    • InvestPlus
      Publikováno 19.2.2018 22:37
      Reagovat
      Autor

      Velký dík za informace ze zákulisí Globtrexu!

  • Trigger
    Publikováno 10.3.2018 1:11
    Trigger
    Reagovat
    Autor

    Pracoval jsem zde.VELKÉ VAROVÁNÍ !!! Začal jsem s tím, že pomáháme vydělávat lidem peníze, a po ňáké době jsem zjistil, že je to naopak.Zajímalo mě proč více než 90% mých klientů přišlo o své peníze a zjistil jsem že je to zdejší standard.A většinou lidé o své peníze přicházejí ne vlastní chybou, jak je nováčkům předesíláno, ale na základě špatného investičního doporučení. Proč?Jednoduché. Jsou zde salesmani, kteri prodavaji obchodni prilezitosti a zakladaji ucty s klienty.Ti maji provize podle toho, kolik klient posle penez.V jejich zajmu je aby poslal co nejvic.Těm jde jen o to, aby se poslané peníze co nejdříve zobchodovali, aby měli provizi.Musí se zaplatit určité procento z této castky na poplatcich z obchodovani, ktere uz s klientem resi nekdo jiny z druhe skupiny.Tuto skupinu tvori obchodnici, kteří s lidmi realizují obchody.Ti jsou v oddělené kanceláři.Hlavní příjem těchto obchodníků je z provizí za další peníze, které tito lidé doposílají.A pokud lidé peníze vyberou zpět, jsou tito obchodníci penalizováni.Je jim stejně tak odečítána stejná výše provize, podle částky kterou lidé vybírají zpět, jako je jim připočítávána provize za částky, které jak se zde s oblibou říká naloadují.To nejlepší je, že hlavní činností těchto obchodníků je vysvětlovat lidem proč přišli o peníze a loadovat další.Kde je motivace jednat v zájmu klienta?Aby lidi vydělávali a vybírali zisky?Když po nejake dobe clovek zjisti jak to je, manazer vam klidne s ledovym klidem rekne: ”Na druhy se vyser, mysli na sebe a budes se mit dobre”.Byl jsem oklaman a nejsem jediny.Pracovni smlouvu jsem mel s cinskou uklidovou firmou dělal jsem na Pankráci v 21 patre v City toweru, kde sidli vice podobnych spolecnosti se stejnymi zakladateli, kteri jednou za cas vytvori noveho obchodnika, kdyz uz je soucasny dostatecne proflakly.Jak dlouho vydrzi globtrex.com a nahradi ho jine jmeno se stejnym sidlem je s nejvetsi pravdepodobnosti otazka casu.

  • FrFlek
    Publikováno 1.5.2018 12:23
    FrFlek
    Reagovat
    Autor

    Mohu potvrdit vše výše uvedené, mám čerstvou zkušenost. Začal jsem přes ně obchodovat začátkem března a skončil jsem začátkem dubna, protože už nebylo s čím obchodovat. Přišel jsem o celý svůj kapitál díky nekompetentnosti mého poradce. Uháněli mě několik měsíců s vidinou jednoduchého investování do Monety s dividendou. Když jsem pak do toho chtěl investovat, tak obrátili, že se to nevyplatí. Na začátku je nejvíce hlavně zajímalo, kolik peněz pošlu na jejich obchodní účet. Také mě uháněli asi 2- 3 lidé.
    Podlehl jsem a přišel jsem o všechno. Když jsem přišel o první půl milion, brooker jménem *** to přešel s tím, že to se na burze stává každý den. Povzbuzoval mě, abych poslal další peníze a získal to všechno zpět.
    Mohu potvrdit i strategii, kterou většinově propagují. Pokdupovat klesající trend bez SL a když jste v problémech, tak dundají další peníze, abyste si udrželi účet. Ani jednou jsem neslyšel radu že je lepší přiznat ztrátu dřív, než to klesne níže. Radu, že se dá pokles hedgeovat, že věci s nízkým spedem se dají hedgeovat i pod 100 % marže, jsem dostal až už když bylo pozdě. Máte věřit v pozitivní obrat a mantrou je to, že si ty peníze vyděláte zpátky.
    Brooker je také nekompetentní. Vedl mě k nákupu akcií facebooku a US technického indexu ve chvíli, kdy dopoledne na SEZNAM.CZ byla zpráva, jak facebook odhalil, že všechny účty mohli být v ohrožení před zneužitím. Když jsem ho na to upozorňoval, že díky této zprávě bych spíše očekával propad, tak byl velice překvapený. Zdá se, že jejich data tuto informaci neobsahovala nebo jí záměrně pomlčeli.
    Možná by stálo za to stěžovat si k ČNB, která nad nimi vykonává dohled. Nebo mě napadlo tak, jak to bylo s důchodcema a “šmejdama”, kdy využívají důvěry starých lidí, že tady je to to samé. Zneužívají důvěry začátečníků, aby je odrbali.

  • Shadow008
    Publikováno 14.5.2018 13:39
    Shadow008
    Reagovat
    Autor

    Dobrý den, mám negativní zkušenosti s člověkem, který zajišťuje komunikaci s případnými budoucími klienty globtrex.com. Člověk se mě při pohovoru v telefonátu snaží zahnat do kouta a nastínit mi fakt, že pokud do té investice nepůjdu okamžitě, tak patřím mezi lidi, kteří se dívají z ulice do výlohy a nikdy si nic nekoupím. Přitom vědomě patřím mezi lidi, kteří si pečlivě vybírají svoje zboží před tím, než si ho pořídím. A pokud se okamžitě nerozhodnu pro odeslání určité částky, tak se mezi ně zcela určitě řadím. Myslím, že tenhle způsob jednání mluví za vše. V domění, že se jedná o mentora, který vás naučí a provede světem investic v rámci obchodování, se vás snaží vést za nos a používají termíny a způsoby dialogu, které mají matoucí/mystifikační záměry.

  • Ohson
    Publikováno 18.5.2018 7:40
    Ohson
    Reagovat
    Autor

    Volali, volali a já jsem na chvili zapomněl, že peníze je třeba vydělávat prací, tak jsem podlehl. Vše se řešilo po telefonu a když člověk pořádně neví o co jde a jak to všechno probíhá, tak to nedopadne dobře. Myslel jsem, že mě alespoň ze začátku povedou, ale “zapomněli” mi říct, že je nějaký roll over a že je třeba nastavit spodní práh atd. no a tak jsem po měsíci skončil -400tis. Chtěli poslat další prachy a pokračovat s tím, že se to srovná, na to už jsem neskočil. Asi by tím nějaké peníze šly vydělávat, ale člověk by se tomu musel věnovat jako práci, aby to nebyla hra na náhodu. To vám ale neřeknou, oni maj svoje jisté, ať vy proděláte nebo vyděláte, ty poplatky si stejně nechaji. Takže zpátky do práce.

  • TJ
    Publikováno 11.6.2018 15:41
    TJ
    Reagovat
    Autor

    Strašne otravní. Volali, vytvoril som si účet, povedal som, že nemám ale ďalej čas dnes, že zavolám zajtra a môžme pokračovať a on stále a stále rozprával a ja som znova zopakoval, že už sa fakt ponáhľam a on že či chcem zarobiť peniaze ak hej tak to mám hneď riešiť a nie ďalší deň… fakt strašne nepríjemný bol, namyslený… Ak ide o obchodníka, tak očakávam profesionálny prístup a nie nátlak a hlavne časový. Ja som klient, ja rozhodujem čo s časom a peniazmi svojimi spravím a neželám si aby tu niekto mal ku mne taký prístup. Keby naživo hodil taký tón hlasu tak sa s ním bavím inak. Takto som len zložil ve polovici vety.

  • citron
    Publikováno 13.7.2018 18:46
    citron
    Reagovat
    Autor

    Zdravím,
    bohužel mám stejnou zkušenost,ale s jiným brokerem.Postup byl stejný,volali,volali a přesvědčovali ukazovali grafy jak skěle zhodnotí finance,podlehl jsem a zřídil si účet,poslal peníze.S pomocí makléře jsem investoval jsem do komodity,během tří dnů jsem vydělal pěkný peníz!!!a makléř se mi věnoval a radil.Samozřejmě jsem byl spokojený,měsíční plat jsem měl za 3dny,ale ouha,po třech dnech se trh obrátil,samozrějmě bez Sl,když jsem situaci konzultoval s makléřem tak ten jen,uklidňoval,že situace je v pohodě,že není třeba panikařit,to se stává a já hlupák věřil,že se to vrátí,samozřejmě nevrátilo a velice rychle to šlo do ztracena,samozřejmě mě makléř uklidňoval a poradil ať pošlu další peníze na zabezpečení účtu do doby než se trh znova otočí,samozřejmě poplatky pěkně rostly.O hedgingu jsem něvěděl,obchodoval jsem pár dní a důvěřoval makléři,který v rozhodnou dobu nebyl k zastižení.Samozřejmě,další prachy jsem,neposlal a s tím co zbylo na účtu je pro ně jsem byl nezajímavý,protože žádný výhodný obchod mi nenabídl,vlastně nabídl do čeho obchodovat,ale už jsem byl zdrženlivý a diky tomu mi ještě něco zbylo,protože,kdybych dal na jeho rady tak by to bylo horší.

    • InvestPlus
      Publikováno 13.7.2018 18:56
      Reagovat
      Autor

      Dobrý den,
      díky za sdílení zkušeností. Chybí ale základní informace – o kterého brokera šlo?

  • Barbora
    Publikováno 4.9.2018 12:42
    Barbora
    Reagovat
    Autor

    Rada bych vedela,jak se mam zachovat,kdyz uz tam neco vlozene je. Nevim kolik,nevim kdy,( mel by to tam dat jeste muj tatinek ktery je uz dva roky po smrti a nebylo to predmetem dedickeho rizeni)nemam ani zadny doklad o vkladu.

    • InvestPlus
      Publikováno 4.9.2018 14:05
      Reagovat
      Autor

      Kontaktoval bych brokera a vysvětlil mu, co se stalo. Určitě má i pro tento případ nachystané řešení.

  • Vložit komentář