Aktualizováno

POZOR na PODVOD: Profesor Graham Le Roux a jeho startovací balíček Ripple – recenze

Pozor, českým internetem se šíří další podvodný web! Jeho titulek hlásá, že můžete vydělávat 50 000 Kč měsíčně. Stačí prý zainvestovat pouhou pětistovku. Web se jmenuje Wall Street Magazine, tváří se jako portál o financích a popisuje finanční mechanismus, který údajně vytvořil profesor z prestižního Harvardu pan Graham Le Roux. Je to ale jen jeden velký podvod, který vám žádné peníze nevydělá.

Žádná zázračná metoda, pouze investování do kryptoměn

Podle recenzí a zkušeností vypadá balíček úžasně. Jde ale o podvod!

Podle recenzí a zkušeností vypadá balíček úžasně. Jde ale o podvod!

Na podvodném webu se dozvíte, že finanční metoda profesora La Rouxe nevyžaduje žádné znalosti ani zkušenosti. Dokonce prý nepotřebujete ani velký kapitál. Musíte pouze nakoupit kryptoměny podle rad profesora.

A v čem že je tento finanční mechanismus tak unikátní? Vlastně vůbec v ničem. Pokud si objednáte nejlevnější startovací balíček, který mimochodem vychází na 37 euro, tak si vlastně kupujete kryptoměnu Ripple. Paradoxem je, že balíček s údajným klíčem ke kryptoměně obdržíte na dobírku. Musíte sami uznat, že málokterý vizionář by v dnešní digitální době posílal kryptoměnu poštou.

Podobné podvody internetem kolují už několik let, takže není obtížné uhodnout, jak to celé funguje. Pokud si balíček objednáte, tak vám skutečně dorazí. Mnoho obětí tohoto podvodu ovšem uvádí, že balíček obsahuje pouze bezcenné papíry. Žádnou kryptoměnu tedy nedostanete, a naopak ztratíte vašich 37 euro (téměř 1000 korun).

Profesor Graham Le Roux z Harvardu neexistuje

Profesor Graham Le Roux z Harvardu neexistuje

Profesor Graham Le Roux z Harvardu neexistuje

Fiktivní profesor La Roux na svém webu jen slibuje a lže, ale žádný skutečný důkaz lidem nedává. My ovšem jeden zásadní důkaz máme. Je to podvod z roku 2018, kdy se jistý Adam Peterson snažil podávat nejprve Bitcoiny, pak kryptoměnu TRON a nakonec právě Ripple. Podvod Adama Petersona vytvořili bezesporu stejní lidé, kteří mají na svědomí web s profesorem La Rouxem. Použili totiž nejen stejný text, ale dokonce i původní obrázky. Změnila se pouze jména a nabízené kryptoměny.

Aktuální verze stránky je téměř stejná jako ta minulá

Aktuální verze stránky je téměř stejná jako ta minulá

Podvodníci směle tvrdí, že se nejedná o investici, protože zde neexistují ztráty ani žádné riziko.  Nákup kryptoměn je ale vždy rizikový, protože každá virtuální měna někdy roste a někdy klesá. Tvrzení, že nákupem kryptoměny zaručeně vyděláte, je jen další lež. Všimnout si můžete také uměle vytvořené diskuse pod článkem nebo data vydání článku, které se každý den aktualizuje. Právě to jsou typické metody podvody, jak přesvědčit důvěřivé čtenáře.

Ripple není podvod, startovací balíček Ripple ano!

Startovací balíček Ripple

Startovací balíček Ripple

Způsob, kterým podvodníci lákají k nákupu kryptoměn, není férový. Kryptoměny sice mohou vydělat, ale je to investice jako každá jiná. Riziko je zde dokonce vyšší než třeba u komodit nebo akcií, což je ovšem vyváženo větším potenciálem zisku. Takto to ostatně na burzách chodí. Podvodníci ovšem zachází ještě dál, protože si nechávají zaplatit za startovací balíček Ripple, ale slibované kryptoměny vůbec neposílají.

Samotná kryptoměna Ripple ale podvod není. Je to transparentní virtuální měna, podobně jako Bitcoin, Litecoin nebo Ethereum. Rozhodně ale není tak zázračná, jak se na podvedeném webu píše.

Údajný profesor Graham Le Roux z Harvardu například říká, že je jeho metoda „založena na kryptoměnách, které získávají na hodnotě tempem 200 %, 500 %, a některé dokonce 1000 %“. Jenže co tato čísla znamenají? Zisk za den, za rok nebo za sto let? Třeba rok 2017 byl pro kryptoměny velmi úspěšný a hodnoty některých digitálních měn skutečně vzrostly o stovky procent. Jenže následující rok byl opakem a většina kryptoměn zažila výrazný pokles. A Ripple, jakožto jednu z nejznámějších kryptoměn, tyto změny postihly také.

POZOR!
Pokud si chcete pořídit skutečnou kryptoměnu Ripple, nekupujte ji prostřednictvím pochybných prostředníků, kteří vám za vaše peníze dají bezcenný papír. Učiňte tak na ověřených kryptoměnových burzách či směnárnách – více v článku jak nakupovat kryptoměny.

Vydělávání pomocí kryptoměn

Chcete-li investovat do kryptoměn, pak máte tři možnosti. První možností je těžba, která ovšem bez správného hardwaru není příliš výhodná. Druhou možností jsou dlouhodobé investice: Stačí si vybrat libovolnou kryptoměnu, nakoupit ji a čekat. Pokud cena kryptoměny vzroste, máte vyhráno. Jako poslední varianta se nabízí obchodování, což je vzhledem k nestabilní ceně kryptoměn velmi populární. Díky CFD kontraktům lze navíc vydělávat i v případě, že cena kryptoměn klesá. Pokud si chcete obchodování nezávazně vyzkoušet, pak je ideální cestou cvičný demo účet u brokera, který obchodování kryptoměn podporuje.

Portál InvestPlus.cz je určen výhradně ke studijním účelům. Obsažené informace nelze považovat za analýzu investičních příležitostí ani investiční doporučení. Minulá výkonnost jednotlivých titulů či portfolií není zárukou budoucích výnosů. Finanční služby, které jsou promovány na této stránce, nesou vysokou míru rizika a mohou vyústit ve ztrátu vašich finančních prostředků. Nikdy byste neměli investovat peníze, které si nemůžete dovolit ztratit.

Diskuze, zkušenosti

  • Vdody
    22.4.2022 12:35
    Vdody
    Autor

    Díky za recenze! Volá z čísla 530503804, a to denně, vytrvalec. Cizí čísla neberu, blokovat na mém mobilu nelze – pozoruhodné je, že pokud je to VoZP, tak u VoZP jsem již drahná léta pojištěn…

  • K.
    19.12.2021 5:55
    K.
    Autor

    Všichni, kdo přišli o peníze, doporučuji alespoň nahlásit na Policii ČR, jinak se těchto šmejdů nezbavíme.
    Kyzivátová.

  • Blbka 😀
    19.2.2021 16:52
    Blbka 😀
    Autor

    Dobrý den toto je celej velkej PODVOD sice jsem přišla o 2500 ale co každá sranda něco stojí nic.mene koupila jsem si balíček v hodnotě 2500 a šmejdi mi dali přístup do demo verze a nic dělat nemůžu bez jejich vědomí nemůžu si posílat své peníze na jiné kryptoměny i když je to anonimní ale tady to dělá někdo jiný a přitom nic nevydělává te potom napíšou email že si máte koupit další a další balíček. Lidi nebuďte hloupí nic nekupujte hlavně ne od této společnosti

  • David
    3.2.2021 12:49
    David
    Autor

    Dobry den,take manzelka naletela na startovaci balicek za necelou 1000 Kč jasne,ze me podvod vadi,ale jeste vic me vadi,ze i po tom podvodu ji volaji snad 20x za mesic.Porad nabizeji.Cislo zablokovala a zacali ji volat z jineho.Uz premyslim,ze zajdu na PČR s obtezovanim.

    • Pavel
      14.8.2021 2:17
      Pavel
      Autor

      Moc děkuji za článek a popřípadný balíček nepřevezmu.

  • Miki
    25.12.2020 3:18
    Miki
    Autor

    Tiez som kupil tuna ripple za 350€-myslite ,ze ma podviedli?

    • Anonym
      5.7.2021 19:57
      Anonym
      Autor

      Ripple si kup na binance burze.

  • Lucie
    10.12.2020 17:07
    Lucie
    Autor

    Dnes jsem narazila na tuto reklamu. – asi další obměna.
    Mladý génius (Patrik Mráček) vymyslel metodu atd.
    I když mi to přišlo pochybné, říkala jsem si, že nákupem kryptomeny úplně tratit nemůžu. No ještě, že jsem si začala hledat další informace. Teď už vím, že přes tenhle odkaz cesta opravdu nevede. Díky za váš článek

    • Anonym
      24.3.2021 13:24
      Anonym
      Autor

      Dobrý den taky jsem si objednala Stellar balíček za 3000kc takže 2 balicky a taky to údajně psal a vymyslel Patrik Mracek ale ještě mi to poštou nepřišlo takže jsem to ještě nezaplatil je to opravdu jenom podvod? Děkuji za odpoved

  • Anonym
    11.11.2020 16:06
    Anonym
    Autor

    Dekuji ze jsem nenaletel podvodnikum.

  • Lukáš
    30.10.2020 17:22
    Lukáš
    Autor

    Zdravím, tak to na mne vyskočilo znovu a zase tam jsou jiné informace, nicméně podvod je pořád stejný. Teď se ten zázračný profesor jmenuje Michael George a nabízí tzv. startovací balíček Tokenů a Altcoinů. A moc se s tím evidentně neštve, kupující ani nemá možnost objednat si 1 balíček. Nejmenší množství jsou 3 balíčky tokenů / altcoinů za celkovou cenu 2370 Kč. Hlavně že nad tím objednávkovým formulářem je napsáno, jak nedostatkové zboží to je a jak se to rychle vyprodá. Jinak zbytek je zcela totožný s tím předchozím scamem, jen to teda teď nabízí ten zmiňovaný prof. Michael George.

  • Lukáš
    15.8.2020 21:30
    Lukáš
    Autor

    Ok, tak jsem narazil zřejmě na stejný podvod, akorát pod novým jménem a s novou kryptoměnou. Na webu mají napsáno toto:

    “Dobrý den, jmenuji se profesor Rudolphe Mayer a za chvíli vám ukážu jednoduchou metodu vydělávání opravdu velkých peněz. Zjistěte, jak za jeden den vydělat 1800-2400 korun, za 7 dnů si vybrat 30 000 Kč v hotovosti a za měsíc až 90 000 Kč. ”

    Na webu nabízí kryptoměnu s názvem NED (Nedcoin). Jinak je web zcela totožný s podvodem, který popisujete v článku. Je docela úsměvné, že ten NED přirovnávají k Bitcoinu, když jde podle všeho o token, který se tiskne pouze pro účely toho podvodu. Lidi, kteří jim na to skočí, ani nebudou mít možnost ten coin někde směnit, protože není zalistován v ověřených směnárnách…

  • Babca
    26.6.2020 12:47
    Babca
    Autor

    Pozdě právě jsem zaplatila moje blbost.

  • Sherlock
    7.6.2020 10:08
    Sherlock
    Autor

    HAHA. Teď na mě vyskočila nějaká nabídka na rychlý výdělek od pána, který se údajně jmenuje prof. Alfred Ralph. Tak jsem si vyhledal jeho fotografii přes Google a dostal jsem se na tento článek, který popisuje naprosto totožný podvod, jen s jiným jménem. Takže si nově dávejte pozor i na profesora Ralpha :)

  • Pavel
    4.6.2020 4:15
    Pavel
    Autor

    1000% se kolik kryptomen skutečně zhodnotila ale moc jich není litcoin,Bitcoin,Ethercoin,dogecoin ale vždy když si objednáváte krytomenu chcou nejprve platbu a pak až vám pošlou kryptomen

  • Marek90
    15.5.2020 5:59
    Marek90
    Autor

    Mockrát děkuji za tuhle diskuzi také jsem málem naletěl ale díky včasné reakci jsem nic neobjdnal a raději jsem si našel více informací což mě přivedlo až sem..Doporučuji všem lidem aby napřed udělali totéž a v žádném případě nic nekupujte

  • Petr
    12.5.2020 13:22
    Petr
    Autor

    Bohuzel jsem zjistil, ze rodinny prislusnik zakoupil balicky za 5000Kc. Tak jsem si rikal, ze jsou penize v tahu. Nicmene nastudoval jsem, co se s tim da delat, vyplnil jejich formular na zaslani Ripple a dnes to dorazilo! V prepoctu za 4284Kc (857 XRP). Zbytek je rekneme cena za ty ebooky z 2018, co k tomu dostal. Takze v tomto pripade nic neni ztraceno! Zazadejte si dle pokynu po nakupu o zaslani XRP do sve penezenky.

    • InvestPlus
      12.5.2020 13:30
      Autor

      To jste měl ještě celkem štěstí. Část kupujících totiž při zpětné směně obdržela jen naprostý zlomek investované částky.

  • Renata
    18.4.2020 14:24
    Renata
    Autor

    Bohužel jsme naletěli a balíček zaplatili a převzali – nevěděla jsem o co se jedná, objednal manžel. Dá se s tim prosím něco udělat? Přišli jsme o 3100 ,- :/ muzete mne prosím nekdo kontaktovat a pomoct? Hledám na netu, ale asi nic co? :/
    rensochova@gmail.com

    • Gogo
      9.9.2021 16:41
      Gogo
      Autor

      Čaute všetci mne dali kartičku Best vouchers že vraj účet. Zatiaľ som sa nevedel dostať na ten účet tak hádam že sa to podarí. Ak vám budú volať nahrajte to ja tiež nahrám. Môžme dať hromadnú žalobu ak budú dôkazy.

      • Terkiš
        20.9.2021 14:54
        Terkiš
        Autor

        Ahoj, dnes mi prisel taky balicek the best vouchers. Na uvodni strance mam napsane jen co obsahuje ten balicek, ale vubec nevim co mam zadat abych se podivala kde mam ty svoje penize.. koupila jsem baliste za 3169 kc. Prisla ne karticka s kodem ktery jsem zadala. Nic vic se nedelo. Nevim co mam tedka delat

  • Wendy
    21.3.2020 10:01
    Wendy
    Autor

    Je trestuhodné se dostat na tuto stránku až po objednávce. Jsem blb a taky jsem naletěl. Ty slibované zisky mi nějak připomínaly někdejší “Letadlo”. Fakt je ten, že je nesmysl, aby se každý pakoval a nikdo netratil. No, fantazie a um šmejdů nezná mezí a o svědomí ani nepíšu.

  • Joko
    6.3.2020 12:43
    Joko
    Autor

    Taky jsem naletěl, poslali mi balíček na dobírku s tím, že teď je balíček standart v akci za 20000,00Kč zvýhodněný. Když mi ještě brali telefon, teď už neberou a tak jsem rád,že jsem jej odmítl. Díky za tyto stránky. Všem pozor!!!!!!!!!!!!!!!! Mluví hezky přesvědčivě a všechny jména co mne kontaktovali jsem nahlásil na policii.

  • Milis
    28.2.2020 14:10
    Milis
    Autor

    Zdravím este dobré ze som natrafil na tieto komenty.tiez mam objednany balik ripple za 50eur a budúci týždeň pondelok-utorok mi to ma prísť.volal mi čech a cislo zo žiliny.

  • Anonym
    11.2.2020 22:55
    Anonym
    Autor

    Teraz to fičí na Slovensku. Poslali mi zmluvu, ale ako kupujúci balička v texte nebola žiadna ochrana kupujúceho a že následky znáša len kupujúci. Za takýchto okolností, som odmietla, ráno tam zavolám, že balíček neprevezmem. Nepotrebujem prísť o 37 euro. Toľko sa ešte v obchode vyznám. Taktiež ma nútia aby som obchodovala. Keďže sa nevyznám v obchodovaní na burzách ani s neakými virtuálnymi menami,tak z toho vycúvam.Ďakujem všetkým za upozornenie.

  • Jatro
    16.1.2020 23:08
    Jatro
    Autor

    Taky jsem naletěl, bohužel jsem to už zaplatil, přišlo to poštou. 990,- Kč fuč. Do prdele!

  • Vašek
    7.1.2020 22:24
    Vašek
    Autor

    Před chvílí mi vyskočila reklama s panem Laurenem na fb, tak jsem si ten článek přečetl a pobavil jsem se. Výdělek v takových procentech je naprosto nereálný a nesmyslný. Pokud chcete finance zhodnotit, jděte za investičním nebo finančním poradcem, který Vám s tím pomůže, ale není to otázka dnů, ale několika let. Bavím se o 6% ne 1000%.
    Pracuji v tom, tak vím, o čem mluvím.

  • Libor
    1.1.2020 11:02
    Libor
    Autor

    Taky to na mne vyskočilo. Akorát že na té stránce píšou o tom, že autorem metody je Prof. Thomas Lauren . A nabízí také Ripple balíčky. Jinak ta stránka vypadá úplně stejně, jako jsou printscreeny v recenzi. Asi už je ten profesor Graham provařenej, tak musel nastoupit někdo nový – v tomto případě Prof. Thomas Lauren :D

    • Anonym
      13.1.2020 13:28
      Anonym
      Autor

      Také na mě dnes vyskočila stránka s ohromující nabídkou od prof. Thomase Laurena. Vykazuje to všechny bombastické znaky podvodu.

  • vydělat poctivou prací
    27.12.2019 14:54
    vydělat poctivou prací
    Autor

    Jako sportka.Zaplatíš a nic nedostaneš.Jen na pár vyvolených se všichni složíme.Každému normálnímu musí být jasné,že nějaký balíčky ripple je zlodějna.Jenže většina si myslí,že podvodům na internetu odzvonilo,tak tomu věří.Divné je,že se tomu nevěnují média a nějaká policie je na ně krátká.Mají to dobře ošéfovaný.

  • Milejdy
    2.12.2019 19:43
    Milejdy
    Autor

    Díky za info.Teď jsem objednala za 1802Kč.Nepřevezmu to.Vaše recenze mi ušetřily peníze pro děti na Vánoce😁

  • Ripple je super
    27.11.2019 11:02
    Ripple je super
    Autor

    To není podvod!! Jak si dovolujete pochybovat o velkém profesorovi Le Rouxovi!!!!! HAHA :D

  • Xxx
    26.11.2019 9:52
    Xxx
    Autor

    Ja jsem si to s prdele objednal ale nepotvrdil abych videl celou tu stranku. No ale hovor jsem dostal. No tak jsem ho poslal do prdele (ale slušně). A na zaver na neho babicka zarvala ze he šmejd. Docela prdel to byla

  • Eliška
    25.11.2019 15:23
    Eliška
    Autor

    Děkuji za komentáře, naštěstí jsem si to přečetla včas. Též si myslím že by se o tom mělo psát více, že jde o podvod.

    • Anonym
      9.9.2021 16:30
      Anonym
      Autor

      Čaute tu gogo. Ja som tiež kúpil ripple ale dostal som kartičku Best vouchers z kódom na účet ale neviem ho nikde do hľadať. Je možné že je to podvod. Zatiaľ mi vyvolávajú z kadejakých čísel, hlavne cudzokrajných, ale aj slovenských. Upozorňujú ma na to že mám kúpiť ďalší balíček. Hádam sa doklikam na tie účty lebo mám tie kartičky dve. Dajte prosím vedieť či ste niekdo na tom istom a ak to je podvod tak keď mi budú znovu volať nahrám si to a zverejním čo som sa dozvedel. Ak tak môžeme dať hromadnú žalobu a uvidíme. Zatiaľ sa majte a ak bi volali vám nahrajte to.

  • Anonym
    14.11.2019 12:22
    Anonym
    Autor

    Zdravím, díky moc, že tady píšete příspěvky pro další lidi, kteří naletěli, stejně jako já….:o(…balíček jsem nepřevzala a nic jsem neplatila, ale nebýt téhle stránky, tak nevím…ještě jednou díky…

  • Petr
    12.11.2019 0:32
    Petr
    Autor

    Zajimavé je zkusit vyhledat fotky některých “úspěšných”.

    – Např. “Kateřina Pekařová, zdravotní sestra ze Sokolova” je ve skutečnosti pohřešovaná Tania Redmond,
    – “Eleonora Svišťová, 69 let, důchodkyně z Lomné” byla ve skutečnosti 75letá britská důchodkyně Gill Pharaoh, která podstoupila eutanazii.
    – “Jakub Volný, státní úředník” je ve skutečnosti Andrew Edwards, Queensland, Australia vyfocený v nějakém kravaťáckém klubu

    Některé příběhy prostě nevymyslíš :-). A fotky je potřeba odněkud brát.
    Pro mě je to většinou dobrá nápověda, pokud váhám, jestli je to fake nebo to může být pravda.

  • Vlad
    10.11.2019 10:40
    Vlad
    Autor

    Dnes jsem balíček objednal, asi ve slabší chvilce..po těchto komentářích a vůbec všemu,jak jsou ty stránky udělané apod., tak tomu nevěřím a balík nepřevezmu. Už jsem mailem i psal na mail co mi přišel, že ruším objednávku a ať si moje udaje vymažou z databáze. Tak doufám, že to bude stačit, aby mě neotravovali dále. Díky za článek a názory…

  • Pompey
    6.11.2019 11:37
    Pompey
    Autor

    Dnes mi přišel balíček v hodnotě 990 Kč Už sem to zaplatil…. Neskoro.

  • Anonym
    5.11.2019 23:49
    Anonym
    Autor

    Práve dnes po dlhom urgovani od p. Struhara ,som si objednala štartovací balíček ,dokonca 5 za 185€ ! Až ma olial pot, keď som to urobila! Ten pán mi totiž volal keď som ležala po operácii v nemocnici a potom ma urgoval, že som neprevzala balíček! No keďže som chcela mať úplnú istotu, vyguglila som si štartovací balíček repply a som tu! Ďakujem za článok ,ktorý má uistil o podvode a ďakujem aj vám priatelia za komentáre ,ktoré spečatili moje rozhodnutie neprevziat balíček! Ďakujem

  • Anonym
    22.10.2019 8:41
    Anonym
    Autor

    Koukal jsem na tu nabídku a první co mě trklo do hlavy je , že tam je zbývající počet kryptoměny.
    Jednou je tam že zbývá 79 a pak za hodinu 74 ale pak zase za nějakou dobu 79.
    Za druhé to je patrné na první pohled u recenzí je stále stejný čas u prvního 12 minut.
    Vypadá to tak že si někdo ty recenze vytvořil aby to bylo důvěryhodný.
    Je to podvod ani jsem nic neobjednával

  • Anonym
    13.10.2019 20:38
    Anonym
    Autor

    Také jsem nalétla. Nepřeberu balík ani nezaplatím.

  • Hlupáček
    7.10.2019 6:52
    Hlupáček
    Autor

    Ahoj, Matějovský mi také neustále píše a hlavně mi namlouvá, že jsme jen 3 ,,hlupáci” z okolí, kteří si jeho balíček neobjednali. Raději budu hlupákem… :-D

  • Ada
    9.9.2019 8:52
    Ada
    Autor

    Ja som tiež skoro naletela, teraz mi každý deň chodí mail aby som potvrdila svoje údaje, keďže mi chcú poslat štartovací balíček. Ja som to vsetko odignorovala teraz som zvedavá dokedy ma budú obťažovať.

  • Anonym
    7.9.2019 10:28
    Anonym
    Autor

    Je to podvod

  • Anonym
    7.9.2019 10:22
    Anonym
    Autor

    Stačí že recenze mají pořád stejný čas a proklik sob z facebooku vždy vede na jejich stránku a ne na profil facebooku….

  • Anonym
    21.8.2019 10:27
    Anonym
    Autor

    také jsem naletěla ale pak se mi to rozleželo v hlavě a rychle jsem volala na poštu at to vrátí.Dnes mi přišel nový email od Matějovského at si balíček znovu objednám a vyloženě mě nutí si ho koupit .Tak pozor na Matějovského ,další nový člověk -podvodník .

  • Anonym
    19.8.2019 7:34
    Anonym
    Autor

    Ahojte,jsem moc ráda,ze jsem vás tady našla.I já bohužel naletěla a objednala si,ale odmitnu
    Moc diky za uprimne odezvy

  • Anonym
    13.8.2019 12:16
    Anonym
    Autor

    Taky jsem měl tu zkušenost. Volal jsem zpátky na to číslo 0420 234 708 444 a paní mi řekla že na internetu se píšou různé věci. Raději jsme ten balíček odmítl at mi nic neposílají…díky za recenze ušetřil jsem 1000 kč.

  • Anonym
    7.8.2019 12:46
    Anonym
    Autor

    Naletel som aj ja. Čísla ked som na ne volal neexistujú. Písal som aj na adresu z listu,odpoveď bola že sa mám obrátiť na vydavateľa meny a tak mi prišla odpoveď v slovinštine a požadovali iba foto občianky a číslo účtu v banke a potom,že mi menu prevedu. Dal som 52 éčiej za základný balíček a od vtedy mi chodia emailom samé informácie o zbohatnutí ludí a denne vyhrávam 4 x mobil s jednou podmienkou : napísať číslo karty ,všetky udaje z nej a trojmiestne číslo zo zadnej strany. No nekúp to? Dobre vymyslené. Peter

    • Anonym
      11.11.2019 17:09
      Anonym
      Autor

      Ano, take jsem naletela, presne, jak pisete Alena

  • Helena
    3.8.2019 17:57
    Helena
    Autor

    Děkuji za komentáře,také mám objednaný balíček.Odmítnu ho.Pokud je to podvod,mělo by se o tom více psát.Jsem ráda,že jsem vypátrala tuto diskusi.

    • Igy
      22.8.2019 11:46
      Igy
      Autor

      To samé jsem udělal.Naštěstí jsem to nepotvrdil..Díky za info

  • Lubomír
    1.8.2019 15:19
    Lubomír
    Autor

    Bohužel pozdě.5000kč jsou v háji.Už jsem to nahlásil na policii a kontaktoval právnika.Hošan pude do chládku.

    • Právní poradna
      1.4.2020 11:44
      Právní poradna
      Autor

      Nepůjde, vsadím se o co chcete. Je to postavené na lidské blbosti a právně skvěle ošetřené. Díval jsem se a je to naprosto neprůstřelné. Jsem právník a tohle od klientů mám na stole pořád. Na to funguje jen hromadná žaloba, ale i tak peníze nedostanete.

  • Anonym
    10.7.2019 9:42
    Anonym
    Autor

    Anonym

    Ano je to přesně tak, taky mi volali z čísla +420 234 708 444, ale já jsem hned řekla, že jsem si to rozmyslela, že mi děti odradily, že je to podvod, tak jen manažer pan Kučera řekl, dobře, nic se neděje a zavěsil.
    Tak doufám, že už mi kontaktovat nebude, ještě, že jsem nenaletěla.

  • jeronýma
    8.7.2019 17:13
    jeronýma
    Autor

    Ano, je to opravdu podvod ! … pokud jste si balíček i přesto už objednali, normálně ho vraťte – nic nepřebírejte, nic neplaťte…párkrát vám poté budou opět z čísla +420 234 708 444 volat, ale ani na to nemusíte reagovat, zablokujte si toto číslo.

  • Anonym
    30.5.2019 10:38
    Anonym
    Autor

    Je to skutočne podvod.Kupil som štartovaci baliček hodnote 50€ Dostal som Hovor z Prahy aby som potvrdil udaje o objednavke č.t.0420234708444 Petr Dvoŕak Ked som volal na to čislo tak čislo neekzistuje . Nič neobjednávajte. Aj tie recienzie su podvod.

    • Dik
      26.6.2021 4:57
      Dik
      Autor

      Podvody hýbou našim světem….!!

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář